Voturi şi bani - Bugetul Galaţiului a fost aprobat

Voturi şi bani - Bugetul Galaţiului a fost aprobat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Municipiul Galaţi porneşte la drum în 2012 cu o vistierie care numără aproximativ 125 de milioane de euro, adică 540.051.000 de lei. Hotărârile privind bugetul general al oraşului, dar şi bugetele de venituri şi cheltuieli ale societăţilor de interes local şi regiei Zona Liberă au fost votate ieri, într-o şedinţă ordinară de Consiliu Local. 

Dacă în anii trecuţi bugetul general al oraşului stârnea dezbateri aprige, de această dată discuţia a fost minimă. Singurul amendament propus şi acceptat în şedinţă a venit din partea grupului de consilieri PSD, care a impus suplimentarea cu 250.000 de lei la capitolul reparaţii şcoli. Critici au venit din partea PDL care, prin vocea consilierului Alin Mihai, a acuzat faptul că „în ultimii ani bugetul este construit mai mult pe componenta de funcţionare: 75 la sută din banii Consiliului Local se duc pe funcţionare, salarii, subvenţii, iar diferenţa pe dezvoltare”. Grupul consilierilor democrat-liberali s-a abţinut la vot, cu o singură excepţie, Radu Gheorghe, care a votat alături de restul de 20 de aleşi PSD, PC şi PNL în favoarea bugetului local.

PDL s-a împotrivit la votul bugetelor societăţilor Transurb şi Apaterm. În ceea ce priveşte societatea locală de transport, nemulţumirea şi atacurile PDL au vizat subvenţia substanţială, în valoare de 32.319.000 de lei de care beneficiază Transurb. PDL nu a votat nici bugetul pentru Apaterm, susţinând că societatea se află în faliment, e drept, suspendat de instanţă, şi că practică un preţ prea mare pentru serviciile pe care le oferă populaţiei. Vom reveni cu amănunte.

Citit 1694 ori Ultima modificare Marți, 31 Ianuarie 2012 21:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.