ANI îl declară incompatibil pe Aurel Nechita

ANI îl declară incompatibil pe Aurel Nechita
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Fostul deputat şi secretar de stat Aurel Nechita se află în stare de incompatibilitate, deoarece ocupă simultan funcţia de şef de secţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru Copii din Galaţi  şi pe cea de decan al Facultăţii de Medicină din Universitatea "Dunărea de Jos", anunţă Agenţia Naţională de Integritate (ANI), într-un comunicat remis joi agenţiei Mediafax.

ANI precizează că a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Aurel Nechita, care este decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos"  din 7 februarie 2008, dar şi şef de secţie în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan", din 9 februarie 2005.

"În urma evaluărilor demarate la data de 16.09.2011, s-au constatat următoarele: Nechita Aurel s-a aflat, în perioada 08.12.2008-12.01.2009, respectiv 01.10.2009 - prezent, în stare de incompatibilitate, întrucât a exercitat, simultan, atât funcţia de Şef de Secţie în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Sf. „Ioan”, cât şi funcţia de Decan al Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii „Dunărea de jos”, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 180, alin. (1), lit. b) şi art. 184, alin. (5) şi alin. (12) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii", se arată în comunicat.

Nechita a fost deputat în perioada 2004-2008 şi secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, între 12 ianuarie şi 1 octombrie 2009. În perioada 12 ianuarie şi 1 octombrie 2009, el a fost suspendat din funcţia de şef de secţie de la spital, pentru exercitarea funcţiei de secretar de stat.

Potrivit ANI, Aurel Nechita a fost informat, pe 20 februarie 2012, despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază, respectiv de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Pe 6 martie 2012, Nechita a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, mai spune sursa citată.

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate, precizează ANI, este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani. În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicţia de trei ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unei stări de incompatibilitate.

Aurel Nechita nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere în legătură cu acest subiect.

Citit 2348 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.