Campanie de prevenire a fraudelor electorale: Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!

Campanie de prevenire a fraudelor electorale: Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada 10 mai - 10 iunie, în judeţul Galaţi se desfăşoară campania de informare şi conştientizare a cetăţenilor asupra riscurilor pe care le implică acordarea, respectiv, primirea de foloase pentru atragerea de voturi sau votarea în afara condiţiilor prevăzute de lege. Obiectivele campaniei iniţiate de MAI sub sloganul din titlu sunt informarea cetăţenilor asupra sancţiunilor pe care le implică nerespectarea prevederilor Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, cu modificările şi completările ulterioare şi conştientizarea acestora pentru asigurarea unui proces electoral legal.

În acţiunile acestei campanii vor fi implicate efective din toate structurile teritoriale ale MAI, acestea având planificate în perioada premergătoare alegerilor locale din 10 iunie întâlniri cu cetăţenii de la oraşe şi sate, ocazii cu care vor distribui pliante şi fluturaşi cu mesaje adecvate.

Gălăţenii vor putea afla despre această campanie şi scopurile ei şi din afişele care vor fi postate în toate locurile publice precum şi în mijloacele de transport în comun, dar şi din spoturile difuzate la TV şi radio. Cei care vor să afle mai multe informaţii legislative despre procesul electoral şi despre activităţile structurilor MAI pot accesa site-ul www.votlegal.mai.gov.ro.

Citit 1622 ori Ultima modificare Vineri, 11 Mai 2012 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.