Alexandru Teodorescu redevine consilier judeţean

Alexandru Teodorescu redevine consilier judeţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spre nemulţumirea PSD, Alexandru Teodorescu se va întoarce în scaunul de consilier judeţean, pe care a fost silit să îl părăsească la finele anului trecut, când a fost exclus din rândul social-democraţilor. Prefectul judeţului Galaţi, Paul Florea, nu a validat cele două hotărâri ale Consiliului Judeţului Galaţi prin care aleşii au constatat încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean al lui Teodorescu şi au validat-o în locul lui pe Victoria Giurgiu. Prefectul a atacat în contencios cele două decizii ale CJ şi până când instanţa se va pronunţa, ele sunt suspendate de drept.

„Am primit hotărârile votate de Consiliul Judeţului la recenta şedinţă şi l-am trimis pentru verificare compartimentului de control a legalităţii actelor. Raportul semnat de doamna Georgeta Topciu arată că aceste două hotărâri nu întrunesc condiţiile de legalitate. Le-am atacat în contencios şi am notificat Consiliului Judeţului să aducă la cunoştinţă consilierilor suspendarea de drept a hotărârilor. Domnul Teodorescu îşi va relua locul în CJ”, ne-a declarat prefectul.
Gestul lui Paul Florea nu ar trebui să constituie o surpriză dacă ne reamintim tensiunile care au marcat ultima şedinţă a CJ.

De cealaltă parte, PSD nu este deloc încântat de măsura luată de prefect. „PSD aşteaptă decizia instanţei şi consideră că gestul d-lui prefect este o sfidare a democraţiei. A desconsiderat hotărârile votate de majoritatea consilierilor judeţeni care au fost aleşi de gălăţeni. Domnia sa nu avea dreptul să facă aşa ceva. Noi aşteptăm, însă, decizia instanţei”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi, Claudiu Brînzan.
Alexandru Teodorescu nu a putut fi contactat.

Citit 3380 ori Ultima modificare Joi, 12 Ianuarie 2012 19:05

18 comentarii

 • postat de danutz
  Vineri, 13 Ianuarie 2012 20:02
  l-au dat afara acum trebuie sa il primeasca inapoi fie ca vor sau nu. Asta e daca au facut lucrurile atunci fara cap si l-au eliminat.
  0
  0
  Raportează
 • postat de mircea
  Vineri, 13 Ianuarie 2012 19:57
  @Michael
  Lucrurile bune se uita cele mai repede mai mereu! ai uitat asta?
  0
  0
  Raportează
 • postat de nikos
  Vineri, 13 Ianuarie 2012 19:30
  Daca se constata ca alungarea lui Alexandru Teodorescu a fost ilegala acesta cu siguranta isi va relua postul asta spre nemultumirea celor din PSD dar este foarte logic nu poti da un om afara asa ca iti tuna tie peste noapte trebuie sa ai motive serioasa astfel vei fi bun de plata.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Michel
  Vineri, 13 Ianuarie 2012 19:20
  Alexandru Teodorescu este unul din acei oameni care si-au facut bine treaba atunci cand a fost la consiliul judetean, de aceia multi aplauda cs succes o noua revenirea a acestui domn.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gigi
  Vineri, 13 Ianuarie 2012 17:51
  Daca vrem sa avem oameni care sa ne reprezinte interesele trebuie sa ii sustinem pe cei care merita. Sustinerea lui Teodorescu nu s-a sfarsit ceea ce dovedeste si repunerea lui in functie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de bogdan
  Vineri, 13 Ianuarie 2012 17:44
  acesta se intoarce in scaunul de consilier judetean ceea ce inseamna ca proiecetele lui Chebac vor fi sustinute si impreuna vor face o echipa destul de buna la conducerea CJ.
  0
  0
  Raportează
 • postat de paula
  Vineri, 13 Ianuarie 2012 15:15
  OARE LA GALATI NU A MAI CRESCUT NIMENI CA SA IA LOCUL CELOR CE VIN DIN VREMURILE DE MULT APUSE??? cE FAC CEI TINERI CARE FAC STIINTE POLITICE... CE VOR SA FACA CU ORASUL GALATI CARE DUPA 24 DE NI ESTE DE NERECUNOSCUT!!!! INTREBATI PE PARINTII VOSTII CE ERA O DATA LA GALATI ... Va spun eu care am ajuns la Galati cu repartitie in '84 si nu voiam sa raman !!! AMINTIRILE CELE MAI FRUMOASE , PRIETENII MEI CEI MAI BUNI SUNT CEI CARE AU FOST O DATA LA GAMA GALATI!!
  LUPTATI FRATILOR PENTRU ACEST ORAS !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un scaun de consilier bine uns cu super- glue
  Vineri, 13 Ianuarie 2012 14:52
  OAMENI POLITICI CA SI VREMURILE ; DE C___T.

  Le este greu sa priceapa, ca, LEGEA ESTE LEGE, indiferent ce s-ar dori ei si anume:


  DACA, PARTIDUL PE, LISTELE CARUIA AI CANDIDAT, ITI RETRAGE SPRIJINUL, TE SCOLI SI PLECI SI NICI O MIE DE PREFECTI, ORICIT AR DORI , SA PUNA BETE-N ROATE PARTIDDULUI RESPECTIV, IN DECIZIILE, LOR , NU FAC NICI CIT O CEAPA ,DEGERATA.


  Pacat ca lectia de DEMNITATE, data de Raed Arafat , nu are nimic comun cu politica
  0
  0
  Raportează
 • postat de licurici
  Vineri, 13 Ianuarie 2012 14:22
  Spre nemulţumirea multora, Alexandru Teodorescu se va întoarce în scaunul de consilier judeţean, pe care a fost silit si obligat să îl părăsească la finele anului trecut de către alti membri ai partidului. Acesta impreuna cu Eugen Chebac trebuie sustinuti.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gina
  Vineri, 13 Ianuarie 2012 14:15
  Apropierea alegerilor mareste tensiunile interne in PSD. Stim ca ciolanul e bun si toti opteaza pentru el, dar lucrurile din partid nu se potrivesc cu cele din targ. Asa e si cu cei care l-au vrut departe de ei pe Alexandru Teodorescu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de viorel
  Vineri, 13 Ianuarie 2012 14:06
  După ce Eugen Chebac a anunţat că va candida ca independent la preşedinţia CJ, Dan Nica a declanşat vânătoarea de vrăjitoare în PSD Galaţi, demarând excluderea din partid a celor care încă mai considerau că Chebac este candidatul potrivit la CJ printre care s-a numarat si Teodorescu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ana
  Vineri, 13 Ianuarie 2012 14:05
  În războiul intern, liderul organizaţiei, Dan Nica, a suportat o primă înfrângere, Alexandru Teodorescu redevenind consilier judeţean dupa ce a fost dat afara pe motiv că nu s-a supus dorinţei lui Nica de a-l desemna candidat USL la preşedinţia CJ Galaţi pe Nicolae Bacalbaşa. Faptul că Eugen Chebac e bine văzut în organizaţie nu i-a convenit liderului Dan Nica, care a forţat înlocuirea lui Chebac cu Bacalbaşa.
  0
  0
  Raportează
 • postat de seby
  Vineri, 13 Ianuarie 2012 12:51
  Anul 2011 a fost unul încărcat de evenimente la Galați, printre care s-a numărat și excluderea lui Alexandru Teodorescu care s-a făcut mare tam tam pe acest subiect. Trebuia analizata aceasta situație și sa se concluzioneze cu repunerea în funcție. Nu trebuie să joace pe sârmă așa cum vrea alții.
  0
  0
  Raportează
 • postat de IONEL
  Vineri, 13 Ianuarie 2012 11:35
  IN CONCLUZIE PSD, ARE SANGE IN INSTALATIE SI FACE ,,VARZA,, PE CEI CARE SE OPUN. DACA TEODORESCU A RENUNTAT LA JOCURILE MURDARE A LUI NICA GATA A FOST DAT AFARA. SA VEDEM CE VA FACE CAND IL VA VEDEA DIN NOU IN FUNCTIE.
  0
  0
  Raportează
 • postat de daria
  Vineri, 13 Ianuarie 2012 10:55
  Asa e Dan Nica i-a facut jocul lui Alexandru Teodorescu. Era un imperiment pentru acesta si a considerat ca e mai sigur sa-l elimine.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ingrid
  Vineri, 13 Ianuarie 2012 10:38
  jocul cu excluderea lui Teodorescu a fost facut la comanda controversatului lider politic gălăţean, deputatul Dan Nica. Pentru ca era un adversar pentru altii a fost repede exclus, nu mica va fi mirarea cand va vedea ca Teodorescu va fi repus in functie!
  0
  0
  Raportează
 • postat de gix
  Vineri, 13 Ianuarie 2012 10:23
  Alexandru Teodorescu a fost dat afară din PSD pe motiv de "indisciplină".Oare la alti parlamentari se aplica aceast motiv, eu nu as crede. Avem multe exemple printre parlamentarii nostri care fac greseli enorme si nu li se face nimic. Este bine ca acesta s-a intors la functia sa si alaturi de Chebac vor face o echipa buna.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Catalin
  Vineri, 13 Ianuarie 2012 09:29
  Felicitari domnule prefect ! Nu meritati aceleasi felicitari pentru faptul ca ati dat aviz de legalitate pentru hotararile de consiliu judetean nr.: 731 si 732 din 20.12.2011 privind rectificarea bugetului CJG adoptate fara consultare publica, cu incalcarea prevederilor art. 6 din legea nr. 52/2003 privind transparenta decizionala si a prevederilor art. 39 din legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale. Deasemeni, ati dat aviz de legalitate, pentru hotararea nr. 733 din aceiasi data adoptata, deasemenea, fara consultare publica, prin care se stabilesc, printre altele, si taxe pentru furnizarea informatiilor de interes public, in format scris si in format digital, pe CD, exagerat de mari avand in vedere ca accesul la informatiile de interes public este gratuit iar solicitantul, trebuie sa plateasca numai, costul fotocopierii si a hartiei, in cazul informatiilor comunicate, in format scris, si costul inregistrarii si al CD cand informatia se solicita, in format digital. Poate reveniti asupra avizului de legalitate dat pentru aceste hotarari (!?)
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.