Alexandru Teodorescu redevine consilier judeţean

Alexandru Teodorescu redevine consilier judeţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spre nemulţumirea PSD, Alexandru Teodorescu se va întoarce în scaunul de consilier judeţean, pe care a fost silit să îl părăsească la finele anului trecut, când a fost exclus din rândul social-democraţilor. Prefectul judeţului Galaţi, Paul Florea, nu a validat cele două hotărâri ale Consiliului Judeţului Galaţi prin care aleşii au constatat încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean al lui Teodorescu şi au validat-o în locul lui pe Victoria Giurgiu. Prefectul a atacat în contencios cele două decizii ale CJ şi până când instanţa se va pronunţa, ele sunt suspendate de drept.

„Am primit hotărârile votate de Consiliul Judeţului la recenta şedinţă şi l-am trimis pentru verificare compartimentului de control a legalităţii actelor. Raportul semnat de doamna Georgeta Topciu arată că aceste două hotărâri nu întrunesc condiţiile de legalitate. Le-am atacat în contencios şi am notificat Consiliului Judeţului să aducă la cunoştinţă consilierilor suspendarea de drept a hotărârilor. Domnul Teodorescu îşi va relua locul în CJ”, ne-a declarat prefectul.

Gestul lui Paul Florea nu ar trebui să constituie o surpriză dacă ne reamintim tensiunile care au marcat ultima şedinţă a CJ.

De cealaltă parte, PSD nu este deloc încântat de măsura luată de prefect. „PSD aşteaptă decizia instanţei şi consideră că gestul d-lui prefect este o sfidare a democraţiei. A desconsiderat hotărârile votate de majoritatea consilierilor judeţeni care au fost aleşi de gălăţeni. Domnia sa nu avea dreptul să facă aşa ceva. Noi aşteptăm, însă, decizia instanţei”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi, Claudiu Brînzan.

Alexandru Teodorescu nu a putut fi contactat.

Citit 3734 ori Ultima modificare Joi, 12 Ianuarie 2012 19:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.