Catalogul aleşilor locali - Topul prezenţelor de la şedinţe
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Catalogul aleşilor locali - Topul prezenţelor de la şedinţe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nu mai puţin de 690.917 de lei atâta au încasat net, cu titlu de indemnizaţie, aleşii locali din iunie 2008 şi până în decembrie 2011

Potrivit Statutului aleşilor locali, participarea la şedinţele Consiliului Local este una dintre obligaţiile pentru care aleşii sunt plătiţi. La solicitarea noastră, Primăria municipiului Galaţi ne-a pus la dispoziţie datele privind prezenţa consilierilor locali la cele 85 de şedinţele ordinare, extraordinare şi de îndată ale CL câte au avut loc din iunie 2008 şi până în decembrie 2011, precum şi cuantumul indemnizaţiilor nete ridicate în această perioadă de aleşi. Trebuie spus din start că niciunul dintre consilieri nu are vreo absenţă nemotivată, toţi au lipsit motivat! Numai că unii au avut atâtea motive, încât au lipsit la un sfert dintre şedinţele CL din acest mandat, dar au încasat tot atâţia bani cât au luat colegii lor care au lipsit mult mai puţin. Şi la fel de important este să precizăm că din cele 85 de şedinţe, fără a pune la socoteală şedinţa de constituire a CL, doar trei s-au desfăşurat cu toţi consilierii prezenţi! Au existat şi situaţii penibile când aleşii s-au sunat unii pe alţii ca să vină de acasă la şedinţe sau când hotărâri privind patrimoniul au rămas nevotate pentru că nu erau 18 consilieri în sală!

17 aleşi  „de cursă lungă”

Consiliul Local numără 27 de aleşi locali, dintre care doar 17 au depus jurământul la şedinţa de constituire a CL, din 20 iunie 2008 şi mai sunt şi în acest moment consilieri locali. Restul de zece aleşi au devenit membri ai Legislativului local pe parcursul mandatului. Pentru că nu ar fi fost corect să comparăm prezenţa unui consilier local care a intrat în Legislativ în toamna anului trecut cu cea a unui ales care a intrat în pâine în 2008, i-am împărţit pe aleşi în două categorii: cei 17 care au intrat în CL în iunie 2008 şi restul de zece. Vă prezentăm astăzi, pe baza informaţiilor oficiale furnizate de Primăria Galaţi, topul celor mai prezenţi aleşi locali din categoria celor 17 care au depus jurământul pe 20 iunie 2008.

De la 3 la 19 absenţe motivate

Picu Apostol Roman (PC) are trei absenţe motivate şi a încasat o indemnizaţie de 28.202 lei. Nicuşor Ciumacenco a lipsit motivat de la şedinţele CL de şase ori, şi având indemnizaţie de viceprimar, nu beneficiază de cea de consilier. Eugen Găvan (PC) a totalizat 11 absenţe motivate şi a luat 28.202 de lei indemnizaţie. La egalitate, cu câte 12 absenţe motivate sunt Hristache Bogatu (PSD) şi liberalii Mihai Manoliu şi Mircea Cristea. Dacă primii doi au primit, fiecare, câte 28.202 lei, Cristea s-a ales doar cu indemnizaţia de viceprimar. Cu 13 absenţe motivate, Constantin Olaru (PDL) a încasat o indemnizaţie de 28.202 lei spre deosebire de Tincuţa Tercu (PC), care, cu aceeaşi prezenţă la şedinţe a beneficiat de 27.650 de lei. Viorel Trif (PDL) a lipsit motivat de 14 ori şi a numărat 28.202 lei indemnizaţie netă. Dumitru Ion (PDL) a totalizat 16 absenţe motivate, iar colegul lui, Gheorghe Radu (PDL) – 19 absenţe motivate, dar în buzunarele fiecăruia dintre ei au intrat câte 28.202 lei.

Cine sunt aleşii din top cinci – cu cele mai multe absenţe motivate – ce indemnizaţii au luat, şi care este situaţia participării la şedinţele CL a celor zece consilieri care au devenit membri CL pe parcursul mandatului vă spunem în pagina de Politică- Administraţie de joi, 5 aprilie.

Citit 2166 ori Ultima modificare Duminică, 01 Aprilie 2012 20:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.