Verdict: respinse

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Cea mai ţigănească şedinţă”, aşa a catalogat decanul de vârstă al Consiliului Local, social-democratul Nicolae Rainea, recenta întrunire ordinară a aleşilor, arătând cartonaşul galben de fost arbitru internaţional.

Spre deosebire de alte meciuri, pardon, şedinţe, unde maşinăria de vot funcţionează ca unsă, de această dată nu mai puţin de patru proiecte au fost respinse de votul aleşilor, iar cel de-al cincilea se află sub semnul întrebării.

Pe lângă rectificarea de buget, pe care aleşii au votat-o ulterior, în şedinţă de îndată, şi creşterea preţului la biletul de călătorie cu maxi-taxi şi Transurb – despre care nu s-a hotărât dacă votul a fost sau nu valid - alte trei proiecte nu au căpătat numărul suficient de mâini ridicate pentru a fi aprobate.  

„Nu”, pentru cererea locativă uriaşă

Consilieri au spus „Nu” celor două proiecte de hotărâre care vizau preluarea în administrare a imobilelor situate în Galaţi, pe strada Ana Ipatescu nr. 12 şi 16, proprietatea Galmopan şi, respectiv, Alcom. Imobilele se află într-o zonă unde municipalitatea are în vedere reabilitarea şi modernizarea infrastructurii.

Oportunitatea preluării acestora în administrare era justificată de către Primărie prin existenţa unui numar de  4.022  de cereri de spaţii de locuit, din care 1.730 pentru locuinţe sociale. Alcom şi Galmopan ofereau în administrare o clădire şi un teren pentru stingerea creanţelor reprezentand impozite, taxe şi alte venituri datorate bugetului de stat.

Deşi primarul Dumitru Nicolae le-a explicat că consilierilor că prin preluarea celor două imobile ar putea fi construit un bazin de retenţie pentru colectarea apelor în această zonă veche a oraşului, unde sunt mereu probleme cu canalizarea, şi ar putea fi amenajat un adăpost pentru situaţii de urgenţă, aleşii au spus „Nu”.

Medicina refuzată

Consiliul Local nu a fost de acord nici cu atribuirea în folosinţă gratuită pe termen de 20 de ani Universităţii „Dunărea de Jos”  - Facultatea de Medicină, a imobilului de pe strada Bălcescu nr. 82 şi schimbarea destinaţiei acestuia din  „spaţiu cu altă destinaţie” în „dispensar medical”.

Facultatea a solicitat de trei ori la rând acest spaţiu pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii didactice. Corpul de clădire dorit se află în vecinătatea cabinetelor medicale individuale, şi era destinat amenajării unor spaţii pentru cabinete individuale de medicină dentară şi laboratoare de tehnică dentară ce funcţionează în prezent în clădirea din strada Eroilor nr. 34.

Rămâne de văzut dacă aleşii vor mai reveni asupra acestor trei proiecte respinse şi în şedinţele viitoare.

Citit 858 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.