Grecii gălăţeni au deputat

Grecii gălăţeni au deputat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Dr. ing. Dragoş Zisopol, deputatul Uniunii Elene din România, a participat vineri, la sediul Consiliului Judeţului, la întrunirea organizată periodic de CJ cu reprezentanţii etnicilor gălăţeni. Au fost de faţă reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene, ai unor instituţii de cultură etc.

Dragoş Zisopol este vicepreşedinte al Uniunii Elene, conferenţiar universitar la Universitatea Petrol  Gaze din Ploieşti, inginer, economist şi cercetător, autorul unei teze de doctorat apreciată (distinsă cu Cum Laudae), cu subiect unic în Europa, într-un domeniu revoluţionar al extracţiei de ţiţei, membru al Comisiei pentru Învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Camerei.

Tânărul deputat ne-a declarat după întâlnire: „Eu chiar am fost emoţionat de această iniţiativă, am spus-o şi acolo: am înţeles că la dumneavoastră întâlnirea cu minorităţile este deja o tradiţie. A fost o  întâlnire extraordinară prin participare şi problemele ridicate.” Deputatul a fost prezent în comunitatea gălăţeană şi la începutul anului, de Sfântul Vasile, mare sărbătoare la greci.

După întâlnire, la care a cules date cu care să vină în ajutorul comunităţilor etnice din judeţul nostru şi în care a adus noutăţi care le privesc pe acestea, am discutat cu Dragoş Zisopol la sediul comunităţii elene gălăţene, din centru. Printre altele, am notat că se va implica într-un proiect cu finanţare europeană câştigat de Guvern:

„Voi trimite de la Bucureşti doi sau trei traineri care vor scrie în direct împreună cu 20 de tineri din Galaţi proiecte  europene” Tinerii trebuie să facă parte din zece ONG-uri. Deputatul are o consilieră parlamentară gălăţeancă, care îl va ţine la curent şi în continuare cu problemele locale.

Dată fiind specializarea interlocutorului, nu puteam să evităm subiectul forajelor din Marea Neagră, dar despre aceasta şi date interesante din viaţa comunităţilor elene din ţară, între care cea de la Galaţi este foarte apreciată de oaspete („valoarea oamenilor, activităţile, modul în care s-au păstrat tradiţiile” etc.), vom relata altă dată. Acum să mai spunem doar că parlamentarul a remarcat că grecii gălăţeni îşi au sediul într-o clădire cu bulină roşie.

Explicaţie foto: Deputatul Dragoş Zisopol a fost impresionat de relaţiile interetnice de la Galaţi

Citit 1101 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.