Paza bună trece primejdia rea - Măsuri preventive de teama inundaţiilor

Paza bună trece primejdia rea - Măsuri preventive de teama inundaţiilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alarmele cu privire la posibile inundaţii cauzate de topirea zăpezii nu lasă autorităţile indiferente. Doi dintre primarii din judeţ au solicitat deja prefecturii sprijin pentru a face faţă unor posibile inundaţii. Primarul comunei Ţepu, liberalul Daniel Ţuchel, a solicitat două motopompe şi cazarmament pentru 38 de locuinţe. „De câte ori au fost inundaţii în judeţ, zona cătunului Berheci şi câteva case din Ţepu au avut de suferit pentru că se află în zone cu risc maxim de inundaţie. Având în vedere avertizările primite, am luat deja măsurile necesare: am curăţat albia pârâului, am desfundat şi curăţat şanţurile, am informat populaţia. Acesta este motivul pentru care am solicitat cele două motopompe”, ne-a declarat Ţuchel. Primarul de la Valea Mărului a cerut combustil necesar pentru buldoexcavator pentru lărgirea albiei pârâului Geru şi ridicarea unui dig de protecţie.
Prognoza hidrologică pentru următoarele 24 de ore, făcută publică pe site-ul Prefecturii indică faptul că debitele vor fi în creştere uşoară pe Bârlad şi Prut la Oancea şi în general staţionare pe celelalte râuri. Fenomenele de iarnă (podul de gheaţă, şi podul de gheaţă cu găuri) se vor menţine pe toate râurile.

Citit 1562 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Februarie 2012 19:19

1 comentariu

 • postat de comuna secolului 17!
  Joi, 23 Februarie 2012 10:54
  @ pt. primarul din Independenta:
  Domnule primar, santurile care erau acum zeci de ani, de ce nu sunt curatate!? si nu vorbesc doar de cele de pe sosea! CAND SE TOPESTE ZAPADA NU MAI AI PE UNDE CIRCULA DE NOROAIE!! pe troutare de ce nu e curatata zapada!? nu se pot da amenzi pt cei care nu isi deszapezesc trotuarele asa cum bine se procedeaza la Galati !?
  Va multumesc!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.