Bilă albă, bilă neagră

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bilă albă - Viceprimarului Nicuşor Ciumacenco, pentru că a avut curajul să facă ce nu a făcut nicio autoritate publică numită sau aleasă în ultimii zece ani de zile: să-i ceară demisia directorului Teatrului Muzical „N. Leonard”, Florin Melinte, şi să continue să facă asta până la rezolvarea problemei. Fără ezitările iniţiativelor dinainte (vezi tergiversarea cazului Panetta, care a transformat un act administrativ într-un circ media) şi argumentând logic, viceprimarul a reuşit să explice, într-un timp extrem de scurt, opiniei publice, de ce directorul Teatrului Muzical nu mai trebuie să conducă instituţia de cultură.

Rezultatul: după aproape o săptămână de la „aruncarea mănuşii” pe scena Muzicalului, Florin Melinte a demisionat, gest acceptat de autoritatea publică locală. Pentru succesul acestui demers, Nicuşor Ciumacenco merită aprecieri, cu atât mai mult cu cât succesul acţiunii s-a datorat nu doar acţiunilor vizibile în presă - declaraţii, luări de poziţie - ci mai degrabă lobby-ului făcut de acesta în partid, unde a reuşit să-i convingă pe liderii PSD că Melinte nu mai merită susţinerea lor.

Singurul aspect care umbreşte cumva acest succes este ideea că episodul ar fi putut avea loc mult mai devreme, ca de la bugetul local - adică din bani publici - să nu se plătească sume importante de bani, drept despăgubire pentru angajaţii Teatrului Muzical care au câştigat în instanţă diverse procese împotriva lui Florin Melinte.

Bilă Neagră - Prefectului judeţului Galaţi, Paul Florea, pentru că a făcut declaraţii contradictorii în privinţa problemei legate de încălzirea oraşului. După întâlnirea de săptămâna trecută, între conducerea Electrocentrale şi reprezentanţii Romgaz, niciuna din cele două părţi nu a fost în stare să prezinte în aceeaşi zi un punct de vedere coerent. Singurul care a dat relaţii despre modul cum a decurs întâlnirea a fost prefectul Paul Florea, ale cărui declaraţii au fost, însă, contrazise, a doua zi, de reprezentanţii celor două unităţi.

Astfel, dacă joi gălăţenii au aflat din presă - prin intermediul căreia s-a exprimat prefectul - că sunt şanse ca problema dintre CET şi Romgaz să se lămurească, şi că aceasta din urmă nici nu mai cere plata în avans, vineri au aflat contrariul: că ne aşteaptă o iarnă friguroasă în case, dacă Electrocentrale nu va plăti către Romgaz plata datoriei de 10 milioane de lei dar şi garanţii de 20 de milioane de lei. Dincolo de „fractura” de comunicare dintre mesajul prefectului şi cel al CET şi Romgaz, rămâne o întrebare deocamdată fără răspuns: există cineva capabil să pună capăt nebuniei la Galaţi?

Citit 720 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Noiembrie 2011 23:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.