Absurd de Galaţi - Simfonie pentru (ne)liniştea autorităţilor

Absurd de Galaţi - Simfonie pentru (ne)liniştea autorităţilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit din nou în Galaţiul situaţiilor absurde. Dacă absurdul ar trebui să-şi găsească un domiciliu stabil în urbea noastră, ar fi cam greu de spus unde s-ar putea aciua: la Primăria care este chiriaşă, la Consiliul Local care nu are o sală proprie de şedinţe sau la Teatrul Muzical care nu are încă o conducere stabilită.

De o bună bucată de vreme, instituţia de cultură pluteşte într-o nebuloasă şi nu se ştie când ar putea ieşi la lumină. Prima situaţie bizară este că, deşi managerul Florin Melinte şi-a prezentat demisia pe 10 noiembrie, primarul Dumitru Nicolae a amânat alegerea unui nou director interimar până la 1 decembrie, dată la care postul a devenit oficial vacant. Ulterior, Nicolae a decis să-l numească pe noul interimar prin dispoziţie proprie, fără consultarea Consiliului Local, fapt care a stârnit nemulţumirea vie a unor aleşi locali.

Consilierul PDL Petru Alexe a criticat dur măsura luată de edilul urbei: „A devenit deja o obişnuinţă ca domnul primar să nu ne întrebe şi pe noi. Vă reamintesc că în anul 2006, printr-o dispoziţie identică, dl primar i-a prelungit contractul de management lui Florin Melinte, dispoziţia a fost anulată de instanţă, dar nimeni nu a răspuns de acest fapt. Ulterior, tot Melinte a fost făcut director prin concurs. Am obosit să cer să se respecte legea. Resping ideea unui parti-pris la Muzical, nu mă interesează ca o anumită persoană să ocupe funcţia de director interimar, dar îmi doresc să aducem acolo starea de normalitate. De ce să nu desemnăm noi, Consiliul Local, care finanţăm acest teatru şi răspundem de administrarea lui, repet, de ce să nu desemnăm noi directorul interimar, aşa cum este normal şi legal?”, s-a întrebat retoric Petru Alexe.

După cum ne-a declarat, primarul Dumitru Nicolae a semnat deja dispoziţia de numire ca director interimar a maestrului de cor Eugen Dan Drăgoi, dar acesta a refuzat numirea pe post. Primarul speră să poată să-l facă să se răzgândească. În tot acest timp, conducerea Teatrului Muzical este încă sub influenţa fostului manager Florin Melinte care, după câte am aflat noi pe surse, continuă să dea ordine în instituţia de cultură. Cel mai recent exemplu s-a petrecut marţi, când din dispoziţia lui Florin Melinte s-au eliberat modulele din spatele teatrului pentru a face loc echipei care l-a însoţit în spectacol pe celebrul şi îndrăgitul artist Fuego.

Citit 1291 ori Ultima modificare Joi, 08 Decembrie 2011 11:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.