Revoluţionarii protestează zilnic

Revoluţionarii protestează zilnic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Eu cred că încet lumea va ieşi în stradă, şi pensionarii, studenţii, că până la urmă asta ne reuneşte: foamea”, spune liderul BNR pe Moldova, Ion Stoica

Începând de miercuri şi până pe 22 decembrie inclusiv, în fiecare zi, de la 12.00 la 16.00, revoluţionarii gălăţeni vor protesta în faţa sediului Prefecturii Galaţi, acolo unde se află monumentul revoluţionarilor căzuţi în decembrie 1989 şi pe care protestatarii au aşezat un tricolor decupat – aşa cum a fost el fluturat, prima oară, la Revoluţie.    

În prima zi de protest, miercuri, circa 20 de revoluţionari s-au adunat în faţa Prefecturii, protestând paşnic sub privire jandarmilor gălăţeni, mobilizaţi pentru această acţiune de protest, autorizată. Pe afişele revoluţionarilor se putea citi „am fost daţi ofrandă morţii/ şi îşi bat joc de noi toţi hoţii!” şi „Lovitura de stat e a voastră, revoluţia e a noastră!”, iar din boxele staţiei audio aduse s-au putut asculta celebrele cântece revoluţionare compuse de Vali Sterian.

Purtând banderole tricolore pe braţ, protestatarii au cerut Guvernului anularea Legii 410/2011 prin care, de anul viitor, revoluţionarilor nu li se mai acordă indemnizaţia specială. În plus, oamenii spun că dacă li se iau indemnizaţiile de revoluţionari, măcar să înfiinţeze Guvernul noi locuri de muncă, pentru o economie stabilă.  

Potrivit lui Ion Stoica, preşedintele Euroregiunii de S-E a Blocului naţional al Revoluţionarilor din decembrie ’89, zilnic, revoluţionarii se vor aduna în faţa Prefecturii pentru a-şi exprima nemulţumirile, alături de ei aşteptându-i şi pe şomeri sau pensionari. Ion Stoica a adăugat că anularea legii 410 va fi cerută şi în instanţă şi că există posibilitatea ca anumiţi colegi revoluţionari gălăţeni să intre în greva foamei. „La fiecare patru ani ne verifică certificatele de ai zice că suntem trădători de neam. (…) S-a dat Legea Recunoştinţei, de ce dacă avem 22 Decembrie, Ziua Revoluţiei Române, dacă mă numeşti revoluţionar? Un drept câştigat nu poate fi îngrădit.

Au dat în bugetari, studenţi, în bătrâni. La fiecare alegeri trebui găsit ceva să distragă atenţia amărâtului de votant de la realitate. Ei se plimbă cu elicopterul iar noi nu avem cu ce ne trimite copiii la şcoală. Eu cred că încet lumea va ieşi în stradă, şi pensionarii, studenţii, că până la urmă asta ne reuneşte: foamea”, a declarat Ion Stoica. Potrivit acestuia, în Galaţi există în jur de 153 de persoane care deţin certificate de revoluţionar, urmaş al unui revoluţionar sau rănit la Revoluţia din 1989.

Citit 1662 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Decembrie 2011 19:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.