ANI cere Camerei Deputaţilor să-l revoce din funcţie pe deputatul gălăţean Florin Pâslaru

ANI cere Camerei Deputaţilor să-l revoce din funcţie pe deputatul gălăţean Florin Pâslaru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) cere Camerei Deputaţilor revocarea din funcţie a deputatului gălăţean Florin Pâslaru, ca urmare a rămânerii definitive şi irevocabile a actelor de constatare a incompatibilităţii. În aceeaşi situaţie se mai află şi deputatul Sergiu Andon, anunţă Mediafax.

"Agenţia Naţională de Integritate solicită Camerei Deputaţilor aplicarea cu celeritate a sancţiunilor disciplinare, respectiv revocarea din funcţie a lui Andon Sergiu şi a lui Pâslaru Florin Costin, deputaţi în Parlamentul României, ca urmare a rămânerii definitive şi irevocabile, în cazul lui Andon Sergiu, a sentinţei civile nr. 2930/13.04.2011, cu consecinţa menţinerii ca legal şi temeinic a actului de constatare nr. 49/I.I./01.06.2009, şi a rămânerii definitive, prin necontestare, a raportului de evaluare nr. 119023/G/l.I./07.11.2011, privindu-l pe Pâslaru Florin Costin, în conformitate cu dispoziţiile art. 21, alin. (1) din Legea nr. 176/2010", se arată într-un comunicat de presă al ANI.

ANI menţionează că, potrivit dispoziţiile articolului 29, alineatul 3 din Legea 176/2010, "neaplicarea sancţiunii disciplinare sau neconstatarea încetării funcţiei publice, după caz, atunci când actul de constatare a rămas definitiv, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei, dacă fapta nu constituie infracţiune".

În cazul lui Florin Pâslaru, Agenţia Naţională de Integritate a înaintat, în martie, Camerei Deputaţilor un raport potrivit căruia deputatul se află în stare de incompatibilitate, act necontestat de parlamentar, astfel că se impune eliberarea din funcţia publică deţinută.

ANI preciza că raportul de evaluare emis de Agenţia Naţională de Integritate la data de 7 noiembrie 2011, prin care s-a constatat încălcarea de către Florin Costin Pâslaru, deputat PSD de Galaţi, a dispoziţiilor legale privind regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, a rămas definitiv prin necontestare.

La data de 7 noiembrie 2011, ANI a constatat faptul că Florin Costin Pâslaru, deputat în Parlamentul României, a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Florin Alexandru Ioan Pâslaru, începând cu anul 2009 - prezent, în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripţia electorală nr. 18 Galaţi, încălcând, astfel, prevederile Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Beneficiul patrimonial obţinut, începând cu anul 2009 - prezent, de către fiul lui Florin Costin Pâslaru a fost de 21.662 Lei (aproximativ 5.158 de euro).

ANI a dispus şi sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu privire la posibila săvârşire de către Florin Costin Pâslaru a infracţiunii de conflict de interese.

Citit 1649 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Mai 2012 14:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.