Petre Lificiu a fost demis de la ANRE pentru "aroganţă"
Foto: Foto: Mediafax

Petre Lificiu a fost demis de la ANRE pentru "aroganţă"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vicepreşedintele ANRE Petru Lificiu, demis de premier. Ponta îl acuză de aroganţă pentru declaraţiile privind creşterea cu 5% a preţului electricităţii

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), gălăţeanul Petru Lificiu, va fi eliberat din funcţie, a anunţat, joi, premierul Victor Ponta, care s-a declarat deranjat de declaraţiile acestuia privind creşterea cu 5% a preţului electricităţii, acuzându-l de aroganţă, scrie Mediafax.

"Mă deranjează declaraţiile unor foşti sau actuali oficiali referitoare la scumpirea preţului la electricitate. Îl voi elibera din functie pe vicepreşedintele ANRE. E un gen de aroganţă pentru care unii care au ocupat funcţii au fost urâţi de oameni. Este o perioada dificilă, dar modul de raportare la oameni este important. Trebuie să explici de ce majorezi preţul la electricitate cu 5 la sută. Probabil că Lificiu nu are probleme cu majorarea de 5 la sută. Nu accept acest gen de aroganţă pentru care PDL a fost detestat", a declarat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă la Iaşi.

Creşterea cu 5% a preţului electricităţii "nu înseamnă nimic", echivalând cu consumul generat de becul uitat aprins în baie, a declarat, miercuri, Petru Lificiu, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), care susţine că decizia privind majorarea preţurilor nu a fost încă adoptată. "O creştere cu 5% la sfârşitul lunii nu înseamnă nimic. Adică înseamnă să nu uităm becul aprins în baie când plecăm la serviciu", a fost declaraţia lui Lificiu.

Acesta fusese numit la conducerea ANRE în ianuarie 2009, funcţie pe care a ocupat-o până la jumătatea anului 2010, când a fost înlocuit de actualul preşedinte al instituţiei, Iulius Plaveti.

Citit 2097 ori Ultima modificare Joi, 31 Mai 2012 11:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.