Vizită-fulger pentru un partid trăznet!

Vizită-fulger pentru un partid trăznet!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fără un  anunţ în prealabil, ieri, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi, a avut loc Liga Aleşilor Locali PSD, la care invitat de onoare a fost preşedintele partidului, Victor Ponta.

Evident, în lipsa oricăror informaţii  oficiale, cele „pe surse” abundă (cine cu cine s-a certat, cine pe cine a criticat, cine pe cine l-a propus, sau nu, pe lista candidaţilor la alegerile locale), însă nu le vom acorda atenţie.

Pentru că s-a demonstrat că  acţiunea nu a fost de interes nici măcar pentru proprii membri de partid – de vreme ce, joi, la conferinţa de presă PSD nu şi-a „amintit” nimeni să anunţe că vineri urmează să aibă loc Liga Aleşilor Locali…

Galaţiul, o organizaţie extraordinară

După discuţiile de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, însoţit de preşedintele PSD Galaţi, Dan Nica şi de cel al CJ Galaţi, Eugen Chebac, preşedintele Victor Ponta a susţinut o conferinţă de presă la sediul PSD, o triplă premieră.

Căci nici Ponta nu a mai călcat în sediul de la Galaţi de când a fost ales preşedinte, în februarie, nici Dan Nica nu a mai stat, la aceeaşi masă de conferinţă, cu preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac, şi nici acesta din urmă nu a mai participat (cel puţin  în ultimul an) la vreo conferinţă de presă politică la PSD.       

Relaxat, preşedintele PSD Victor Ponta a explicat de ce Galaţiul a rămas la coada vizitelor politice: „Rămăseseră nevizitate filialele din Galaţi, Brăila şi Vrancea, adică acolo unde avem cele mai bune rezultate”.

Organizaţia din Galaţi  are foarte bune rezultate cu care PSD s-a mândrit întotdeauna, are primar, viceprimar la municipiu, are preşedinte de CJ, parlamentari, consilieri, primari”. 

Fără să dezvăluie vreo discuţie de la Liga Aleşilor Locali, Victor Ponta a spus că până în iunie 2011 se vor stabili listele cu candidaţii la alegerile locale, persoanele fiind alese funcţie de rezultatele sondajelor atât interne, cât şi a celor făcute în comunităţile locale.

Un preşedinte care ştie multe, dar face doar declaraţii politice

Despre „contrele” cu Mircea Geoană, Victor Ponta nu a vrut să mai dezvolte – chiar insistând că subiectul „a apărut artificial” şi „l-a bucurat foarte tare pe Traian Băsescu”.

Nu a ratat însă ocazia de a spune că nu a mai vorbit cu Geoană din 4 decembrie 2009, de când a aflat că acesta l-a vizitat pe Vântu, dar şi că „…dacă nu eram preşedintele PSD puteam să intru în tot felul de polemici şi să povestesc aşa cum au fost lucrurile cu adevărat”.

„Sunt preşedintele PSD şi nu cred că ar fi o greşeală mai mare din partea mea decât să contrazic un om cu o credibilitate atât de mare cum e domnul Guşă, de exemplu, sau să o contrazic pe soţia fostului preşedinte”.

„Cred că primul pas pe care trebuie să îl facem este să semnăm un acord prin care ne obligăm să nu colaborăm cu Traian Băsescu şi cu PDL, ca să fie clar pentru oameni”, a spus Ponta despre viitoarea colaborare politică PSD-PNL, partid cu care se va întâlni luni, când însă nu va da curs invitaţiei preşedintelui de a participa la consultările de la Cotroceni.

Ponta a mai apreciat şi interdicţia pe care Crin Antonescu a instituit-o liberalilor – de a nu colabora cu PDL pe legea bugetului -, însă a precizat că liberalii încă mai colaborează cu PDL „în şapte-opt judeţe din ţară”…

Evident, declaraţiile lui Ponta nu au ocolit tema predilectă – preşedintele Traian Băsescu: „A scos doi indivizi, Dumnezeu ştie de unde!, care vin să ne spună în 2010 cum a fost în 1989. Eu am fost în stradă în ’89 şi ştiu mai bine decât impostorii lui Băsescu ce a fost atunci”.

„Între timp, respectivii tocmai au mai format în 2010 încă 8.000 de revoluţionari care primesc bani în timp ce pentru mame nu sunt bani. Au trecut 20 de ani de la Revoluţie. O persoană care, în mod evident, a colaborat cu Securitatea este de şase ani preşedintele României”.

„Dar azi ne este rău nu din cauză că domnul Traian Băsescu a fost colaborator al Securităţii,  ci din cauză că  Traian Băsescu patronează un sistem mafiot şi datoria mea este să mă lupt cu acest sistem mafiot”.

Citit 916 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.