Autorităţile ridică din umeri în cazul panourilor publicitare ilegale
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Autorităţile ridică din umeri în cazul panourilor publicitare ilegale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Abia ce se mai rărise în ultimii ani pădurea de panouri de pe scuarul Brăilei că, într-o noapte, au crescut la loc mai multe decât au fost dărâmate. Şi sunt ditamai panourile, nu nişte mizilicuri acolo. În ediţia de luni a cotidianului nostru am somat Primăria Galaţi să precizeze public, în regim de maximă urgenţă, care este suportul legal pentru amplasarea de noi panouri publicitare pe spaţiul public. Pentru că, până marţi, Primăria a tăcut mâlc, am încercat noi s-o tragem de limbă.

Mister total

L-am sunat direct pe primarul Dumitru Nicolae care ne-a răspuns că nu ştie cine şi pe ce bază a amplasat panourile, dar ne-a făcut legătura cu şeful Direcţiei Tehnice, Radu Kovacs, care ne-a promis un răspuns deşi întrebarea nu viza zona sa de competenţă. În cele din urmă tot ceea ce am reuşit să aflăm de la purtătorul de cuvânt al Primăriei, Nicoleta Manole, a fost că panourile respective nu au autorizaţie. Panourile care existau înainte de plantarea celor noi au fost montate în baza unor contracte de asociere încheiate de Primărie, contracte care trebuie renegociate prin hotărârea Consiliului Local. Am fost îndrumaţi către Poliţia Locală care are ca activitate şi disciplina în construcţii şi afişaj stradal.

Directorul Poliţiei Locale, Cristian Gâscă, ne-a declarat că tot ce ştie despre panouri este că acestea au fost amplasate fără autorizaţie, dar, din păcate, nu are deocamdată pe cine sancţiona. „Ne-am trezit cu aceste panouri peste noapte. Arhitectul şef al municipiului Galaţi ne-a informat că nu a fost eliberată autorizaţie pentru ele. Panourile nu sunt marcate, deci nu ştim cui aparţin şi suntem în situaţia de a nu avea pe cine sancţiona. Singura soluţie este să surprindem momentul în care este montat un asemenea panou şi să aflăm de la cei care îl instalează cine i-a trimis şi ale cui sunt panourile. Amenda pentru afişaj fără autorizaţie este cuprinsă între 1.000 şi 100.000 de lei”, ne-a declarat directorul Cristian Gâscă.

Cu alte cuvinte, ne-am întors de unde am plecat. Cineva pune cu de la sine putere un panou, şi alţi zece se întreabă cum să-l „procedeze”. N-ar fi oare mai simplu ca giganticele panouri instalate misterios, peste noapte, fără să vadă sau să audă cineva (!) să fie demolate pur şi simplu? Poate aşa se află şi cine le-a montat cu macara, utilaje şi echipe de muncitori, că doar n-au crescut ca vrejul fermecat de fasole al lui Jack!

Foto: Bogdan Codrescu

Citit 2412 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Mai 2012 21:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.