Ajutoare de stat încasate nemeritat

Ajutoare de stat încasate nemeritat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urma verificărilor realizate anul trecut în privinţa gălăţenilor care încasau diverse ajutoare financiare de stat s-a realizat o economie de 6,6 milioane de lei, a declarat, ieri, Olimpia Ralea, directoarea Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Galaţi.

„Dacă în noiembrie 2010 totalul prestaţiilor sociale reprezenta 21,44 de milioane de lei, în noiembrie 2011 suma plătită a fost de doar 14,8 milioane de lei”, a spus Olimpia Ralea. Potrivit acesteia, verificările efectuate anul trecut au scos la iveală multe persoane care încasau bani de la stat, drept ajutor social, deşi, conform legii, nu aveau dreptul să facă acest lucru. Ralea a exemplificat cu situaţia beneficiarilor Legii 416; dacă la începutul lui 2011, în judeţul Galaţi primeau venit minim garantat 11.500 de beneficiari, la finele anului trecut numărul lor rămăsese de doar 7.600!

„Diferenţa de aproape 4.000 de beneficiari o reprezintă persoanele care nu aveau drept să primească această prestaţie socială, numai pentru că am preluat noi plata acestei prestaţii. Este un lucru ştiut este că mare parte din beneficiarii venitului minim garantat au fost folosiţi ca masă manevră electorală de primari, ceea ce PDL nu mai vrea să se întâmple. Deşi este an electoral şi poate tocmai de aceea Ministerul Muncii vrea să întărească aceste controale. Şi noi, la nivelul Galaţiului, credem că prin aceste controale numărul beneficiarilor va mai scădea, pentru că încă sunt oameni care au mijloace materiale şi nu ar trebui să beneficieze de ajutoare de la stat, luându-le, poate, altora cărora li s-ar cuveni acest drept”, a declarat Olimpia Ralea, vicepreşedintă PDL Galaţi. 

Reamintim că 2011 a fost primul an în care plăţile venitului minim garantat au fost făcute prin Agenţiile de plăţi sociale şi nu prin primării.

Citit 2125 ori Ultima modificare Duminică, 15 Ianuarie 2012 21:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.