Galaţiul sub asediul gropilor: Strada Barboşi - un fleac, s-a ciuruit!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Galaţiul sub asediul gropilor: Strada Barboşi - un fleac, s-a ciuruit!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

  • * Porţiuni întregi din cea mai circulată stradă din zonă sunt pline de gropi care fac din trafic rutier un adevărat calvar * Trecătorii fac haz de necaz: "România, te iubesc!", a murmurat un tânăr *

Jale mare pe una dintre cele mai circulate străzi din Micro 17! De o bună bucată de vreme, toţi cei care au drum pe strada Barboşi sunt nevoiţi să strângă din dinţi ori de câte ori dau cu roţile maşinilor prin gropile din apropierea pieţei. Nu de alta, dar planetarele şi bucşele sunt destul de scumpe, indiferent de modelul maşinii! Ca să nu mai vorbim de faptul că pietonii care au nenorocul să treacă pe acolo în timpul unei ploi sau chiar şi câteva ore după aceasta riscă să ajungă acasă cu garderobele fleaşcă. Gropile sunt stăpâne pe aproape întreg sensul de circulaţie dinspre Piaţa din Micro 17 spre Ţiglina III. De multe ori traficul este strangulat, şoferii înjurând copios autorităţile! "Dacă întârzii cu impozitul sunt penalizat, dar eu cum pot oare să-i penalizez pentru nesimţire?", se întreabă retoric un şofer de maxi-taxi.

"România, te iubesc!", a exclamat la rândul lui un tânăr pieton care ţopăia pe porţiunile de uscat pe care le găsea libere în calea lui spre piaţa din Micro 17. "Ne-am săturat, toată iarna a fost aşa pe aici. Se chinuie de aproape un an să tragă nişte ţevi, dar au lăsat toată strada de izbelişte. Mi s-a stricat toată faţada magazinului din cauza noroiului aruncat de maşini", spune proprietarul unui magazin aflat pe trotuar în imediata apropiere a zonei critice de pe strada Barboşi.

Vine şi asfaltarea, dar nu se ştie când!

Reprezentanţii Primăriei spun că strada este inclusă într-un program de modernizare. "Iarna trecută, până pe la începutul lunii aprilie, acolo am avut o lucrare de înlocuire a conductelor de apă rece. Constructorul a acoperit şanţurile, iar acum suntem în procedura de licitare a lucrării de aducere a carosabilului la starea iniţială. Sunt nişte paşi de parcurs, nu-i chiar aşa de uşor. Avem multe documente de întocmit", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Nicoleta Manole.

În urmă cu aproape o lună sesizam şi situaţia gravă de pe aceeaşi stradă, dar din dreptul Oficiului Poştal nr. 9, acolo unde constructorii care au schimbat o conductă de apă au lăsat în urmă un dezastru de nedescris. Jumătate din parcarea de acolo era compromisă: plină cu noroi, cu şanţurile rămase neasfaltate. În plus, sunt şi câteva containere de gunoi care, de multe ori, sunt puse în stradă, pentru că nu pot fi puse la locul lor din cauza noroiului.

Foto: Bogdan Codrescu. Numai şofer să nu fii pe strada Barboşi

Citit 2418 ori Ultima modificare Marți, 29 Mai 2012 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.