Guvernul îi dă bani, Chebac îi refuză deocamdată

Guvernul îi dă bani, Chebac îi refuză deocamdată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi Guvernul a alocat de la Fondul de Intervenţii suma de 900.000 de lei destinată decontării lucrărilor de deszăpezire asigurate de CJ Galaţi, sumă la care se adaugă alţi 100.000 de lei (ajutor de la CJ Iaşi, la cererea CJ Galaţi formulată în 16 februarie), preşedintele CJ Galaţi Eugen Chebac a retras de pe ordinea de zi a şedinţei de ieri proiectului de rectificare a bugetului local al instituţiei.

Întrebat de lidera grupului PSD din Consiliu, Sandu Viorica, despre motivul retragerii proiectului, Eugen Chebac a explicat că, potrivit normelor stabilite de Guvern, decontarea lucrărilor de deszăpezire se va face „numai în baza facturilor şi numai cu avizul prefectului. Aceste norme au apărut vinerea trecută, aşa că am decis să se retrag de pe ordinea de zi proiectul până când se va finaliza întreaga acţiune de deszăpezire, după care vom aviza alocarea banilor”.

În replică, Sandu Viorica i-a spus lui Chebac: Motivaţia nu stă în picioare. Înseamnă că Guvernul a alocat degeaba, de urgenţă, banii de la Fondul de Intervenţii, nu mai avem nevoie de ei? Aprobarea rectificării nu însemna neapărat că s-ar fi şi plătit imediat acei bani! Eu cred că adevăratul motiv pentru care aţi retras proiectul are legătură cu amendamentele depuse de noi. Apoi a cerut opinia directorului economic al CJ Lucean Mihalcea în legătură cu acest subiect.

După un răspuns tehnic pe care auditoriul nu l-a apreciat, directorul a răspuns pozitiv la întrebarea dacă se putea face rectificarea bugetară şi fără să se aloce efectiv banii pentru lucrările de deszăpezire.

Subiectul a creat multe replici şi contra replici electorale între tabăra USL şi Eugen Chebac. Acesta din urmă a declarat şedinţa închisă, ridicându-se de la masă chiar în timp ce vicepreşedinta CJ Galaţi, Tania Bogdan formula o frază de sfârşit.

Potrivit acesteia, primul din cele două amendamente aduse de consilierii judeţenei PNL, PSD, PC şi Iulian Aramă (PDL) se referea la transferarea în fondul de rezervă al bugetului CJ Galaţi a sumei de 100.000 de lei (ajutorul dat de CJ Iaşi, la cererea instituţiei omoloage de la Galaţi), urmând ca ulterior suma să fie repartizată, în şedinţă publică, primăriilor care au avut mari probleme legate de lucrările de deszăpezire din această iarnă. Cel de-al doilea amendament se referea la analizarea până la 20 martie a cheltuielilor efectuate cu deszăpezirea şi discutarea tot în şedinţă publică a sumelor ce vor fi decontate.                    

Restul celor 11 proiecte de pe ordinea de zi au fost votate în unanimitate, în circa cincisprezece minute.

Citit 1745 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Februarie 2012 00:15

22 comentarii

 • postat de Vali
  Miercuri, 29 Februarie 2012 18:54
  Cine nu a auzit de USL? Atunci, de ce ne mai miram. Pe ei ii intereseaza banii nu deszapezirea.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Liliana
  Miercuri, 29 Februarie 2012 18:49
  Cum se face un lucru, cum nu este bun. Mai bine sa-i dam in cap, nu? Eu sunt de acord ca intai trebuie sa existe o factura pentru decontare. Asa ca, mai bine la treaba si terminati zapada de carat, nu asteptati doar de la soare.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marian
  Miercuri, 29 Februarie 2012 18:46
  A fost retras de pe ordinea de zi pentru ca nu era o prioritate. Logic! Cum sa platesti ceva ce nu s-a terminat, pentru care nu exista factura. Mai e timp. Deocamdata sa-si faca datoria cei ce se ocupa de deszapezire.
  0
  0
  Raportează
 • postat de mariana
  Miercuri, 29 Februarie 2012 18:37
  pai i-a refuzat pentru ca asa trebuia, pentru ca altfel cei de la Drumuri si Poduri ar fi luat banii, iar lucrarile nu le-ar mai fi terminat
  0
  0
  Raportează
 • postat de nicu
  Miercuri, 29 Februarie 2012 18:29
  daca ar fi acceptat acele fosuri, cei de la drumuri si poduri ar fi luat banii si nu si-ar mai fi terminat lucrarile
  0
  0
  Raportează
 • postat de florin
  Miercuri, 29 Februarie 2012 18:26
  foarte bine ca refuzat acei bani.. Chebac stie foarte bine ce are facut . Toate la timpul lor !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de satul de astia
  Miercuri, 29 Februarie 2012 17:50
  E clar ca n-o sa mai avem liniste pana cand nu se termina campania electorala. USL-ul o sa incerce sa sulga cu unghiile si cu coltii orice banut apare ca sa-l bage in campanie in comune , iar Chebac o sa tina cu dintii de ei tocmai ca astia sa nu-si poata face campanie pe banii de la buget. Pana la alegeri va fi numai circ si panarama cu bacalbasa in rol de clown principal.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gheorghe
  Miercuri, 29 Februarie 2012 14:41
  Chebac a facut bine ca nu a luat banii... Oricum cei de la Drumuri nu ar fi terminat lucrarile
  0
  0
  Raportează
 • postat de rares
  Miercuri, 29 Februarie 2012 14:39
  E normal sa nu se grabeasca sa ia niste fonduri pentru ceea ce nu s-a facut cum trebuie si nici nu o sa se faca
  0
  0
  Raportează
 • postat de ching
  Miercuri, 29 Februarie 2012 14:37
  Doar nu era sa se lege la cap cu niste fonduri pe care nu ar fi stiut cum sa le gestioneze
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cetatenii
  Miercuri, 29 Februarie 2012 13:11
  Sa se repare la primavara drumurile din nordul judetului Beresti,Plesa,...
  0
  0
  Raportează
 • postat de emilian
  Miercuri, 29 Februarie 2012 11:12
  pai daca Chebac nu avea cum sa justifice acei bani cum sa-i primeasca? Asteapta ca cei avizati pentru deszapezire sa-si termine treaba si dupa sa fie platiti si astfel sa aiba si el dovada acelei plati.
  0
  0
  Raportează
 • postat de sandica
  Miercuri, 29 Februarie 2012 11:10
  Chebac a refuzat banii acum ca nu cumva cei de la drumuri sa aiba pretentii sa ceara bani inainte ca deszapezirea sa aiba loc complet.
  0
  0
  Raportează
 • postat de piciu
  Miercuri, 29 Februarie 2012 11:08
  Chebac are motivele lui daca nu a aceptat acesti bani acum. Sunt tot felul de replici electorale intre Chebac si USL care nu pierd nici o ocazie pentru a mai isca ceva discutii si contraverse.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gogu
  Miercuri, 29 Februarie 2012 10:00
  Ce argumente trase de par neamule ! Mai rasfirati baieti , mai rasfirati ! Miroase a KEBA!
  1. Ce are una cu alta ? Rectificarea cu plata ?
  2. Toate primariile prinse in acea HG au facut rectificarie ...au primit adresa de la Directia de finante !
  3. Inseamna ca DF a GRESIT si primariile la fel ?
  4. Cum adica sa isi ia banii mai devreme Drumuri SA . Pai cine il obliga pe keba sa plateasca lucrari nefacute ...ha ha ha
  5. Banii erau numai pentru CJ / deszapeziri drumuri judetene sau si pentru primarii ?

  Cam slabuti baietii lui keba !
  0
  0
  Raportează
 • postat de cosmin
  Miercuri, 29 Februarie 2012 09:32
  Chebac a refuzat banii din motive bine intemeiate. La momentul actual nu are cum sa justifice acei bani daca noi avem in continuare zapada care trebuia curatata de cei de la drumuri si poduri.
  0
  0
  Raportează
 • postat de alma
  Miercuri, 29 Februarie 2012 09:30
  intotdeauna exista neintelegeri intre Chebac si USL. Opozitia nu realizeaza ca refuzul acestor bani e facut pana cand cei de la Drumuri si poduri isi vor termina toata actiunea si dupa vor primi si banii, nu inainte ca sa nu mai faca nimic, isi iau banii si sa plece si noi sa ramenem cu mormanele de zapada.
  0
  0
  Raportează
 • postat de angel
  Miercuri, 29 Februarie 2012 09:25
  proiectului de rectificare a bugetului a fost refuzat de catre Chebac deoarece nu aveau cum sa justifice acei bani, stim cu totii cum s-a facut deszapezirea la noi in judet si asteapta sa se termine intreaga actiune de deszapezire si dupa va cere Chebac avizarea acelor bani.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cosmin
  Miercuri, 29 Februarie 2012 09:22
  daca accepta fondurile mai devreme si ii platea pe cei de la Drumuri si Poduri desi nu isi faceau treaba cum trebuia cei din opozitie spuneau ca nu trebuia platiti decat la finalul contractului,daca a refuzat fondurile au sarit ca arsi...orice decizie ar fi luat lor tot nu le-ar fi convenit!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de radu
  Miercuri, 29 Februarie 2012 09:13
  Era de asteptat ca PSD-ul va avea ceva de comentat ca doar asa ne-au obisnuit...isi ies din mana daca pierd vreo ocazie sa fie contra.
  0
  0
  Raportează
 • postat de eugen
  Miercuri, 29 Februarie 2012 08:57
  Decizia luata de Chebac a fost una buna pentru ca altfel cei de la Drumuri si Poduri isi luau banii si zapada ramanea tot pe drumuri.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Florin
  Miercuri, 29 Februarie 2012 01:30
  EDEN 2012 Lansarea concursului de proiecte “Destinatii Europene de Excelenta”

  Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului participa la proiectul “Destinatii Europene de Excelenta” – EDEN, lansat de Comisia Europeana în anul 2006. Proiectul are ca principal obiectiv dezvoltarea unui turism european durabil si cresterea vizibilitatii destinatiilor non-traditionale.

  În acest scop, autoritatile nationale de turism din fiecare tara organizeaza anual un concurs de proiecte pentru desemnarea destinatiei de excelenta a tarii respective, conform unei teme stabilite anual în cadrul Comitetului Consultativ pentru Turism, întrunit la nivel european.

  Editia 2012 va avea doua teme de concurs: turismul rural si turismul si regenerarea siturilor fizice, datele tehnice privind organizarea concursului fiind prezentate în anexa.

  Cei interesati pot gasi anexat detalii despre conditiile de eligibilitate a destinatiilor, criteriile de selectie a destinatiilor, procedura de selectie, beneficiile participarii la proiect.

  Dosarele de participare la concurs vor putea fi transmise pâna la data de 31 martie 2012, la urmatoarea adresa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Strada Apolodor nr. 17, latura nord, sector 5, Bucuresti, cod postal 050741, cu mentiunea, pentru Directia Dezvoltare Turistica si Marketing - Proiectul EDEN.

  Poate vom avea si noi vreun proiect depus.....
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.