Scandalul din CJ, runda a doua - Acuzaţii de la fost prefect la prefect

Scandalul din CJ, runda a doua - Acuzaţii de la fost prefect la prefect
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

PSD Galaţi aşteaptă scuze publice din partea prefectului judeţului Galaţi, Paul Florea, pentru ceea ce s-a întâmplat la şedinţa de marţi a Consiliului Judeţului. Reamintim că tensiunile care au marcat întrunirea aleşilor au fost legate de înlocuirea lui Alexandru Teodorescu, exclus din PSD, cu Victoria Giurgiu.

Teodorescu a spus că decizia PSD-ului este „nedreaptă şi nestatutară” şi că aşteaptă ca instanţa să îi dea câştig de cauzăm, iar prefectul Paul Florea a atenţionat consilierii că „dacă instanţa îi va da câştig de cauză, se vor aplica nişte sancţiuni care tot din bani publici se vor plăti”. În plus, Paul Florea a explicat că, de drept, următorul supleant de pe lista PSD era Dieter Krampultz şi nu Victoria Giurgiu.

Purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi, Claudiu Brînzan, fost prefect, l-a criticat dur ieri pe Paul Florea acuzându-l că s-a „antepronunţat” cu privire la legalitatea unor hotărâri care urmau să fie aprobate. „Este complet deplasat să intervii într-o şedinţă CJ în care rolul tău este pur decorativ. Dl Paul Florea ar trebui să-şi ceară scuze public atât membrilor PSD cât şi conducerii pentru că a afirmat că PSD a făcut fals şi uz de fals în adresa înaintată CJ. Nu e corect şi normal ca un prefect să ameninţe consilierii că vor fi puşi să plătească daune dacă hotărârea lor va fi nelegală. Eu, ca prefect, am participat la şedinţe de Consiliu Local şi Judeţean şi nu mi-am dat cu părerea niciodată, am preferat să am documentele pe birou şi asupra lor să mă exprim dând sau nu aviz de legalitate”, a spus Brînzan.

Purtătorul de cuvânt al PSD i-a atras atenţia prefectului asupra situaţiei care trenează de multă vreme în comuna Bălăşeşti. Acolo, Emil Toniţă, ales consilier local pe lista PSD, dar exclus din partid după ce a devenit consilierul personal al primarului PDL, continuă să activeze în Consiliul. În schimb, social-democratul Manolache Meiu, cel care trebuia să îi ia locul lui, nu a fost validat de CL deşi există o hotărâre judecătorească definitivă şi executorie în acest sens.

„Nu am motive să-mi cer scuze”

Prefectul Paul Florea consideră că nu are motive să-şi ceară scuze, dar că se simte mâhnit că PSD are reacţii pripite. „Eu cred că trăim într-o ţară liberă unde accept ca şi dl Brînzan să-şi dea cu părerea. Consider că demersul pe care l-am făcut la CJ a fost moral şi legal”, ne-a declarat prefectul. Paul Florea susţine că măsura luată de PSD împotriva lui Teodorescu a fost abuzivă şi că ea încalcă prevederile statutare şi democraţia de partid. Cât despre situaţia din Consiliul Local Bălăşeşti, prefectul ne-a declarat că nu cunoaşte amănuntele, dar că îi aşteaptă oricând la o discuţie pe această temă pe social-democraţi.

Citit 1176 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Decembrie 2011 19:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.