Licitaţie cu probleme pentru Tancrad - Investiţie începută cu stângul
Foto: Foto: Sorin Pană

Licitaţie cu probleme pentru Tancrad - Investiţie începută cu stângul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi ar fi trebuit să demareze lucrările de modernizare ale străzilor Oţelarilor şi Frunzei, începând cu liniile de tramvai şi continuând cu reţelele de apă, canalizare, gaze şi electrice cu durata de serviciu expirată. Circulaţia autoturismelor trebuia să fie deviată, tramvaiele să nu mai circule până în Micro 19, iar autobuzele să facă legătura între Liceul Auto şi Cartierul Dunărea. Dar, ca orice investiţie specific românească, se amână, în mod tradiţional, până la rezolvarea problemelor mult mai serioase, apărute. Pentru a nu pune în pericol proiectul integral de modernizare a bulevardului Oţelarilor şi a străzilor Stadionului, Frunzei şi Gheorghe Asachi, în valoare totală de 47 de milioane de lei, Primăria a dispus ca lucrările să fie amânate după data de 8 martie, sau poate cine ştie… în funcţie de ceea ce va decide instanţa. Ce s-a întâmplat? Probleme cu licitaţia.

Potrivit comunicatului de presă remis redacţiei de către Primărie, proiectul de modernizate a celor patru artere a fost aprobat pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, contractul de finanţare fiind semnat în data de 29 iunie 2011.

„În vederea selectării constructorului, autoritatea contractantă Municipiul Galaţi a lansat  pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) invitaţia de participare nr. 130222/14.09.2011. Urmare evaluării ofertelor depuse, a fost declarată câştigătoare Asocierea SC Max Boegl România SRL - SC Tancrad SRL, reprezentată prin SC Max Boegl România SRL. Împotriva rezultatului procedurii de atribuire, SC Mari Vila Com SRL şi SC Compania de Construcţii Feroviare SA au formulat contestaţie. Pe 17 ianuarie, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins ca nefondate ambele contestaţii şi a dispus continuarea procedurii de atribuire. Împotriva Deciziei CNSC, cele două firme au formulat acţiune în instanţă, litigiul aflându-se în prezent pe rolul Curţii de Apel Galaţi”, ne-a comunicat Primăria.

În concluzie, marea modernizare care ar fi trebuit să înceapă, aşa cum anunţase şi viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco, pe 1 martie şi să se finalizeze în august 2013, se amână. Nu se ştie cât şi până când.

Citit 5470 ori Ultima modificare Joi, 01 Martie 2012 00:00

32 comentarii

 • postat de dan
  Sâmbătă, 02 Iunie 2012 14:20
  Revin :
  1. Sala Sporturilor - manevra Popescu Florin-Litoral Construct s.a.-Primaria Galati ,,,spagi la greu , lucrare nefinalizata , o circarie de terasamente , pavaje , garduri ...instalatii care nu functioneaza si nu au fost probate - acte aditionale de LUCRARI SUPLIMENTARE ( la golaneli , la rebuturi de lucrari ...la CE ?) ...golaneala la instalatia de gaz metan /centrala termica si instalatia de iluminat ...si tot asa...LUCRARI PROST EXECUTATE , NEFINALIZATE , NEPROBATE ...SI "FACUTE" PE BANI MULTI ...banii contribuabilor , banii galatenilor !
  2. Seminarul teologic "SF. APOSTOL ANDREI " - la fel ! Golaneala dlui POPESCU FLORIN ( LITORAL CONSTRUCT) , pe banii primariei galati , cu spagile aferente - lucrari prost executate , nefinalizate , tevi cu dopuri in pamant , fara traseu continuu de teava ( apa - fonta ductila ) , golaneala pe fata , bani luati , spagi la zi ...asta e tara in care traim !
  3. AR mai fi multe de spus , dr ma opresc aici , caci oricum nu conteaza , noi nu avem avem organe de ancheta in romania !!!!
  Ma intreb ca prostul ....? Oare de ce nu se duc "golanii" astia la puscarie ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de dan
  Sâmbătă, 02 Iunie 2012 14:08
  Atat timp cat manevra lucrarilor atribuite e de genul celor de la S.C. LITORAL CONSTRUCT S.A. ( o firma din constanta , dar care face lucrari in galati , doar ca un anume domn POPESCU FLORIN , are stampila si "canta la pianele" celor din PRIMARIA GALATI - vezi dirigintii de santier - strambeanu l. , nichiforov si altii - si mai "canta" si la struna sefei de la investitii ) ce te mai astepti ?
  Popescu ia lucrarile cu "spatele" celor de la Constanta , la GALATI "CANTA" CU SPAGA PESTE TOT , o lucrare de ...sa zicem 100 000 ron o mareste la 200 000 de ron , si ne miram ca nu se face nimic ?
  Daca suntem doar de-alde Popescu Florin aciuati prin Galati...ce sa se mai faca ? Unde ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de stefan badita
  Joi, 15 Martie 2012 11:01
  @ Nicusor Ciumacenco nu are puterea deplina, inca nu este primar, nu poate decide sau face ceva in acest sens. Pe mine nu ma intereseaza altceva decat refacerea liniilor de tramvai
  0
  0
  Raportează
 • postat de anda90
  Vineri, 02 Martie 2012 12:25
  Primaria arunca banii aiurea si de aceea nu sunt bani cand trebuie solutionata vreo problema. Trebuie schimbata componenta de acum cu siguranta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de anca
  Vineri, 02 Martie 2012 10:35
  Oare v-ati asteptat vreodata sa inceapa cu dreptul? Nu sunt in stare de nimic, asa ca asteptati degeaba...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ionica
  Vineri, 02 Martie 2012 09:29
  Acum e clar ca lumina zilei. Avand in vedere alegerile locale, Tancrad este preferata castigatoare pentru a "finanta" campania PSD. Restul firmelor incurca. Cat despre calitate? Mergeti la Braila sa vedeti. Repede nu inseamna calitate. Este de notorietate de proasta calitate a lucrarilor Tancrad peste tot unde intrebi.

  Dacfa nu ar fi banii oferiti de Stancic peste tot unde se incurca, atunci nu s-ar mai auzi de aceasta firma. Nu conteaza de unde este firma ce va executa lucrarea, atat timp cat se respecta documentele licitatiei, si calitatea lucrarii.

  Dar poate ne spune Florin Popa cate ceva despre sumele in joc, si de ce inca nu este cercetat de DNA?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ioan
  Vineri, 02 Martie 2012 08:30
  Daca cei ce contesta licitatia nu au dreptate si se pierd bani europeni licitatorii contestatari sa fie chemati in judecata de primarie pentru a primi contravaloarea sumei pierdute. Poate ne reparam drumurile pe banii lor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ioan
  Vineri, 02 Martie 2012 08:30
  Daca cei ce contesta licitatia nu au dreptate si se pierd bani europeni licitatorii contestatari sa fie chemati in judecata de primarie pentru a primi contravaloarea sumei pierdute. Poate ne reparam drumurile pe banii lor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de un nene
  Joi, 01 Martie 2012 21:25
  uau toata lumea vb. de aranjamente, dar sa nu uitam ca marivila a castigat tronsonul basarabiei d la cimitir si au p valceana sa execute o parte din lucrari. au pierdut o licitatie si nu le vine sa creada.in fine, oricum chiar nuvad c treaba areacum primaria ca a depus unul contestatie, e dreptul lui, instanta are ultimul cuvant ,asta e.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Florin
  Joi, 01 Martie 2012 20:24
  @Stefan Badita

  1. stie ciumacenco sa scrie o cerere de finantare sau sa intocmeasca un proiect european ?
  2. Sala Sporturilor nu o renoveaza el pentru ca efectiv nu poate si nici nu stie :))) si mai presus de atat nu este in patrimoniul Primariei din cate stiu
  3. Baia Comunala trebuia finalizata de vreo 2-3 ori pana acum
  4. mai cauta, mai cauta MARILE lucruri facute de ciumacenco
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tudor
  Joi, 01 Martie 2012 16:37
  Poate v-ati intrebat de ce termenul de finalizare este asa lung...stiau ei ce stiau :)))
  @Stefan Badita tu crezi probabil ca vorbesti cu fraierii. Dar ei nu trebuie sa verifice firmele care vin la licitatie? Ei dau asa de capul lor? Asa cum au castigat firmele de dezapezire care nu aveau nici un utilaj, apoi cand a venit viscolul nu stiau cum sa faca rost mai repede de unul. Primaria e vinovata pt tot ce s-a intamplat in acest oras.
  Ciumacencpo vrea sa faca ceva bun si nu e lasat? Dar nu tot ei controleaza tot ce misca in oras? Adica nu e lasat tot dintre ei vrei sa spui? Hai las-o balta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Stefan Badita
  Joi, 01 Martie 2012 16:03
  Nu mai comentati aiurea. Nu este vina nici a lui Ciumacenco, nici a lui Nicolae, nici a PSD-ului, nici a Primariei Galati. Atat timp cat lucrarea a fost atribuita prin licitatie firmei TANCRAD, (Galati), ceilalti patroni de la Marivila si Feroviare Iasi au actionat in instanta, doar ca sa refaca licitatia, sau sa faca rau...... Daca se va pierde proiectul din cauza intarzierii galatenii sa mearga la sediile celor doua firme care au depus plangere si sa ii stranga de gat. Nu ma intereseaza daca cineva a atribuit cuiva o lucrare, atat timp cat sunt BANI EUROPENI si lucrarea poate fi facuta la timp si la standarde europene! Cand Ciumacenco face ceva bun, de multe ori nu este lasat sa faca.......

  Pentru intrebare retorica: uite ca pe Ciumacenco nu o sa-l aleaga "doar fraierii". Inseamna ca esti un nemultumit de nimic, nu sti ce vrei si prin cuvintele tale ai jignit o multime de alegatori. Eu te rog sa urmaresti cu atentie lucrarile de la Baia Comunala, Str. Basarabiei, Sala Sporturilor si vei vedea ca pe ploaie, ninsoare, ger.... nu poti lucra foarte bine. La Sala Sporturilor se va reincepe lucrul cand se face cald, la Baia Comunala se va deschide in curand, Basarabiei arata super bine, alte intrebari mi le poti adresa pe facebook.

  Pentru Ionel: Nu cred ca TANCRAD a fost ajutata si chiar daca ar fi fost, macar sa ne vedem interesul! Dece sa dam banii unei firme de la Iasi sau Bucuresti si sa nu dam unei firme de la GALATI? Mai ales ca TANCRAD avea interesul sa termine cat mai repede si cat mai bine lucrarea. Este in joc prestigiul ei. Uitati-va la TANCRAD cum lucreaza in Braila!

  Pentru FLO: Daca se va pierde finantarea europeana, TOTI GALATENII NEMULTUMITI SA SE DUCA PESTE CEI 2 PATRONI DE LA MARIVILA SI S.C. CONSTRUCTII FEROVIARE IASI
  0
  0
  Raportează
 • postat de gigi
  Joi, 01 Martie 2012 15:56
  Tancrad-ul a lucrat la strada Basarabiei,sector Baia Comunala,.Vedeti si voi ce rahat de lucrare a facut,caci s-a terminat anul trecut in vara si acum e jalnica soseaua.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Escu
  Joi, 01 Martie 2012 15:13
  Nu stiu cum si prin ce mijloace au obtinut cei de la TANCRAD contractul. Adevarul e ca nici o licitatie nu se castiga 100% pe cinstite nu ca tu cel care participi la licitatie nu ai avea intentii serioase si ai fi corect ci acel care face licitatia si are nevoie de un serviciu te obliga prin mijloace diferite sa contribui cu altceva pentru a castiga licitatia. Un lucru este cert din punctul meu de vedere si numai al meu fata de firma TANCRAD. Lucrez la o firma de distributie din Galati si saptamanal in fiecare zi de luni si marti merg la Braila. Firma TANCRAD a castigat o licitatie in Braila pentru modernizarea mai multor strazi daca nu ma insel cred ca mai bine de 50%din oras. De la saptamana la saptamana pot afirma in mod corect din punctul meu de vedere ca am observat de fiecare data un progres in ceea ce priveste lucrarile. Am vazut cum lucreaza si cat de repede se misca si modul in care fac acea lucrare. Nu sunt un specialist dar din ce am vazut pot spune ca fac treaba si bine si la timp. Poate nu e un timp record dar fata de ce am mai vazut prin tara asta chiar se misca bine. Nu stiu ce firma (banuiesc ca mai multe firme) au realizat statia de epurare din Braila la intrarea in oras de pe digul care face legatura cu orasul Galati. Cei care trec zilnic pe ruta aceasta sunt sigur ca si ei pot afirma ca lucrarea respectiva a fost gata destul de repede pentru reputatia neputintei din zilele noastre.Cert este ca orasul Galati e acum ca un morman de fiare de pe faleza, iar pentru a viziona un film trebuie sa te depasezi la Braila, pentru a merge la gradina zoologica cu copilul tau trebuie sa mergi la Braila, au si ei un teatru cum avem si noi insa au in plus un asa zis mall care de bine de rau e o alternativa civilizata la cumparaturi. Si nu in ultimul rand au camasile Braiconf. Pana si bacul functioneaza pe timpul asta la Braila. Imi pare rau sa recunosc dar momentan Galatiul parca pluteste in deriva si se mai carpeste pe ici pe colo pe cand in alte orase parca schimbarile in bine se fac din ce in ce mai des sau intr-un alt mod care te face sa zici asa da asa nu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de eugen
  Joi, 01 Martie 2012 14:23
  Indiferent de ce problema s-a ivit la nivelul orasului,primaria a dovedit de fiecare data ca nu este in stare sa gaseasca solutii pentru rezolvarea acestora.
  0
  0
  Raportează
 • postat de radu
  Joi, 01 Martie 2012 14:15
  Conducerea primariei incapabila sa faca lucrurile cum trebuie...ne-am obisnuit deja
  0
  0
  Raportează
 • postat de Claudiu
  Joi, 01 Martie 2012 12:35
  Firma aia... firma cealalta, partide, bani pentru partide, sus "al nostru", "jos al vostru". Imparatia cerurilor....
  Ma intreb daca exista vreun comentator (dintre cei care au postat pana acum) caruia sa ii si pese de oras si a carui "logica beton" sa nu fie sinonima cu "prostie cu girofar".
  Absolut nimic personal, o simpla constatare
  Oameni buni, sunt orase in tara asta in care lucrurile se misca, se dezvolta, se duc spre mai bine si mai modern. Si sunt orase, asemeni Galatiului, unde nepriceperea, incompetenta si reaua-vointa a celor care se alinta "alesi" par a duce totul inapoi in timp. Iar noi, votantii , am ajuns sa ne certam pentru cine sau de ce sau cat fura au ba, ca merita sau nu merita sa faca una sau alta. Ajuta la ceva ?
  Credeti ca celor din Sibiu - de exemplu - le pasa cine castiga licitatiile ? Celor din Focsani li se cere sa consume timp pentru a injura firme de constructii ? Timisorenilor credeti ca le pasa prea mult care firma este din Bucuresti sau de altundeva ? Ei vad si simt ca SE FACE ceva pentru ei si pentru oras. Ca au mai mult, mai bine, mai frumos, mai civilizat. Si daca intrebati in Sibiu sau in Timisoara, nici nu au auzit vreodata de MAri Villa; pe simplul motiv ca tot ceea ce este posibil la noi si la ei nu se datoreaza exclusiv slabiciunii si nepriceperii edililor eternizati si incremeniti undeva in anii '70. Doar unde sunt conducatori locai alesi se intampla aceste ... contestatii.
  Vreti altceva ? Vreti mai mult si vreti altfel ? fiti mai atenti cand si pe cine votati. Si invatati sa le cereti socoteala periodic, nu doar din 4 in4 ani. A injura la colturi ori a exprima nemultumiri pe editii electronice ale ziarelor nu e
  destul
  Nu stiu daca e bun sau rau Tancrad-ul. Si nici nu vreau sa stiu. Nu ma intereseaza relatia lor cu autoritatile si nici nu imi pasa cu cine se razboiesc. Insa stiu ca orice chestie de genul asta inseamna inca o intarziere in a ne apropia macar de secolul XX. XXI fiind inca departe. Si mai stiu ca prefer sa castige tot, oricand, oricum o firma din oras care sa plateasca salarii galatenilor si sa isi verse taxele si impozitele in Galati nu in Bucuresti sau aiurea !
  Restul sunt vorbe fara rost cu si despre un oras care nici macar iluminat stradal la nivelul unui sat din Franta sau Germania nu are dar se pretinde european
  0
  0
  Raportează
 • postat de Catalin
  Joi, 01 Martie 2012 12:07
  Atata Mari Vila Com, cat si Compania de Constructii Feroviare, sunt firme private, care au contractat lucrari pe care le-au efectuat de mantuiala si la costuri exorbitante, cu termene extrem de lungi, peste limita contractuala, in alte orase din tara, dar vad ca este plin de orbi in urbea noastra, care nu mai au nici macar scuza ca nu au trecut dincolo de marginea satului, ca pe vremuri.
  Ar trebui ca firmele ce inainteaza actiuni in instanta si pierd procesul intentat cu rea vointa, sa fie excluse atat ele, cat si orice alta firma la care este actionar unul dintre "smecherasii" de la carma petentelor, pe cate 30-40 de ani, asa ca sa numai aiba ce sa faca prima generatie de suti!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Catalin
  Joi, 01 Martie 2012 12:06
  Atata Mari Vila Com, cat si Compania de Constructii Feroviare, sunt firme private, care au contractat lucrari pe care le-au efectuat de mantuiala si la costuri exorbitante, cu termene extrem de lungi, peste limita contractuala, in alte orase din tara, dar vad ca este plin de orbi in urbea noastra, care nu mai au nici macar scuza ca nu au trecut dincolo de marginea satului, ca pe vremuri.
  Ar trebui ca firmele ce inainteaza actiuni in instanta si pierd procesul intentat cu rea vointa, sa fie excluse atat ele, cat si orice alta firma la care este actionar unul dintre "smecherasii" de la carma petentelor, pe cate 30-40 de ani, asa ca sa numai aiba ce sa faca prima generatie de suti!
  0
  0
  Raportează
 • postat de n.c.08
  Joi, 01 Martie 2012 11:17
  Cred ca este prea devreme pentru comentarii din astea, Dupa o sapt , vom vedea exact ce va fi . Aveti putintica rabdare .
  0
  0
  Raportează
 • postat de Adela
  Joi, 01 Martie 2012 11:11
  Nu primaria este cea care a contestat in instanta licitatia. Mia sus in articol este precizata data de 8 martie, de ce se termina articolul cu o intrebare la care s-a dat deja raspuns raspuns ? Nu ma declar fana Nicusor Ciumacenco dar de ce insulta asupra celora care ar dori sa il voteze?nu este dreptul fiecaruia sa voteze pe cine doreste?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Adela
  Joi, 01 Martie 2012 11:10
  Nu primaria este cea care a contestat in instanta licitatia. Mia sus in articol este precizata data de 8 martie, de ce se termina articolul cu o intrebare la care s-a dat deja raspuns raspuns ? Nu ma declar fana Nicusor Ciumacenco dar de ce insulta asupra celora care ar dori sa il voteze?nu este dreptul fiecaruia sa voteze pe cine doreste?
  0
  0
  Raportează
 • postat de macrina
  Joi, 01 Martie 2012 11:10
  haos total care numai noua ni se poate intampla! Oare cand isi vor da si ei interesul sa duca un lucru la bun sfarsit? Chiar nu sunt in stare?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Adela
  Joi, 01 Martie 2012 11:08
  Nu primaria este cea care a contestat in instanta licitatia. Mia sus in articol este precizata data de 8 martie, de ce se termina articolul cu o intrebare la care s-a dat deja raspuns raspuns ? Nu ma declar fana Nicusor Ciumacenco dar de ce insulta asupra celora care ar dori sa il voteze?nu este dreptul fiecaruia sa voteze pe cine doreste?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Casian Craciun
  Joi, 01 Martie 2012 11:08
  Poate o sa vina ziua in care toate licitatiile masluite de PSD-ul lui Nicolae, Chebac, Bunea Stancu &co. in favoarea firmei Tancrad vor intra pe mana DNA, iar "baietii destepti" de la Galati vor poposi la puscarie, unde le este locul. Nu cred ca s-a furat mai mult in tara asta cat s-a furat la Galati prin licitatii "dedicate" firmelor de partid trandafirii: Vega, Tancrad, Melcret s.a.m.d.
  Oricum nu se vor bucura de bani, uitaţi-va la ei cum arata si rugati-va sa fiti sanatosi si saraci ca a voastra va fi Imparatia Cerurilor!
  0
  0
  Raportează
 • postat de onica
  Joi, 01 Martie 2012 11:07
  pai cum sa avem si noi parte de modernizari in orasul nostru daca primarul da cu piciorul la tot ce se poate!
  0
  0
  Raportează
 • postat de flo
  Joi, 01 Martie 2012 10:21
  Se amana pana vor pierde fondurile! Sa nu mai spunem ca lucrarile trebuiau incepute din vara anului 2011! Ca asa e la noi, sa moara si capra vecinului! Pe zi ce trece imi dau seama ca traim intrun oras tot mai jalnic, care in loc sa se dezvolte, regreseaza iremediabil!
  0
  0
  Raportează
 • postat de geany
  Joi, 01 Martie 2012 10:03
  cum erau obisnuiti ca cei din primarie sa nu fie in stare sa duca ceva pana la capat. Ei sunt buni numai de laudatori, dar fapte, cand?
  0
  0
  Raportează
 • postat de irinel
  Joi, 01 Martie 2012 09:37
  era bine daca se incepea lucrarile, dar daca noi avem la conducere un primarel care nu stie ce sa faca la ce sa ne asteptam? Pana acum s-au dovedit a fi doar vorbe din partea lor, nimic concret, ceea ce se intampla si acum.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ionel
  Joi, 01 Martie 2012 08:53
  Ceea ce nu se spune in articol, si nu intamplator, este ca firma Tancrad a fost AJUTATA sa castige licitatia cu 99% din pretul de referinta, primaria descalificand toate celelalte firme.
  Ceea ce s-a intamplat este de natura penalului. Doar o mica verificare e de ajuns.

  Comisia din primarie face numai jocuri murdare pe care nimeni nu are curajul sa le demaste.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gica Contra
  Joi, 01 Martie 2012 08:18
  Mari Vila Com SRL este o firma din Bucuresti "prietena" cu d-ui Videanu Adreean si care prim metode specifice a castigat refacerea str. Basarabia, Dupa ce a "casigat" lucratea a dat o firmei VALCEALA., ei obtinand profituri grase invartind 2-3 hartii la Bucuresti !!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de INTREBARE RETORICA
  Joi, 01 Martie 2012 07:19
  Cine poate sa aiba incredere in ce spune Ciumacenco?? Doar fraerii..ce-a spus pana acum Cumacenca si a realizat??! A spus ca demoleaza toate garajele fara autorizatie din Galati si a demolat doar cateva, a spus ca se va termina bazinul de inot de la Baia Comunala, si..nimic, a spus ca se va termina Sala Sporturilor, ..pauza..si exemplele pot sa continue..
  Am inteles ca va candida la Primarie..pai cine o sa-l aleaga??..doar fraerii!! ..desigur! ...pt ca un asemenea om care este pe dinafara , care una spune si alta se intampla in realitate, dar care mereu gaseste scuze dând vina pe altii..deci un asemea om gasesti pe toate drumurile, dar noi avem nevoie de un om la care, da-ul sa fie DA, iar nu-ul sa fie NU..deci de cineva care ceea ce spune aia si face!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.