Societatea Gospodărire Urbană are nevoie de un consilier juridic în plus, pentru a putea da în judecată sutele de cetățeni care n-au plătit pentru utilizarea parcărilor cu plată din municipiul Galați. În același timp, are nevoie și de un PR care să construiască imaginea societății care numără cinci directori. Pe lângă reducerea a 30 de posturi vacante de muncitori, iată care sunt cele mai importante modificări pe care le aduce noua organigramă, aprobată de aleșii locali luna trecută.
Societatea Gospodărire Urbană are o nouă organigramă, aprobată cu 20 de voturi favorabile la recenta ședință ordinară a Consiliului Local. Modificarea majoră o reprezintă reducerea organigramei cu 30 de posturi vacante, de muncitor calificat/necalificat, conform prevederilor Ordonanței „Trenuleț”. Interesante sunt transformările de posturi pe care le-a solicitat Gospodărire Urbană.
Fără "caracatiță", dar cu sute de procese
Prima pe listă este transformarea unui post de administrator în post de consilier juridic, motivată de „numărul foarte mare de acțiuni în instanță ce trebuie formulate în vederea recuperării prejudiciilor (tarife de neplată a parcării și majorări de întârziere) rezultate din neplata contravalorii timpului de parcare în parcările cu plată din municipiul Galați”, explică societatea, în nota de fundamentare a noii organigrame. Și arată că, prin renunțarea la "caracatiță" - sistemul de blocare a roților - „a crescut exponențial numărul de persoane care nu achită contravaloarea timpului de parcare și ulterior a tarifului de neplată a parcării, persoane împotriva cărora societatea trebuie să se îndrepte în instanță pentru a solicita obligarea la plată.
Precizăm că în perioada august - decembrie 2024 s-au formulat 60 de acțiuni în instanță, din totalul de 400 de acțiuni care trebuie formulate împotriva debitorilor ce nu au achitat tariful de utilizare a parcărilor", argumentează Gospodărire Urbană.
După cum v-am informat, tariful pentru neplata utilizării locului de parcare în parcările publice cu plată aflate în exploatarea societății Gospodărire Urbană este în cuantum de 200 de lei, iar după 15 zile se majorează cu sută la sută.
Analist pentru cimitire, PR pentru imagine
Am mai remarcat și transformarea unui post vacant de muncitor calificat/necalificat pe perioadă determinată în specialist în relații publice pe perioadă nedeterminată, pentru relaționarea cu persoane fizice și „desfășurarea activităților care vizează în ansamblu construirea imaginii publice a societății”.
De asemenea, s-a impus și transformarea unui post de funcționar la Serviciul Cimitire în analist servicii clienţi, cu persoanele care vor să execute o lucrare funerară și firmele avizate. Analistul se va ocupa și de coordonarea și verificarea modului de executare a activității de curățenie în cadrul cimitirelor.
Ingineri, economiști, șefi de formație
Conform noii organigrame, două posturi din cadrul Serviciului Spații Verzi și Sere vor fi transformate în posturi de inginer agricol/horticol, respectiv inginer silvic/horticol, inginer peisagist, inginer silvic/agronom, pentru inventarierea arborilor uscați, rupți, atacați de boli și dăunători, care prezintă risc de rupere sau cădere, pentru coordonarea echipelor de drujbari și pentru amenajări peisagere urbane.
Patru posturi de funcționar administrativ vor deveni posturi de „șef formație” pentru activitățile specifice la spații verzi.
Organigrama mai prevede transformarea a două posturi de referent de specialitate financiar-contabilitate în două posturi de economist cu studii superioare economice.
Noua organigramă numără 347 de posturi: cinci de director, 10 funcții de conducere, 52 de execuție cu activitate permanentă, 64 de posturi de personal administrativ, 216 - personal muncitor, din care 26 de muncitori pe perioadă determinată.