Absurd de Galaţi - Simfonie pentru (ne)liniştea autorităţilor

Absurd de Galaţi - Simfonie pentru (ne)liniştea autorităţilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit din nou în Galaţiul situaţiilor absurde. Dacă absurdul ar trebui să-şi găsească un domiciliu stabil în urbea noastră, ar fi cam greu de spus unde s-ar putea aciua: la Primăria care este chiriaşă, la Consiliul Local care nu are o sală proprie de şedinţe sau la Teatrul Muzical care nu are încă o conducere stabilită.

De o bună bucată de vreme, instituţia de cultură pluteşte într-o nebuloasă şi nu se ştie când ar putea ieşi la lumină. Prima situaţie bizară este că, deşi managerul Florin Melinte şi-a prezentat demisia pe 10 noiembrie, primarul Dumitru Nicolae a amânat alegerea unui nou director interimar până la 1 decembrie, dată la care postul a devenit oficial vacant. Ulterior, Nicolae a decis să-l numească pe noul interimar prin dispoziţie proprie, fără consultarea Consiliului Local, fapt care a stârnit nemulţumirea vie a unor aleşi locali.

Consilierul PDL Petru Alexe a criticat dur măsura luată de edilul urbei: „A devenit deja o obişnuinţă ca domnul primar să nu ne întrebe şi pe noi. Vă reamintesc că în anul 2006, printr-o dispoziţie identică, dl primar i-a prelungit contractul de management lui Florin Melinte, dispoziţia a fost anulată de instanţă, dar nimeni nu a răspuns de acest fapt. Ulterior, tot Melinte a fost făcut director prin concurs. Am obosit să cer să se respecte legea. Resping ideea unui parti-pris la Muzical, nu mă interesează ca o anumită persoană să ocupe funcţia de director interimar, dar îmi doresc să aducem acolo starea de normalitate. De ce să nu desemnăm noi, Consiliul Local, care finanţăm acest teatru şi răspundem de administrarea lui, repet, de ce să nu desemnăm noi directorul interimar, aşa cum este normal şi legal?”, s-a întrebat retoric Petru Alexe.

După cum ne-a declarat, primarul Dumitru Nicolae a semnat deja dispoziţia de numire ca director interimar a maestrului de cor Eugen Dan Drăgoi, dar acesta a refuzat numirea pe post. Primarul speră să poată să-l facă să se răzgândească. În tot acest timp, conducerea Teatrului Muzical este încă sub influenţa fostului manager Florin Melinte care, după câte am aflat noi pe surse, continuă să dea ordine în instituţia de cultură. Cel mai recent exemplu s-a petrecut marţi, când din dispoziţia lui Florin Melinte s-au eliberat modulele din spatele teatrului pentru a face loc echipei care l-a însoţit în spectacol pe celebrul şi îndrăgitul artist Fuego.

Citit 1185 ori Ultima modificare Joi, 08 Decembrie 2011 11:32

4 comentarii

 • postat de Basi
  Joi, 08 Decembrie 2011 18:40
  Catre caracatita :''PROSTI DAR MULTI ''
  0
  0
  Raportează
 • postat de Florin
  Joi, 08 Decembrie 2011 18:23
  Sesiuni de informare: POC Romania - Ucraina - Republica Moldova 2007-2013, 29 noiembrie - 16 decembrie 2011

  Autoritatea Comună de Management (ACM) şi Secretariatul Tehnic Comun (STC) al Programului Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013 organizează sesiuni de informare în aria eligibilă a programului, în vederea prezentării aspectelor legate de cel de-al doilea apel de propuneri de proiecte lansat în data de 14 noiembrie 2011.
  În cadrul acestor evenimente sunt prezentate rezultatele primului apel de propuneri de proiecte, regulile de eligibilitate pentru cel de-al doilea apel de proiecte, aspecte legate de procesul de evaluare, precum şi aspecte legate de depunerea proiectelor (redactarea notei conceptuale).
  Sesiunile de informare se desfăşoară în perioada 29 noiembrie - 16 decembrie 2011, în aria eligibilă a programului, astfel: România:
  Iaşi (2 decembrie)
  Vaslui (6 decembrie)
  Galaţi (7 decembrie)
  Tulcea (8 decembrie)
  Suceava (13 decembrie)
  Botoşani (14 decembrie)
  Pentru informaţii detaliate privind locul de desfăşurare al acestor evenimente de informare puteţi accesa site-ul programului, http://www.ro-ua-md.net, secţiunea Evenimente.

  Calendarul sesiunilor de informare este următorul:
  România: Galați 7 decembrie 2011 (ora 9.00): Hotel Dunărea, Str. Domnească nr. 13
  Tulcea 8 decembrie 2011 (ora 9.00): Hotel Delta Dunării, Str. Isaccei nr. 2
  Cahul 9 decembrie 2011 (ora 9.00) : Primărie, Piața Independenței, nr. 6

  Agenda evenimentelor și locațiile de desfășurare vor fi postate pe site-ul programului, http://www.ro-ua-md.net, cu cel puțin trei zile înainte de fiecare eveniment, deci vă rugăm să consultați regulat acest site.

  Oare nu sunt interesante aceste sesiuni de informare prin care se pot atrage bani din fonduri europene pentru județul, orașul Galați ....cât și pentru județele învecinate.....
  0
  0
  Raportează
 • postat de spirit @caracatita
  Joi, 08 Decembrie 2011 14:48
  inteligent......dar "dragoste cu sila''se poate?nu se vor mai gasi asa cum se spera"simpatizanti"de-ai "sefului"ci doar din ce in ce mai multi dusmani....daca spera din nou la functie"mnealui"...v-a avea ce nu si-ar dori vreodata.
  0
  0
  Raportează
 • postat de CARACATITA
  Joi, 08 Decembrie 2011 13:06
  MOTTO: " Daca voi nu ma vreti ,eu va vreau ! "
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.