Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco atacă Electrocentrale, acuzată de rea intenţie

Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco atacă Electrocentrale, acuzată de rea intenţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste un sfert din Galaţi - 217 blocuri, adică mai mult de 10.500 de apartamente, cinci şcoli, opt grădiniţe, o creşă, o casă de copii şi un liceu situate în zonele Port, Micro 18, Micro 19, Micro 20, Micro 21 - tremură de frig de vineri încoace. În aceste condiţii, viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco a ieşit ieri într-o conferinţă de presă ameninţând din nou Electrocentrale cu plângerea penală şi acuzând-o de continuarea abuzurilor la adresa gălăţenilor. Ciumacenco suspectează că, prin situaţia creată, se încearcă intimidarea instanţei care astăzi va trebui să ia o decizie în privinţa planului de reorganizare a Apaterm. Potrivit lui Ciumacenco, Apaterm a plătit deja în avans către Electrocentrale suma de 4.642.730,36 lei pentru a beneficia de agent termic, asta fără a pune la socoteală şi cei 3,8 milioane de lei daţi în septembrie, deci gazul este plătit în avans până pe data de 24 noiembrie şi nu există vreun motiv real ca gălăţenii să nu aibă căldură.

Rea intenţie sau neatenţie?

Viceprimarul a subliniat că reducerea parametrilor agentului termic primar înainte şi după data de 14 noiembrie nu este consecinţa diminuării livrărilor de gaze, pentru că, potrivit adresei Transgaz, au restricţionat cu 15 la sută consumul de gaze strict pentru restul consumatorilor, nu pentru populaţia Galaţiului. „A primi o hârtie de la Transgaz în care se spune foarte clar că se reduce cu 15 la sută debitul de gaze pentru restul consumatorilor şi tu să ţii o parte importantă a oraşului în frig cred că este nu numai rea intenţie, este şi imoralitate! Încă o dată se dovedeşte că dl director Urbanshi ori este rău intenţionat, ori pur şi simplu a citit neatent hârtia primită de la Transgaz. Solicităm creşterea imediată a parametrilor de debit şi temperatură, astfel încât gălăţenii să nu mai tremure degeaba de frig în case. Îl atenţionez public pe prefect să se implice în mod activ în rezolvarea acestei probleme în direcţia pe care o vor gălăţenii şi nu în intenţia pe care o vor dânşii, de a face orice este posibil pentru ca Apaterm să nu poată furniza căldură către populaţie. Dacă domnii de la Electrocentrale îşi pot permite luxul să se joace cu sănătatea gălăţenilor şi dacă nu se opresc din tot jocul acesta imoral facem plângere penală”, a declarat Ciumacenco.

Situaţie de urgenţă

Potrivit lui Ciumacenco, dacă oraşul ar rămâne complet fără căldură, s-ar întruni condiţiile pentru declararea situaţiei de urgenţă care implică „adoptarea de măsuri şi acţiuni urgente, alocarea de resurse suplimentare şi managementul unitar al forţelor şi mijloacelor implicate”. Potrivit lui Ciumacenco, în acest caz, Guvernul ar fi obligat să ne plătească cele 92 de miliarde de lei vechi pe care ni le datorează pentru căldură. Viceprimarul este convins că nu se va ajunge la declararea stării de urgenţă şi, mai mult, consideră că dacă astăzi decizia instanţei în privinţa planului de reorganizare va fi favorabilă Apaterm şi nu va mai exista cale de atac, se va da drumul la căldură. Deşi am încercat nu am reuşit să îl contactăm telefonic pe directorul Electrocentrale, Eduard Urbanschi.

Click aici pentru a descărca lista cu blocurile care primesc încălzire cu debit redus

Citit 2184 ori Ultima modificare Luni, 14 Noiembrie 2011 19:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.