Ciumacenco cel nehotărât şi victoria de aur a lui Chebac

Ciumacenco cel nehotărât şi victoria de aur a lui Chebac
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi încă, la nivel naţional, nu s-a semnat protocolul de colaborare dintre PDL şi UNPR, liderul progresiştilor gălăţeni, Dan Dobrea, spune că actualul preşedinte al CJ Galaţi va fi susţinut de ambele partide în campania electorală. O informaţie neîmpărtăşită, însă, de preşedintele PDL Galaţi, Mircea Toader. Pe de altă parte, chiar şi Dobrea a confirmat faptul că semnarea protocolului de colaborare cu PDL este condiţionată de aprobarea în Parlament a iniţiativei progresiste privind impozitarea marilor averi pe timp de criză.

Cu alte cuvinte, Chebac rămâne un candidat sigur pentru UNPR, dar cu un sprijin politic de la PDL încă discutabil. "Este o hotărâre luată la nivel naţional ca acolo unde unul sau altul dintre partide are un candidat cu şanse sau un candidat care este preşedinte de CJ sau primar în funcţie, să fie susţinut şi de către celălalt partid", a declarat Dobrea, excluzând ideea înfiinţării unei Mişcări Populare.

Cât priveşte candidatul la funcţia de primar al municipiului Galaţi, Dobrea a păstrat deocamdată tăcerea, promiţând că nominalizarea nu va întârzia mai multe de zece zile. Liderul UNPR a confirmat că poartă discuţii în prezent cu trei posibili candidaţi, din care doar unul este membru UNPR. Întrebat dacă ia în calcul susţinerea unui candidat independent, neînregimentat în UNPR, Dobrea a răspuns afirmativ, enunţ care trimite cu gândul la încă social-democratul Nicuşor Ciumacenco.

O declaraţie care apare tocmai în ziua în care în oraş a apărut informaţia potrivit căreia Ciumacenco va anunţa, oficial, decizia sa în privinţa candidaturii... Cu alte cuvinte, UNPR are încă porţile deschise pentru actualul viceprimar Ciumacenco. Mai rămâne ca şi acesta să se decidă ce rol să îşi asume: de jucător sau doar de spectator...

Citit 3165 ori Ultima modificare Joi, 15 Martie 2012 00:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.