Pionierat la pensie - Agenţia de publicitate Primăria Galaţi (VIDEO)
Foto: Fotomontaj: Bogdan Codrescu

Pionierat la pensie - Agenţia de publicitate Primăria Galaţi (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Oricine ar fi tastat pe google „primaria galati” constata că instituţia edilitară se „îmbrăţişa”, până mai ieri, cu un SRL. Unul respectabil de altfel.

Iniţial ne-am gândit că am dat peste primul parteneriat public-privat pe google deoarece tastarea niciunei alte localităţi nu ne-a mai returnat un rezultat cu SRL ataşat. Să-şi muşte buzele toţi cei ce s-au gândit că primarul ar fi vreun retrograd! Deşi cârcotaşii văd în el doar un pensionar, Dumitru Nicolae păşeşte pe calea de pionierat spre o nouă dimensiune a publicităţii!

„Sponsor” fără ştirea sa

Contactată, firma „reclamată” în rezultatul Google ce ducea către site-ul Primăriei Galaţi susţine că habar n-are cum de se întâmplă asta. Patronul Romlotus SRL ne-a precizat că a avut, în trecut, contracte cu Primăria, pentru echipamente IT şi aparate de aer condiţionat. Dar colaborarea s-a încheiat înainte de debutul celui de-al treilea mandat al fostului director SIDEX.

„MUTE” cu şiretlicuri de la Primărie

Primăria, prin purtătoarea de cuvânt, nu ne-a putut furniza vreun răspuns, pe motiv că „Serviciul Informatizare nu ne-a dat niciun fel de detalii”. Şi, după trei zile de insistenţe, ce să vezi? Rezultatele întoarse de Google la căutarea descrisă mai sus nu mai întorc un link către Primăria Galaţi, ci un link căţre site-ul pentru sesizări, Galati - domnuleprimar.ro.

Mai mult, luni dimineaţă, Nicoleta Manole, aceeaşi purtătoare de cuvânt care ne amâna cu un răspuns tocmai de pe 29 februarie, ne-a sunat să ne spună că sesizarea noastră nu se confirmă, căutarea pe google nereturnând rezultatele clamate de noi. Da, da!... Mulţumim de răspuns, rămâne cum am stabilit, că filmul nu minte!

Totuşi, aceeaşi voce a recunoscut că domeniul galaţi.ro, ce găzduieşte inclusiv pagina Primăriei aparţine Romlotus SRL...

„Delete” în weekend

Ne pare rău că le-am stricat weekendul edililor, care s-au chinuit să şteargă linkul către pagina web a Primăriei înainte să dea un răspuns oficial ori să apară o ştire legată de toată tărăşenia. Noi, stani-păţiţi fiind, am şi filmat, dovada video putând fi vizionată pe www.viata-libera.ro. În fond, chiar nu înţelegem de ce atâta grabă în a pune „ecran negru” peste webâlbâiala asta? Dintr-o reclamă pe site-ul Primăriei (poate chiar şi pe faţada clădirii, de ce nu?) s-ar produce fonduri pentru astuparea gropilor şi gurilor de canal, achitarea amenzilor primite de primar şi decontate de la bugetul local (!), construirea unui sediu nou pentru instituţie, dar chiar şi pentru un primar nou, că, vorba aia, anticipatele costă...

 

Media

Foto: Bogdan Codrescu
Citit 2416 ori Ultima modificare Marți, 06 Martie 2012 14:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.