Absurd de Galaţi - Reţele găurite, căldură din gunoi

Absurd de Galaţi - Reţele găurite, căldură din gunoi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Bun venit din nou în Galaţiul paradoxurilor, al situaţiilor absurde pe care autorităţile şi partidele politice în genere ori (se fac că) nu le văd, ori le tolerează ori de-a dreptul le întreţin.

Ce-i trebuie chelului? Tichie de mărgăritar. Pe acelaşi considerent, municipalitatea este acum dornică să găsească soluţii de încălzire prin arderea deşeurilor, fără a se gândi că reţelele de transport au pierderi uriaşe. Povestea începe în vara anului trecut când, printr-o hotărâre votată de îndată câţiva consilieri locali au mers în Italia unde au văzut cu ochii lor la Forlì, cum funcţionează un incinerator de deşeuri care respectă standardele europene şi produce energie termică şi electrică. În iarnă, după ce primarul Dumitru Nicolae a fost în Suedia pentru a vedea cum funcţionează un sistem de incinerare a deşeurilor pentru producerea energiei termice şi electrice, a anunţat că în doi ani o investiţie similară realizată de Usitall va fi gata la Galaţi.

Mai nou, primarul aşteaptă undă verde din partea Consiliului Local pentru a începe negocieri în vederea realizării unei instalaţii de cogenerare de căldură şi electricitate prin tratarea termică de biomasă şi deşeuri municipale pentru furnizarea energiei termice în sistem centralizat în Municipiul Galaţi. Autorităţile consideră că e nevoie de o a doua sursă de energie termică, care să permită tarife suportabile pentru consumatori. La faptul că indiferent care ar fi sursa agentului termic reţelele sunt găurite şi pierderile inerente, nu se gândeşte nimeni. Absurd, dar adevărat.

Citit 968 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Martie 2012 19:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.