Birouri electorale complete

Birouri electorale complete
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Birouri electorale complete -

Birourile electorale judeţean şi municipal, precum şi birourile electorale din judeţ au fost completate ieri cu reprezentanţii partidelor politice. Formaţiunile şi alianţele electorale au devenit sau nu membre în birourile electorale în funcţie de numărul de candidaţi pe care i-au înscris în cursa electorală.

Ierarhie

În cazul Biroului Electoral Judeţean Galaţi, ierarhizarea formaţiunilor politice s-a făcut, aşa cum a stabilit Biroul Electoral Central, în funcţie de numărul total de candidaturi depuse în tot judeţul, atât pentru primării şi consiliile locale, cât şi pentru Consiliul Judeţului şi şefia judeţului. Astfel, prima care a devenit membră în BEJ a fost Alianţa Pentru Progres, urmată de PP-DD, Uniunea Social Liberală, PRM, PSD, PNL, Partida Romilor „Pro-Europa”, PER, Partidul Verde, Partidul Socialist Român, PNŢCD, PP-LC şi PC. La şedinţa de completare a BEJ au fost prezenţi şi candidaţi ai unor partide neparlamentare, care nu au mai prins loc în această structură, motiv pentru care şi-au exprimat nemulţumirea că USL nu are un singur reprezentant, beneficiază de „întăriri” din partea partidelor componente USL.

Cine a avut noroc?

Biroul Electoral Municipal a fost întregit cu reprezentanţii partidelor politice prin tragere la sorţi. Au devenit membri BEM reprezentanţii Uniunii Social Liberale, ai Alianţei Pentru Progres, ai PNŢCD, ai Partidului Verde, ai PRM, ai Partidului Poporului – Dan Diaconescu şi ai Partidului Ecologist Român.

Citit 1721 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Mai 2012 20:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.