Scandal pe diplomele de onoare la CJ
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

Scandal pe diplomele de onoare la CJ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

* Plenul CJ a refuzat, în şedinţa festivă de final de mandat, să acorde diplome de excelenţă celor mai longevivi consilieri * Liderii actualei majorităţi din CJ au promis că vor readuce în discuţie această hotărâre după ce vor selecta consilierii care au şi mandate de calitate! *

Contre pe diplomele de onoare menite să recunoască meritele celor care au avut mai mult de trei mandate de consilieri judeţeni! Plenul Consiliului Judeţului Galaţi a refuzat ieri să adopte o iniţiativă a preşedintelui Eugen Chebac potrivit căreia opt persoane urma să primească astfel de diplome. Iniţiativa fusese introdusă pe ordinea de zi chiar înaintea începerii şedinţei, asta pentru că la momentul întocmirii ordinii de zi a ultimei şedinţe din actualul mandat, proiectul respectiv nu avea toate avizele comisiilor de specialitate.

"În luna aprilie, Consiliul Judeţului Galaţi a împlinit 20 de ani de activitate. Aşa cum la 10 ani de activitate, la 15 ani, au fost înmânate diplome de onoare consilierilor care au dovedit activitate şi implicare deosebită în dezvoltarea judeţului Galaţi, am considerat că este firesc să dăm şi noi, la 20 de ani de activitate. Se pare însă că actuala majoritate din consiliu nu a vrut ca aceste diplome să fie înmânate de Chebac", spune preşedintele CJ Galaţi.

Plachetele şi florile erau pregătite

Faza jenantă a acestei ultime şedinţe de CJ din actualul mandat este aceea că totul era pregătit pentru acest moment festiv: beneficiarii, plachetele, buchetele de flori! "În formula aceasta nu mai am ce să mai caut la CJ. Nu-mi trebuie nicio diplomă!", a declarat dezamăgit la ieşirea din sala de şedinţe Cosma Ţapliuc, fost consilier judeţean liberal.

"Sunt jocuri politice în care eu nu vreau să intru. Noi am slujit cu credinţă judeţul, iar acum suntem umiliţi", a spus la rândul lui Mihail Gheorghiu, fost ales al judeţului trimis în CJ de pe listele Mişcării Ecologiste. "Respingerea acestei iniţiative este doar pentru moment! De fapt, vom reintroduce această hotărâre pe ordinea de a unei şedinţe viitoare după ce vom face o selecţie şi din punctul de vedere al calităţii mandatului de consilier judeţean", a precizat vicepreşedintele CJ, Tania Iuliana Bogdan.

Alături de doctorul Cosma Ţapliuc şi Mihail Gheorghiu, pe lista celor care ar fi urmat să primească plachete se mai numără Lucia Lepădatu, Ion Alexandru Nicolau, Dieter Iosif Krampulz, Paul Ichim, Nicolae Dobrovici Bacalbaşa şi Avram Trandafir. În 2004, Consiliul Judeţului a decernat alte patru diplome de excelenţă foştilor consilieri Costică Hogaş, Emil Strungă, George Kramer şi Dorin Otrocol.

Citit 2223 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.