Cine este Nicolae Bacalbaşa?

Cine este Nicolae Bacalbaşa?

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
28 comentarii

Aflat la al treilea mandat de consilier judeţean, doctorul Nicolae Bacalbaşa candidează din partea USL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi.
Medic, şef al Secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă "Sf. Ap. Andrei" şi  purtător de cuvânt al acestuia, profesor universitar, scriitor şi, mai nou, prezent în emisiunile televizate de divertisment, doctorul Nicolae Bacalbaşa este o imagine des întâlnită şi recunoscută de gălăţeni. Pe 29 martie, Bacalbaşa a împlinit 68 de ani şi este căsătorit.  A urmat şcoala generală şi Liceul „Mircea cel Bătrân" din Constanţa, după care a absolvit cu 9,33 Facultatea de Medicină Generală din Bucureşti. CV-ul doctorului cuprinde nu mai puţin de 46 cursuri de perfecţionare, participări la congrese şi alte atestate profesionale, toate desfăşurate din 1977 şi până în prezent. Are diplomă de doctor în ştiinţă în domeniul medicinei, în baza Ordinului Ministrului Educaţiei şi Cercetării nr. din 1976. Din 1972 lucrează ca medic specialist ATI la Spitalul Judeţean Galaţi, secţie pe care a şi condus-o din anul 1995.
Ca şi cadru didactic începe să activeze din 1993, ca şef de lucrări la Universitatea „Dunărea de Jos", Galaţi - Colegiul de Medicină. Din 2002 este conf. univ. dr. la Universitatea „Dunărea de Jos", Galaţi - Facultatea de Medicină. Din 2006 este profesor universitar la aceeaşi universitate, din 2007 face parte din Senatul Universităţii şi tot din acel an este şef al Departamentului de Ştiinţe Funcţionale, de la Facultatea de Medicină din Galaţi.
Ca scriitor, are 16 cărţi publicate (singur sau ca şi coautor) de specialitate medicală şi i s-au mai publicat şi 93 de articole ştiinţifice în reviste naţionale şi internaţionale. Este membru în şapte comitete ştiinţifice, coordonator în redactarea şi apariţia mai multor publicaţii de specialitate şi are 11 premii locale, naţionale şi internaţionale, printre care şi două premii ale municipiului Galaţi (în 2009 şi 2011).
De asemenea, este cunoscut ca scriitor de beletristică, având opt cărţi publicate, printre care "Fals tratat de navigaţie" (1977),  "Taci şi înoată" (2000), "A muri pe mare" (2008).

Citit 14539 ori Ultima modificare Joi, 03 Mai 2012 18:21

28 comentarii

 • postat de Casadra Miercuri, 05 Noiembrie 2014 19:40 99.245.30.*** Link la comentariu
  1
  3

  Asta isi turna colegii la SECURITATE pe vremurile " epocii de aur" http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/cum-isi-turna-nicolae-bacalbasa-colegii-la-securitate--vezi-si-cum-se-apara-medicul-261835

  Raportează
 • postat de radu Miercuri, 14 August 2013 19:33 5.13.99.*** Link la comentariu
  1
  3

  ...despre acest''simpatic'',in afara ca face carti ''comice''...........asteptam de la el o carte ''comica''..despre cei ce iau dat bani..fiind medic anestezist..............si..a primit baiatu banutii..el si ''doctorul Cotoran''.............''are un haz omul in cartile si aparitiile lui tv....''ca imi vine sa vomit...............dt Bacalbasa...un alt ANIMAL ce nu opera fara ai fi dat CIUBUC....................eu i-am dat ciubuc,cine vrea,poate cere prietenie pe adresa..fufele1@rocketmail.com.............o sa imi fac o poza...sa vedeti cum ''ma lucrat dt Bacalbasa(anestezist)si,dt Cotoran..........totul ..cu plata...........culmea..........o asistenta care urma sa faca parte din cei care ma operau....nu a vrut sa isi primeasca''Dreptul''................i sa facut saracei mila de mine...............ma vazuse ca ajunsesem la 40 de kile.........de durere.............asa ca..''stimati-l in continuare p Bacalbasa''...............e''sfant''

  Raportează
 • postat de Elena Duminică, 06 Mai 2012 00:34 Link la comentariu
  0
  4

  Doamne, cat esti de neinteresant, nici pe net nu vor sa citeasca despre tine. Pleaca.

  Raportează
 • postat de Necula Sâmbătă, 05 Mai 2012 18:13 Link la comentariu
  0
  4

  Am si eu o intrebare la stimata doamna : Daca are asa de multe diplome pe aceea de Presedinte al CJ o are ? daca nu oare cat va mai studia acest ilustru? Nu am vazut unde ne-a adus colegul lui de partid Dumitru Nicolae ? oare ne mai trebuie un senil ?

  Raportează
 • postat de PACALICI Sâmbătă, 05 Mai 2012 13:54 Link la comentariu
  0
  5

  TE IUBESC , NUMAI LA EMISIUNILE DE DIVERTISMENT !
  P.S. Nu incerca si altceva !

  Raportează
 • postat de Victor B. Sâmbătă, 05 Mai 2012 08:18 Link la comentariu
  0
  4

  Cine este dr. Bacalbasa stiu toti galateni.Ceea ce eu si ca mine sint sute de mii nu stim, este ce mai vrea el de la societatea galateana.A avut stima si aprecierea organelor de securitatepentru ca a dat in git multi colegi,a adus multe prejudici in valoare de sute de mi de EURO municipului si pentru asta vrea sa fie si primar.Oare chiar nu mai are nici un pic de bun simt in el ( se spune ca este destul de cultivat,oare este adevarat?) ?Crede ca daca a facut un serviciu spitalului acum il poate absolvi de ce a facut inainte ? In loc sa se retraga undeva unde sa nu-l mai vada nimeni,el sfideaza bunul simt si vrea sa stea in top.

  Raportează
 • postat de Ghicitoarea Gramatica Stanescu Vineri, 04 Mai 2012 22:19 Link la comentariu
  0
  4

  pt fan bacalbasa ... "bacalbasa a invatat intai sa scrie" ... Noul Testament – Evanghelia Dupa Ioan spune : „Mai întâi a fost Cuvântul” si cineva trebuia sa-l consemneze, completeaza baba ... talica, n-ai prins shpilu, n-ai avut "talent" a scrie, ai fost narod ... vezi fara numar scapari si, mai grav, greseli elementare in postul dumitale ... vezi si rusineaza-te !!!


  ... chiflele preopinentului fan bacalbasa ... "intai la securite poi a scris cateva poezii" ; "mai bine iar sta la vasrta asta sa stea cu nepotii" ( mai bine i-ar sta lu stanca sa stea'n castan cu stan ) ... "sai plimbe pe faleza " , dreacq si cu faleza asta ... n-ai unde sa-ti mai gonesti, alergi, sperii, puradeii de langa calculator !!! ... auzi la el, fan bacalbasa, sa-i plimbe pe faleza !!! ... crez ca e aerian, traieste pe luna, nu stie ... se circula greu, p'acolo, e groapa lu Nicolae, fiul lui Decebal, la elice ... pe faleza inferioara sunt biciclisti matoi, rolleri cu etnobotanice si rahati de caine... Gradina Publica e santier arheologic, Parcul Rizer asemenea ... noroc cu facebucu, copilasii se intalnesc acolo cu prietenii, invata sa scrie corect gramatical si chiar daca abuzeaza de limbajul urban, au viitor, socializeaza plozii si fac misto de noi, inclusiv de tine !!!

  Raportează
 • postat de fan bacalbasa Vineri, 04 Mai 2012 19:54 Link la comentariu
  0
  4

  bacalbasa a invatat sa scrie intai la securite poi a scris cateva poezii, dar judetul nu are nevoie de poezii, are nevoie de fapte, ca si consilier judetean nu a scos nici o hotarare, a stat pana la 68 ani si a scris poezii. spera ca de la 68 ani sa fie presedinte? sau el sa scrie poezii si saghian sa conduca judetul?:))))))))))))) mai bine iar sta la vasrta asta sa stea cu nepotii, sai plimbe pe faleza, nu sa faca politica, politica proasta a psd!!!

  Raportează
 • postat de Radio Erevan Vineri, 04 Mai 2012 18:50 Link la comentariu
  0
  4

  # Vineri, 04 Mai 2012 17:5 postat de barbosicity


  ... ref. intrebarea dv retorica, " ce naiba, ciripitorii au voie sa fie presedinti de judet la galati? " , Radio Erevan, raspunde ... da, au voie, e criteriu de excelenta, mai mult, e chiar conditie sine qua non pentru pesede raportat la oricare pozitie de varf in ceea ce-i priveste !!!

  Raportează
 • postat de anticomunist Vineri, 04 Mai 2012 18:21 Link la comentariu
  0
  4

  Impresionant cv-ul, nu imi pot da seama cum psd-ul partid cu o istorie neagra a reusit sa atraga astfel de oameni.

  D-nle Bacalbasa ce v-a atras la psd? discursul lui nastase adrian, diplomatia cu origini bolsevice a lui iliescu?

  Astazi cereti voturi dar colegul dumnv nastase adrian construia poduri peste Dunare cu ceva timp in urma.

  Oare chiar politicienii cred ca oamenii nu au tinere de minte?

  Raportează
 • postat de barbosicity Vineri, 04 Mai 2012 17:56 Link la comentariu
  0
  4

  asta sigur ne va anestezia judetul :)))) ... ce naiba, ciripitorii au voie sa fie presedinti de judet la galati? :)))

  Raportează
 • postat de Immanuel Kant Vineri, 04 Mai 2012 17:01 Link la comentariu
  0
  3

  A flirtat la Ciripescu semnand cu Lefter Popescu . Precursor al relationalismului bascalios -dogmatic. Sa fie sanatos sa reziste la vremuri grele cu bani putini . Ce vreti ,fire de artist calit pe mare .

  Raportează
 • postat de barbosicity Vineri, 04 Mai 2012 15:36 Link la comentariu
  0
  3

  hai cu chebac si ciumacenco!!! mafia celorlalte partide sa stea deoparte!

  Raportează
 • postat de nistor Vineri, 04 Mai 2012 14:45 Link la comentariu
  0
  3

  iubitor de ciini,ciripitor de oameni,spagagiu de bonlavi,rasist,luati si votati,prieten cu durbaca

  Raportează
 • postat de Mioara Vineri, 04 Mai 2012 14:01 Link la comentariu
  0
  3

  Omul acesta nu mai are de gand sa se retraga? Sa-i mai lase si pe altii mai tineri ca el care vin cu forte proaspete si cu noi idei.

  Raportează
 • postat de ecsizsta o ecsplicatiune, foamea de voturi pentru ashram, cu orice pret Vineri, 04 Mai 2012 13:10 Link la comentariu
  2
  2

  Jurnalul Ntional explica motivul pentru care de[i]stinsul in discutie, a fost propus pentru a candida la funcia respectiva.

  Este un personaj vizibil, bine cunoscut de galateni, citez din foaie : "Pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Galati, USL merge pe mana doctorului Nicolae Bacalbasa, cunoscut pentru declaratiile in versuri pe care le da ziaristilor atunci cand se refera la cazurile care apar in spitalul "Sf. Andrei"

  Probabil aceleasi abilitati o sa aiba si in functia de Presedinte de Consiliu Judetean, o sa apara zilnic la stirile de la ora 17:00 !

  Raportează
 • postat de mine Vineri, 04 Mai 2012 12:37 Link la comentariu
  1
  1

  Eu o sa-l votez pe chebac toate lucrarile din galati de 4 ani sunt castigate numai de tancrad si se romsit firma lui fiusu. Eu sunt putin mai dobitoc din fire asa ca mai vreau sa ma mai fure pedelistul asta de chebac inca 4 ani... JOS MAFIA PORTOCALIE care nu mai are curaj sa mai pomeneasca nici de pdl nici de portocaliu se ascund fug ca potarnichile. hai chebac ai 8% cu putin efort ajungi la 10%...

  Raportează
 • postat de Despre viitorul - Doamne fer ,manager, pres consiliului Galati un link de la prietenii lui de la antene Vineri, 04 Mai 2012 12:09 Link la comentariu
  0
  2

  Foaie verde, laba gastii
  Nu e pasare ca porcu
  Si ca musca'n colivie,
  Ce frumos e la Galati !

  http://www.youtube.com/watch?v=MAytcmuXj8s

  Raportează
 • postat de hermilus Vineri, 04 Mai 2012 11:18 Link la comentariu
  0
  2

  Da n-a fost cumva si "cantaret" la secu?

  Raportează
 • postat de Ipate Vineri, 04 Mai 2012 10:00 Link la comentariu
  0
  2

  Asta-i viata:securistii fara dinti vor sa ajunga presedinti.Odata ce ai mancat fecale la securitate degeaba esti cine pari.

  Raportează
 • postat de carmen Vineri, 04 Mai 2012 09:23 Link la comentariu
  0
  2

  Ce a facut Bacalbasa pentru Galati de cand este consilier ? Nu ma intereseaza celelalte activitati ale lui, nu pentru ele pot sa il votez.

  Raportează
 • postat de carmen Vineri, 04 Mai 2012 09:22 Link la comentariu
  0
  2

  Ce a facut Bacalbasa pentru Galati de cand este consilier ? Nu ma intereseaza celelalte activitati ale lui, nu pentru ele pot sa il votez.

  Raportează
 • postat de carmen Vineri, 04 Mai 2012 09:22 Link la comentariu
  0
  2

  Ce a facut Bacalbasa pentru Galati de cand este consilier ? Nu ma intereseaza celelalte activitati ale lui, nu pentru ele pot sa il votez.

  Raportează
 • postat de carmen Vineri, 04 Mai 2012 09:22 Link la comentariu
  0
  2

  Ce a facut Bacalbasa pentru Galati de cand este consilier ? Nu ma intereseaza celelalte activitati ale lui, nu pentru ele pot sa il votez.

  Raportează
 • postat de carmen Vineri, 04 Mai 2012 09:21 Link la comentariu
  0
  2

  Ce a facut Bacalbasa pentru Galati de cand este consilier ? Nu ma intereseaza celelalte activitati ale lui, nu pentru ele pot sa il votez.

  Raportează
 • postat de Cetatenii Vineri, 04 Mai 2012 09:17 Link la comentariu
  0
  2

  Nu il vom vota pe Bacalbasa ci pe Eugen Chebac care a modernizat drumurile din nordul judetului : Beresti , Plesa , ....,speram ca se vor plomba si in acesta primavara plombele aparute dupa acesta iarna grea.

  Raportează
 • postat de Cetatenii Vineri, 04 Mai 2012 09:17 Link la comentariu
  0
  3

  Nu il vom vota pe Bacalbasa ci pe Eugen Chebac care a modernizat drumurile din nordul judetului : Beresti , Plesa , ....,speram ca se vor plomba si in acesta primavara plombele aparute dupa acesta iarna grea.

  Raportează
 • postat de Justitiarul Vineri, 04 Mai 2012 09:07 Link la comentariu
  0
  4

  Bietul doctor.
  Cand mai doarme, cu atatea activitati pe cap? Ziua lui are 36 ore sau mai multe.
  Oare face ceva bine din ceea ce face?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.