Gălăţenii se pronunţă în privinţa candidaţilor

Gălăţenii se pronunţă în privinţa candidaţilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Fără a pretinde că facem vreun sondaj de opinie, vă prezentăm, astăzi, reacţiile celor care au citit în ediţia electronică a cotidianului nostru prezentările candidaţilor înscrişi în lupta electorală. „Topul” accesărilor şi al comentariilor îi poziţionează pe principalii trei candidaţi la Primărie în următoarea ordine: Nicuşor Ciumacenco (124 de comentarii şi 3.524 de accesări), Marius Necula (65 de comentarii şi 1.476 de afişări) şi Marius Stan (58 de comentarii şi 1.315 accesări). În toate trei cazurile, comentariile negative depăşesc laudele.

„Păcatele” favoriţilor în cursă

Viceprimarului Ciumacenco i se reproşează revelaţia independenţei politice pe care a avut-o pe ultima sută de metri electorali, presupusul sprijin de care s-ar bucura din partea PDL, dar şi haosul urbanistic din oraş. În cazul lui Marius Necula, criticile sunt legate de  lucrările făcute pe bani publici prin firma trecută pe numele mamei sale, traseul politic (PSD-PLD-PDL), sau relaţiile sale de rudenie cu liderul PSD Dan Nica (cel care îi este naş de căsătorie). Marius Stan este criticat că nu este gălăţean (ci născut la Hunedoara), dar şi pentru problemele financiare ale Clubului Oţelul.

Ca notorietate, candidatul USL la CJ, Nicolae Bacalbaşa, îl depăşeşte pe actualul preşedinte al CJ, Eugen Chebac (26 comentarii şi 929 de accesări faţă de 14 comentarii şi 612 accesări). În schimb, toate comentariile pentru Bacalbaşa îi sunt nefavorabile; i se reproşează vârsta înaintată, relaţia de prietenie cu Eugen Durbacă, imaginea pe care şi-a făcut-o ca şi comunicator al „ştirilor de la ora 17.00” şi suspiciunea de a fi colaborat cu fosta Securitate. Deşi Eugen Chebac are mai multe comentarii pozitive decât negative, i se reproşează şi lui lucrările judeţene câştigate doar de Tancrad sau faptul că îşi face imagine postându-şi numele pe panourile de la marginea fiecărui drum judeţean modernizat.

Ineditul independenţilor şi clasicele liste de partid

Cele mai multe accesări au fost înregistrate în cazul listei consilierilor la CL şi CJ ai USL (1.012 afişări), urmată de cea a independenţilor (959 de afişări), destul de aproape de lista PPD - 509 afişări. În cazul USL, toate comentariile sunt negative (la fel ca în cazul lui Bacalbaşa) – se critică lipsa de oameni noi, de calitate şi vârstele înaintate ale candidaţilor. În cazul PPD, criticile sunt la egalitate cu laudele, iar lista independenţilor înregistrează o premieră: părerile pro şi contra sunt la egalitate - fapt care poate însemna un plus de încredere a electoratului.

Citit 2388 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Mai 2012 20:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.