Pace sau doar acalmie în Consiliul Judeţului?

Pace sau doar acalmie în Consiliul Judeţului?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deşi ar fi trebuit să se analizeze raportul Ministerului Sănătăţii privind infecţia din Spitalul Judeţean, nimeni nu a deschis discuţia * În schimb, au fost retrase de la vot proiecte privind investiţii şi angajări la Judeţean * Nimeni nu a comentat deciziile

Deşi anticipate, discuţiile în contradictoriu au lipsit, ieri, din şedinţa Consiliului Judeţean Galaţi. Nu că nu ar fi existat suficiente motive, precum intenţia de angajare în Spitalul Judeţean a cinci medici cu responsabilităţi limitate, ori discutarea raportului Ministerului Sănătăţii privind ancheta în cazul infecţiei intraspitaliceşti cu acinetobacter. Paradoxal sau nu, dar tocmai din cauza acestui raport au şi lipsit discuţiile.

Căci, susţinând că a primit raportul abia cu o zi înaintea şedinţei şi că nu a fost timp pentru a-l analiza, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Eugen Chebac, nu a mai discutat pe marginea sa în plen, urmând să îşi prezinte un punct de vedere în termen de zece zile.

Mai mult însă, acesta a şi retras de pe ordinea de zi trei proiecte, cel privind angajarea medicilor cu competenţe reduse la Spitalul Judeţean, iar celelalte două, referitoare la adoptarea unor documentaţii tehnice pentru realizarea unei investiţii la aceeaşi unitate – modernizarea căilor de acces a personalului, pacienţilor, vizitatorilor şi parcării spitalului. Investiţia, în valoare totală de 1,4 milioane lei, ar fi urmat să se realizeze în 2012, iar avizul pe care ieri consilierii ar fi urmată să îl dea, ar fi garantat acest lucru.

Totuşi, în urma raportului Ministerului Sănătăţii în privinţa acinetobacterului, care recomandă realizarea mai multor lucrări de investiţii (dar şi igienizări) în spital, Eugen Chebac a considerat nimerit să reevalueze priorităţile pentru Spitalul Judeţean: „CJ a alocat, în 2011, 11,2 milioane de lei pentru unităţile medicale, este maximul pe care l-am avut la dispoziţie.

Corelând necesităţile investiţionale ale spitalului cu cele pentru cheltuieli materiale, voi reevalua priorităţile pentru 2012, iar investiţia de astăzi este posibil să ajungă de pe primul loc pe locul cinci în ordinea importanţei”. Cât priveşte motivul pentru care a retras proiectul privind angajarea, la Spitalul Judeţean, a cinci medici cu competenţe reduse (care, ca atare, nici nu ar fi fost plătiţi de CJAS, ci direct din banii spitalului - lucru sesizat şi de chirurgul gălăţean Paul Ichim), Chebac spune că „managerul spitalului şi CA-ul ar fi trebuit să îmi trimită şi un raport de analiză pe eficienţă, raport pe care nu l-am primit”. Aşadar, linişte în CJ. O fi şi pace?

Citit 1074 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.