Unanimitate în Consiliul Local : Teodor Niţă, director interimar la Teatrul Muzical

Unanimitate în Consiliul Local : Teodor Niţă, director interimar la Teatrul Muzical
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Decanul Facultăţii de Arte din Galaţi, Teodor Niţă, a fost ales ieri, cu votul unanim al Consiliului Local, director interimar la Teatrul Muzical "Nae Leonard". Două luni de zile, incertitudinea a domnit peste instituţia de cultură, aflată încă sub călcâiul directorului demisionar Florin Melinte. Aleşii locali n-au mai putut rămâne surzi şi muţi în faţa apelurilor disperate ale artiştilor şi au decis să facă în sfârşit ordine, forţându-l şi pe primarul Dumitru Nicolae să accepte voinţa unanimă a Consiliului.

„Buboiul se tratează cu bisturiul”

La începutul şedinţei CL, artiştii Muzicalului, prin vocea lui Ionuţ Negrişanu, le-au cerut aleşilor să-şi întoarcă faţă către instituţia lor, ameninţată de prezenţa fostului director care, surprinzător, şi-a creat un nou birou în fosta cameră de protocol, şi semnează acte oficiale cu titulatura de director general. Preşedintele de şedinţă, liberalul Mihai Manoliu, i-a cerut primarului Dumitru Nicolae să explice situaţia. Nicolae a încercat să se eschiveze, afirmând că pentru organizarea concursului trebuie aprobarea Agenţiei Funcţionarilor Publici. Preşedintele Comisiei de Cultură, dr. Gheorghe Bugeag, a venit însă, în numele aleşilor, cu o propunere pentru funcţia de director interimar la Muzical: „De şase ani se întâmplă acolo nişte lucruri care tind să se transforme într-un buboi, iar un buboi nu se tratează cu alifii, ci cu bisturiul. Trebuie să tăiaţi în carne vie. Aşteptăm concluziile auditului pe care am aflat din presă că l-aţi trimis acolo. Vă propun un manager interimar străin de interesele de acolo: pe dl Teodor Niţă, decanul Facultăţii de Arte, care din punctul meu de vedere şi al colegilor este rezonabil. Nu e obligatoriu ca dânsul să rămână manager în urma concursului”, a spus Bugeag.

Susţinere fără culoare politică

Aleşii locali, indiferent de partid, au pledat pentru numirea lui Niţă ca interimar la Muzical. Picu Apostol Roman (PC): „Ne trezim naibii că [Melinte] perfectează nişte contracte cu Gil Dobrică, care e decedat de mult şi răspundem în solidar”. Lucian Podlaţi (PSD): „Pe Teodor Niţă îl cunosc de când era copil; este un om serios, familist, are doi copii, are o soţie deosebită care este profesor şi instructor al Corului de copii Allegria, este decan, este pregătit, are doctorat, este persoana cea mai potrivită pentru a fi interimar”. Viceprimarul liberal Mircea Cristea a făcut un scurt rechizitoriu al fostei conduceri: numirea ilegală a directorului economic, plecarea în masă în concediu în luna decembrie, uşile sigilate cu cifru ca la CIA. Mihai Alin a subliniat că şi grupul PDL susţine numirea lui Niţă şi a pus punctul pe i: fără un director interimar, bugetul nu poate fi votat. Conservatorul Răzvan Avram a susţinut că moralitatea lui Niţă nu poate fi pusă sub semnul îndoielii, pentru că are o familie foarte frumoasă şi câtă vreme există o uniune a partidelor e cel mai indicat. Viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco a reamintit că de la demersul său de a cere demisia lui Florin Melinte a pornit tot tăvălugul: „Eu le-am promis atunci celor de la Muzical linişte. Chiar nu mă interesează cine va fi numit director interimar sau director general, că e Făt Frumos, că e Ileana Cosânzeana, cel mai important este să luăm o hotărâre pentru că mie îmi vin în continuare acte semnate de director general Florin Melinte”.

În faţa unei asemenea avalanşe din partea consilierilor, primarul nu a mai avut încotro şi a trebuit să accepte voinţa legislativului local: „Dacă toată lumea vrea într-o direcţie, n-o să fiu eu cel care vrea în alta!”. Au fost tipărite buletinele de vot şi numirea a fost supusă votului secret. Cu 24 de voturi „pentru”, Teodor Niţă a fost votat în unanimitate director interimar la Muzical. Mandatul pe care l-a primit este să facă ordine şi disciplină în teatru, conform regulamentului.

Citit 3120 ori Ultima modificare Marți, 31 Ianuarie 2012 21:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.