Şedinţă extraordinară de pomină la Consiliul Local
Foto: Foto: Sorin Pană

Şedinţă extraordinară de pomină la Consiliul Local
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Supărat, primarul Dumitru Nicolae nu mai vrea să vândă nici măcar un centimetru de teren în Galaţi * Fractură în USL?

Şedinţa extraordinară a Consiliului Local de ieri după-amiază s-a transformat într-una de pomină. Faptul că o parte dintre proiectele cuprinse pe ordinea de zi nu aveau semnăturile necesare pe avizele de specialitate, şi ca urmare nu puteau intra în dezbatere, a produs oarece bulibăşeală. De exemplu, controversatul proiect de hotărâre care viza stabilirea unei sume de bani pe care SC Apaterm să o plătească pentru exploatarea, fără contract valabil, a reţelelor edilitare ale Galaţiului, a fost scos de pe ordinea de zi pentru că nu avea avizele necesare semnate.

Acest fapt complică şi mai mult situaţia şi aşa încurcată a societăţii având în vedere că preţul gigacaloriei cuprinde şi această sumă pe care Apaterm nu mai are o bază legală ca să o plătească municipalităţii.  Aleşii s-au certat aprig pe seama preţului unor terenuri scoase la vânzare de Primărie şi s-au împărţit în două tabere: PSD de o parte, PNL, PDL şi apoi PC de cealaltă parte. În mijlocul şedinţei, aleşii PDL au sesizat că nu fusese votată ordinea de zi, şi s-a pus problema ca şedinţa să nu fie „întoarsă” de prefect. Printre cele mai importante decizii luate de consilieri de consilieri se numără facilităţi în transportul local efectuat de mijloacele SC Transurb pentru şomerii gălăţeni. De asemenea, elevii cu merite deosebite la învăţătură vor beneficia de burse de performanţă, de merit sau de studiu, iar judeţul Vrancea va primi ajutoare financiare din fondul de rezervă al bugetului local.

De ce s-au certat aleşii?
Încă de anul trecut, a devenit aproape o tradiţie: de câte ori se discută despre vânzarea unor terenuri proprietatea privată a municipiului Galaţi, discuţiile devin tăioase, iar voturile se împotmolesc. Pe ordinea de zi se aflau patru vânzări, dar numai trei au fost supuse dezbaterii. Este vorba despre două terenuri pe strada Brăilei, zona Ţiglina I, evaluate la 142 şi respectiv, 135 de euro metrul pătrat fără TVA şi de un teren pe strada Sindicatelor, evaluat la 57 de euro metrul pătrat fără TVA.

Viceprimarul liberal Mircea Cristea a spus că preţul mic de vânzare naşte suspiciuni mai ales la final de mandat: „Pe Brăilei la A-uri este cel mai scump teren din Galaţi şi cel mai mare preţ pentru un metru pătrat de spaţiu comercial. Un preţ de 250 de euro metrul pătrat e ceva de bun simţ”, a spus viceprimarul. Amendamentul lui Cristea, susţinut şi de grupul PDL nu numai de liberali, nu a fost însă acceptat de primarul Dumitru Nicolae. În aceste condiţii, primele două proiecte care vizau terenurile de pe Brăilei au picat la vot din cauza celor 13 abţineri ale grupurilor PNL şi PDL. S-a propus chiar o zonare a oraşului, şi stabilirea unui preţ de vânzare şi, respectiv, concesionare pentru fiecare zonă, dar degeaba. La ultima vânzare, de pe Sindicatelor, abţinerile au fost mai multe – 17, din partea PNL, PDL şi PC. Grupul PDL a suspectat chiar o „răfuială” în USL.

Viceprimarul PSD Nicuşor Ciumancenco le-a atras atenţia aleşilor că preţurile nu au mai fost stabilite de către serviciul Primăriei, GeoTopoCad Expert, ci de evaluatori aleşi prin licitaţie. Ciumacenco a pledat pentru folosirea unei singure unităţi de măsură pentru toată lumea şi le-a bătut aleşilor obrazul amintindu-le că anul trecut au votat vânzarea unui teren în Ţiglina II cu preţul de 99 de euro pe metrul pătrat. Viceprimarul a mai dat ca exemplu şi cazul deja celebru al familiei Cucu, care a dat în judecată Primăria pentru vânzarea unui teren şi a câştigat în instanţă, iar municipalitate a plătit deja 4 miliarde de lei vechi şi plăteşte în continuare pentru asta. Nervos, Nicolae a promis că nu va mai scoate niciun teren la vânzare până la finele mandatului său.

Vom reveni cu amănunte despre celelalte proiecte de hotărâre votate.

Citit 2905 ori Ultima modificare Joi, 23 Februarie 2012 23:17

16 comentarii

 • postat de florin
  Vineri, 24 Februarie 2012 17:00
  e ceva normal pentru al nostru primar ca lucruruile sa nu mearga bine si sa faca numai tampenii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de anca
  Vineri, 24 Februarie 2012 16:57
  :)) clar ..se pare ca domnul Nicolae va avea grija sa nu mai miste nimic in orasul nostru..bine ca nu mai are mult din mandat
  0
  0
  Raportează
 • postat de cosmin
  Vineri, 24 Februarie 2012 13:31
  Asa cum ne-a obisnuit primarul nostru lenes,Dumitru Nicolae,mai mult complica situatia din Galati decat sa o rezolve.
  0
  0
  Raportează
 • postat de stef
  Vineri, 24 Februarie 2012 13:26
  :))) cel mai ciudat, e ca aproape nimeni din cei care au postat, nu au citit articolul:))) cum sa ziceti ca primarul stopeaza proiectele, cand vad ca in articol cei de la pnl si pdl nu au votat :)))) si deci proiectul nu a trecut
  0
  0
  Raportează
 • postat de razvan
  Vineri, 24 Februarie 2012 13:23
  cat timp va mai fi primar Dumitru Nicolae vrea sa se asigure sa nimic din orasul Galati nu se va mai misca in nici un fel..
  0
  0
  Raportează
 • postat de ovidiu
  Vineri, 24 Februarie 2012 13:18
  neintelegeri la ordinea zilei, ceva normal din partea lor atat timp cat il au la conducere pe Nicolae.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cristina
  Vineri, 24 Februarie 2012 13:09
  dl primar nu prea ii pasa de consecintele masurilor pe care le ia. Pana sfarsitul mandatului face tot posibilul sa blocheze tot in acest oras.
  0
  0
  Raportează
 • postat de un nene
  Vineri, 24 Februarie 2012 12:49
  c va mai e si cu primarul acum?!! e ultimul mandat gata c va tot agitati ; is curios sa vad p cine votati voi acum? nea "om bun" cred ca e omul vostru care singura data cand a castigat a fost fotoliul ala d senator,dupa c a candidat la tot c era posibil.
  0
  0
  Raportează
 • postat de stefan_00
  Vineri, 24 Februarie 2012 12:23
  Dumitru Nicolae nu face altceva decat sa faca lucrurile sa mearga dupa cum mai poate el. Deja a devenit mult prea ramolit si nu face altceva decat sa stopeze proiectele.
  0
  0
  Raportează
 • postat de sabrina00
  Vineri, 24 Februarie 2012 12:20
  Cred ca sedintele organizate de Nicolae D. au devenit o obisnuinta de a mai iesi din casa. Ei nu fac altceva decat sa piarda timpul, nu sa rezolve problemele Galatiului.
  0
  0
  Raportează
 • postat de george
  Vineri, 24 Februarie 2012 11:04
  in sedinta de ieri a fost un mare haos, iar primarelul nostru, care este preocupat de cetateni de nu mai poate, a decis sa nu se mai miste nimic in acest oras... si asa lucrurile mergeau extraordinar, nu?
  0
  0
  Raportează
 • postat de ada
  Vineri, 24 Februarie 2012 11:00
  cand e vorba de vanzarea unui teren deja a devenit o traditie ca acestia sa se certe, iar primarul nostru are grija pana la finele mandatului sau sa nu se mai miste nimic in acest oras. Buna treaba mai face si el!
  0
  0
  Raportează
 • postat de FLO
  Vineri, 24 Februarie 2012 10:51
  Ce spatiu mai este pe brailei in tiglina 1!!? Poate parculetul din fata defunctului cinema tiglina! Sau poate in spate la A-uri, langa L.M.K.! Oricum ar fi, ma mir ca atunci toata lumea insista sa se faca parcari (mai ales la A-uri), ei vand si singurul teren care il mai au! Apoi se afiseaza si spun ca nu au terenuri si ca trebuie sa cumpere! De unde!? De la cei carora le-au vandut terenul respectiv, bineinteles, la un pret dublu!
  0
  0
  Raportează
 • postat de gigi
  Vineri, 24 Februarie 2012 10:47
  Poate o candida Gelu Taranu la functia de Primar,consilier local pdl,ca doar i-a lasat pe nemti fara bani si bijuterii,rupindu-le capul.In acest oras intelectul nimic nu-i de mirare.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Maturica mica rastoarna Utilajul mare
  Vineri, 24 Februarie 2012 10:10
  Ma mir ca-n sedinta asta nu s-au mai dat ceva banuti vreunei societati ce se descurca greu saracuta.
  Uite! spre exemplu Ecosalului, ca tot a lasat munti de zapada in intreg orasul si gunoaieeeee...... de zici ca primaru umbla cu elicopterul.
  Oricum cred ca in jurul blocului dinsului, au avut bunul simt , sa faca curat bec, ca atunci cind s-o uita omul pe geam sa spuna "Doamne , ce oras curat am ,"si sa-l mai pupe odata pe frunte, pe tovarasul Ionescu, care discret va intinde mina cerind ceva , n-are importanta ce.Ca veni vorba , am crezut ca dupa articolul cu dezapezirea stadionului "Otelul " , tovarasul Ionescu fruntas in pupatul de (puneti dvs. ce vreti ) , a actualilor si viitorilor primari, va prezenta macar in sedinta Consiliului Local o comanda , o factura, o chitanta ceva, care sa ne justifice banii cheltuiti. De unde ! a invatat bine lectia de la seful sau, "ciinii latra, ursul merge".
  Ai mare grija draguta, ca uneori ciinii mai si musca
  In rest sa-i dea Dumnezeu viata lunga , unui primar caruia sa-i poti suci basca cum vrei ; o taxa de habitat cit mai rotofeie, un pasaport cu mai multe pagini de viza, ca de , mapamondu-i mare pe banii nineacai, si-n rest trai pe vatrai. PINA AICI , TOATE AR FI FRUMOASE , DACA N-AR VENI ALEGERILE SI BANUIESC CA-I O COADA LA OCUPAT POSTUL TAU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de UN CONSILIER VETERAN
  Vineri, 24 Februarie 2012 08:38
  CINE NU CUNOASTE ANECDOTA CU DELTAPLANUL LOVIT DE UN BLOC SI BATRINUL CARE DIN BALCON SPUNE : " TARA DE DOI BANI ; ATENTAT DE DOI BANI " ? .

  IN LOC DE DOI BANI PUTETI PUNE ORICE CUVINT URIT DORITI.
  IATA ESENTA A CEA CE SE POATE INTIMPLA INTR-UN ORAS DE DOI BANI CU UN CONSILIU LOCAL DE DOI BANI . GRUPUSCULE FARA NICI O TENTA POLITICA , PORNITE PE CAPATUIALA INDIVIDUALA SAU COLECTIVA ISI DAU LA GIOALE PE PRINCIPIUL INFANTIL " BA TU!!! BA TU!!! BA PE A, MATI!!!!
  SI PESTE TOATE UN PRIMAR , FARA AUTORITATE, CARE LUCREAZA LA DOUA MIINI . CU UNA INTRODUCE UN PROIECT PE ORDINEA DE ZI , CU CEALALTA LE SCOATE , IAR CIND SE PLICTISESTE ( A SE CITI ENERVEAZA ), AMENINTA CA NU VA MAI FACE NU STIU CE VITEJIE , PINA LA SFIRSITUL MANDATULUI , CARE-I TOOOOCMAI PESTE DOUA LUNI . SA TE AUDA DUMNEZEU DOM. SEF.
  UN SFAT PENTRU PSD : ALEGETI UN LIDER DE GRUP PUTERNIC, DE CARE SA NU VA FIE RUSINE SI CARE SA STIE SA VORBEASCA.
  UN SFAT PENTRU PNL : APROPIATI-VA DE PSD SI INTARITI USL-UL , NU DE ALTA DAR DACA VA MAI JUCATI MULT DE-A RAFUIALA UNII CU ALTII , DIN IULIE NU CUMVA SA-I CERETI FAVORURI LUI MARIUS NECULA .
  UN SFAT PENTRU CONSILIUL LOCAL : GASITI-II DOMNULUI SECRETAR UN LOC MAI LINISTIT, SI ANGAJATI O PERSOANA CARE SA FIE TRUP SI SUFLET A CONSILIULUI NU A PRIMARULUI. SA AIBA PERSONALITATE SI IDEAL AR FI , SA FI FOST SI CONSILIER MUNICIPAL, UNDEVA, CINDVA. SA STIE CU CE SE MANINCA SI SA NU-L SPERIE SI SALARIATII DIN PRIMARIE CIND II ADUC HIRTII . DIN CONTRA . EL SA FACA REGULILE.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.