Guvernul îi dă bani, Chebac îi refuză deocamdată

Guvernul îi dă bani, Chebac îi refuză deocamdată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi Guvernul a alocat de la Fondul de Intervenţii suma de 900.000 de lei destinată decontării lucrărilor de deszăpezire asigurate de CJ Galaţi, sumă la care se adaugă alţi 100.000 de lei (ajutor de la CJ Iaşi, la cererea CJ Galaţi formulată în 16 februarie), preşedintele CJ Galaţi Eugen Chebac a retras de pe ordinea de zi a şedinţei de ieri proiectului de rectificare a bugetului local al instituţiei.

Întrebat de lidera grupului PSD din Consiliu, Sandu Viorica, despre motivul retragerii proiectului, Eugen Chebac a explicat că, potrivit normelor stabilite de Guvern, decontarea lucrărilor de deszăpezire se va face „numai în baza facturilor şi numai cu avizul prefectului. Aceste norme au apărut vinerea trecută, aşa că am decis să se retrag de pe ordinea de zi proiectul până când se va finaliza întreaga acţiune de deszăpezire, după care vom aviza alocarea banilor”.

În replică, Sandu Viorica i-a spus lui Chebac: Motivaţia nu stă în picioare. Înseamnă că Guvernul a alocat degeaba, de urgenţă, banii de la Fondul de Intervenţii, nu mai avem nevoie de ei? Aprobarea rectificării nu însemna neapărat că s-ar fi şi plătit imediat acei bani! Eu cred că adevăratul motiv pentru care aţi retras proiectul are legătură cu amendamentele depuse de noi. Apoi a cerut opinia directorului economic al CJ Lucean Mihalcea în legătură cu acest subiect.

După un răspuns tehnic pe care auditoriul nu l-a apreciat, directorul a răspuns pozitiv la întrebarea dacă se putea face rectificarea bugetară şi fără să se aloce efectiv banii pentru lucrările de deszăpezire.

Subiectul a creat multe replici şi contra replici electorale între tabăra USL şi Eugen Chebac. Acesta din urmă a declarat şedinţa închisă, ridicându-se de la masă chiar în timp ce vicepreşedinta CJ Galaţi, Tania Bogdan formula o frază de sfârşit.

Potrivit acesteia, primul din cele două amendamente aduse de consilierii judeţenei PNL, PSD, PC şi Iulian Aramă (PDL) se referea la transferarea în fondul de rezervă al bugetului CJ Galaţi a sumei de 100.000 de lei (ajutorul dat de CJ Iaşi, la cererea instituţiei omoloage de la Galaţi), urmând ca ulterior suma să fie repartizată, în şedinţă publică, primăriilor care au avut mari probleme legate de lucrările de deszăpezire din această iarnă. Cel de-al doilea amendament se referea la analizarea până la 20 martie a cheltuielilor efectuate cu deszăpezirea şi discutarea tot în şedinţă publică a sumelor ce vor fi decontate.                    

Restul celor 11 proiecte de pe ordinea de zi au fost votate în unanimitate, în circa cincisprezece minute.

Citit 1835 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Februarie 2012 00:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.