"Mărinimia" Guvernului - 500.000 de lei pentru căldura gălăţenilor

"Mărinimia" Guvernului - 500.000 de lei pentru căldura gălăţenilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Guvernul României tocmai a alocat primăriilor 315 milioane de lei exclusiv pentru achitarea datoriilor către furnizorii de energie termică. Dacă, joi, vestea că şi Galaţiul a primit bani l-a bucurat pe primarul Dumitru Nicolae, suma pe care potrivit Monitorului Oficial a primit-o oraşul nostru – 500.000 de lei - l-a înfuriat pe viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco şi a stârnit critici din partea liderului PNL, Victor Paul Dobre.

„Bătaie de joc”

„Ca să vedeţi că e o bătaie de joc la adresa gălăţenilor şi a întregului oraş vă dau câteva exemple: Aradul a primit 41,1 milioane lei, Bacău - 15,1 milioane lei, Braşov - 17,1 milioane lei, Brăila - 4,6 milioane lei, Craiova - 19,2 milioane lei, Oradea - 32 milioane lei, Râmnicu-Vâlcea - 27,2 milioane lei, oraşul Călimăneşti 2,2 milioane lei, iar Galaţiul - 500.000 lei. Acesta este respectul pe care Guvernul îl arată gălăţenilor. Oraşe cu un sfert din populaţia Galaţiului primesc 22 miliarde de lei vechi. Cât a primit Craiova era o sumă corectă şi pentru Galaţi”, a spus viceprimarul Ciumacenco.

„Domnul Toader nu e domnul Flutur”

Şi deputatul Victor Paul Dobre a criticat Guvernul care a acordat Galaţiului o sumă insuficientă pentru achitarea obligaţiilor către furnizorii de energie termică. Liberalul afirmă că, dacă Galaţiul ar fi primit suma alocată municipiului Suceava - 13,3 milioane lei, s-ar fi putut plăti datoria CET faţă de Romgaz şi astfel ar fi putut începe furnizarea agentului termic în casele gălăţenilor. „Dar dl Mircea Toader nu e dl Gheorghe Flutur, iar organizaţia PDL Galaţi nu e PDL Suceava”, a comentat ironic Dobre la adresa influenţei pe care o are liderul democrat-liberal gălăţean în comparaţie cu Flutur, liderul de la Suceava.

„Dacă banii nu ajung la Electrocentrale?”

Preşedintele PDL Galaţi, Mircea Toader, spune, însă, că există un motiv pentru care oraşul nostru a primit o sumă mai mică decât alte localităţi din ţară. Potrivit acestuia, există temerea că banii primiţi nu vor fi viraţi integral în contul Electrocentrale, nefiind, spune Toader prima dată când s-ar întâmpla aşa ceva. „Galaţiul are o problemă mare: nu are clarificat cine va primi banii. Ştiţi acea situaţie în care Primăria Galaţi a încălcat legea cu banii care veneau din subvenţie şi care erau într-un cont special pentru CET, bani pe care nu i-a mai dat. Mi s-a pus aceeaşi întrebare: bun, noi dăm bani, dar dacă nu ajung la Electrocentrale?  Dacă însă se dovedeşte că această sumă se duce la CET pentru a acoperi ceva din datorii mai solicităm şi alte sume”, a declarat Toader. 

Citit 999 ori Ultima modificare Vineri, 28 Octombrie 2011 23:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.