Eugen Chebac a zis „da” UNPR-ului

Eugen Chebac a zis „da” UNPR-ului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cadrul Conferinţei Judeţene a filialei UNPR Galaţi, preşedintele partidului, ministrul Gabriel Oprea, l-a prezentat pe actualul preşedinte al CJ Galaţi, Eugen Chebac, drept candidatul acestei formaţiuni la un nou mandat la alegerile din 2012.

La întrunirea găzduită vineri după-amiază de Teatrul Dramatic, ministrul Apărării Naţionale a fost maestru de ceremonii. Printre invitaţi s-au aflat Mircea Toader, Marius Necula şi Iulian Aramă, toţi din PDL, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad.

După discursurile de rigoare – din care am reţinut că „obiectivul UNPR pentru alegerile din 2012 este obţinerea a cât mai multor poziţii în CJ şi CL, dar şi a funcţiilor de primar a municipiului Galaţi şi de preşedinte al Consiliului Judeţului”, conform preşedintelui UNPR Galaţi, Dan Dobrea – Eugen Chebac (sosit împreună cu Gabriel Oprea) a urcat pe scena Teatrului Dramatic şi-a a spus un „da” clar şi răspicat, în spiritul militar al noului său susţinător.  

Mă cunoaşteţi, ştiţi că sunt un om de cuvânt. Mulţumesc pentru propunerea de a candida pe listele UNPR. Da! Voi candida la alegerile din 2012 pentru preşedinţia Consiliului Judeţului Galaţi pe liste sau din partea UNPR. Dar nu refuz nicio colaborare cu vreun partid care astăzi poate îmi este ostil, dar mâine prieten”, a fost declaraţia lui Eugen Chebac, din care se subînţelege că nu va demisiona din PSD, pentru a nu pierde actualul mandat. 

Eugen Chebac este a treia persoană publică care şi-a anunţat candidatura la şefia Consiliului Judeţului Galaţi, după doctorul Nicolae Bacalbaşa (USL) şi liberal-democratul Iulian Aramă.

Momentan, fără candidat la Primărie

Vehiculat ca viitor candidat UNPR la Primăria Galaţi, Eugen Durbacă (PC) a refuzat până la urmă oferta partidului condus la nivel naţional de Gabriel Oprea. „Vom găsi şi la primărie cel mai bun candidat pentru a câştiga”, s-a rezumat să afirme actualul ministrul al Apărării Naţionale, care a sosit la Galaţi (cu maşina şi nu cu elicopterul) doar în scopuri politice.

UNPR are şi neînţelegeri cu PDL

Coşul de solidaritate pentru pensionari şi impozitarea celor care au averi mai mari de 450.000 de euro sunt cele mai importante două proiecte ale partidului UNPR. Preşedintele Gabriel Oprea – ministru în actualul Guvern – a recunoscut că în cazul celui de-al doilea proiect îi este greu să-l treacă de votul Parlamentrului, nefiind sprijinit chiar de către colegii PDL-işti din coaliţie. Întrebat dacă se izbeşte de opoziţia celor cu averi din Guvern, Oprea a răspuns: „Nu cred că este vorba numai de oamenii bogaţi. Va fi greu să  trecem proiectul, dar o vom face, chiar dacă nu toţi vor acest lucru”, a încheiat Oprea. 

Citit 6587 ori Ultima modificare Vineri, 25 Noiembrie 2011 21:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.