Catalogul aleşilor locali - Topul prezenţelor de la şedinţe
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Catalogul aleşilor locali - Topul prezenţelor de la şedinţe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nu mai puţin de 690.917 de lei atâta au încasat net, cu titlu de indemnizaţie, aleşii locali din iunie 2008 şi până în decembrie 2011

Potrivit Statutului aleşilor locali, participarea la şedinţele Consiliului Local este una dintre obligaţiile pentru care aleşii sunt plătiţi. La solicitarea noastră, Primăria municipiului Galaţi ne-a pus la dispoziţie datele privind prezenţa consilierilor locali la cele 85 de şedinţele ordinare, extraordinare şi de îndată ale CL câte au avut loc din iunie 2008 şi până în decembrie 2011, precum şi cuantumul indemnizaţiilor nete ridicate în această perioadă de aleşi. Trebuie spus din start că niciunul dintre consilieri nu are vreo absenţă nemotivată, toţi au lipsit motivat! Numai că unii au avut atâtea motive, încât au lipsit la un sfert dintre şedinţele CL din acest mandat, dar au încasat tot atâţia bani cât au luat colegii lor care au lipsit mult mai puţin. Şi la fel de important este să precizăm că din cele 85 de şedinţe, fără a pune la socoteală şedinţa de constituire a CL, doar trei s-au desfăşurat cu toţi consilierii prezenţi! Au existat şi situaţii penibile când aleşii s-au sunat unii pe alţii ca să vină de acasă la şedinţe sau când hotărâri privind patrimoniul au rămas nevotate pentru că nu erau 18 consilieri în sală!

17 aleşi  „de cursă lungă”
Consiliul Local numără 27 de aleşi locali, dintre care doar 17 au depus jurământul la şedinţa de constituire a CL, din 20 iunie 2008 şi mai sunt şi în acest moment consilieri locali. Restul de zece aleşi au devenit membri ai Legislativului local pe parcursul mandatului. Pentru că nu ar fi fost corect să comparăm prezenţa unui consilier local care a intrat în Legislativ în toamna anului trecut cu cea a unui ales care a intrat în pâine în 2008, i-am împărţit pe aleşi în două categorii: cei 17 care au intrat în CL în iunie 2008 şi restul de zece. Vă prezentăm astăzi, pe baza informaţiilor oficiale furnizate de Primăria Galaţi, topul celor mai prezenţi aleşi locali din categoria celor 17 care au depus jurământul pe 20 iunie 2008.

De la 3 la 19 absenţe motivate
Picu Apostol Roman (PC) are trei absenţe motivate şi a încasat o indemnizaţie de 28.202 lei. Nicuşor Ciumacenco a lipsit motivat de la şedinţele CL de şase ori, şi având indemnizaţie de viceprimar, nu beneficiază de cea de consilier. Eugen Găvan (PC) a totalizat 11 absenţe motivate şi a luat 28.202 de lei indemnizaţie. La egalitate, cu câte 12 absenţe motivate sunt Hristache Bogatu (PSD) şi liberalii Mihai Manoliu şi Mircea Cristea. Dacă primii doi au primit, fiecare, câte 28.202 lei, Cristea s-a ales doar cu indemnizaţia de viceprimar. Cu 13 absenţe motivate, Constantin Olaru (PDL) a încasat o indemnizaţie de 28.202 lei spre deosebire de Tincuţa Tercu (PC), care, cu aceeaşi prezenţă la şedinţe a beneficiat de 27.650 de lei. Viorel Trif (PDL) a lipsit motivat de 14 ori şi a numărat 28.202 lei indemnizaţie netă. Dumitru Ion (PDL) a totalizat 16 absenţe motivate, iar colegul lui, Gheorghe Radu (PDL) – 19 absenţe motivate, dar în buzunarele fiecăruia dintre ei au intrat câte 28.202 lei.

Cine sunt aleşii din top cinci – cu cele mai multe absenţe motivate – ce indemnizaţii au luat, şi care este situaţia participării la şedinţele CL a celor zece consilieri care au devenit membri CL pe parcursul mandatului vă spunem în pagina de Politică- Administraţie de joi, 5 aprilie.

Citit 2086 ori Ultima modificare Duminică, 01 Aprilie 2012 20:30

9 comentarii

 • postat de Cineva care nu va crede minciunile
  Luni, 02 Aprilie 2012 17:12
  Mintiti poporul cu presa asta online ............ Iar Stan este subacoperire el este constiinciosul ... Ma intreb la el cate ore are ziua ? 40 de ore ? ca altfel nu pot sa imi explic cum are timp si il lauda lumea ca se ocupa de Otelul si de primarie . Vedeti ca mintiti ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de gogo
  Luni, 02 Aprilie 2012 17:01
  stan nu are absente??? ce constiincios e omu' asta....cum se face ca el e mereu prezent dar cand era tot Galatiul sub zapada el era la soare in Antalya...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ale(r)gator de cursa lunga
  Luni, 02 Aprilie 2012 16:10
  Baiiiiiiiiiiiiiiiii, da' voua tare va e frica de Stan! Nu-i asa ca se arunca cu pietre in pomul care are roade?
  0
  0
  Raportează
 • postat de olympusmons
  Luni, 02 Aprilie 2012 14:34
  si stan a fost la sedinte? sau era p videochat atunci?
  0
  0
  Raportează
 • postat de un nene
  Luni, 02 Aprilie 2012 14:16
  lol da stanica nu are absente? sau are asa de multe ca nici nu mai merita mentionat?
  0
  0
  Raportează
 • postat de MOTIVAT NEMOTIVAT
  Luni, 02 Aprilie 2012 13:39
  DAR ABSENTII NE-MOTIVAT??????? AICI INTRA SI MARIUS STAN DECI.... SAU ARE PRETENTIA SA SUBINTELEGEM NOI PERIOADELE HIPERLUNGI DE CANTONAMENT SI SA LE IERTAM IN CONSECINTA, DE PARCA A FOST ALES SA JOACE FOTBAL, NU SA DECIDA CE SE FACE IN ORAS. ACUM II PLACE SA ARATE CU DEGETUL, DAR SA NE SPUNA SI CE A FACUT DIN POSTURA DE ALES LOCAL. A FOST ALES LOCAL PATRU ANI, NU-I ASA?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un veteran nostalgic
  Luni, 02 Aprilie 2012 12:14
  Imi aduc aminte cu nostalgie, de primele mandate, pina prin 2000, cind consilierii , veneau cu si din convingere , ascultau cetatenii si se ascultau intre ei cu seriozitate iar plata indemnizatiilor se facea pe baza condicelor de prezenta si a pontajelor intocmite si semnate, de secretarii si de presedintii comisiilor. Inclusiv pentru personalul din primarie, care ne asigura cu materiale si explicatii.
  ASA-I CA VI SE PARE IMPOSIBIL ? SI TOTUSI ASA ERA . Aveam si noi probleme , dar erau serioase cind lipseam si nu erau legate de afaceri sau sprituri cu pitipoance ori tirguieli de influenta prin cine stie ce bodega. Principiul zilei a ajuns astfel (in lipsa unei autodiscipline impusa de servitutea functiei ), un joc murdar , dea " i-mi dai, i-ti dau" , "i-mi votezi , i-ti votez" , cu variantele lor negative. Iar de aici pina la prost intelesul " O MINA SPALA PE ALTA SI AMINDOUA FATA " nu a mai fost decit un pas. Pas facut de altfel cu voiosie, in lipsa unor sefi de grupuri seriosi , cu personalitate si neluati de nas. Dealtfel, sincer vorbind, acest sport al luatului de nas, a paralizat toate posibilitatile de control atit politic cit si administrativ ,iar de aici , a urmat , tot ce s-a scris in articol.

  DACA LA NOILE ALEGERI LOCALE ,CEI CE VOR CONSTRUI LISTE VOR DORI SA DREAGA CARUTA ,O VOR FACE , DACA NU, SA STIE MACAR UN PRINCIPIU VECHI , APLICABIL CU PREPONDERENTA IN POLITICA :

  " OBICEIUL PROST NU MOARE DE LA SINE , EL SE DEGHIZEAZA INTR-O ALTA FORMA CONTINUIND SA PROLIFEREZE "
  0
  0
  Raportează
 • postat de Claaaar
  Luni, 02 Aprilie 2012 11:53
  Pfaiii, înseamnă că îl votez clar pe Marius Stan, el nu are nici o absenţă, şi e atât de bun încât poate fi şi în Turcia şi la şedinţele de consiliu în acelaşi timp..........
  0
  0
  Raportează
 • postat de Carmen hara
  Luni, 02 Aprilie 2012 09:14
  Sa intelegem din acest articol ca Marius Stan nu are nici o absenta, fie ea si motivata? CU articole din astea partinitoare, mai degraba va lasati!!!!! Oricum stim cu toti ce hram purtati!! Nu inteleg de ce nu va schimbati numele, cred ca ar fi mult mai sugestiv, Viata Liberala, nu?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.