Bugetul judeţului: S-a strâns mult, dar nu s-a cheltuit chiar tot!
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

Bugetul judeţului: S-a strâns mult, dar nu s-a cheltuit chiar tot!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Consilierii judeţeni gălăţeni şi-au însuşit, în ultima şedinţă în plen, execuţia bugetară pe 2011. Bugetul iniţial al bugetului local al Consiliului Judeţului Galaţi a fost aprobat la sfârşitul lunii ianuarie 2011, dar pe parcursul exerciţiului bugetar, acesta a fost modificat, ca urmare a rectificărilor bugetului de stat şi a rectificărilor interne. Aşa se face că la sfârşitul anului 2011 s-a înregistrat o realizare de 94,1 la sută a încasărilor veniturilor şi de 86,7 la sută a plăţilor efectuate. În anul 2011 s-au executat lucrări de modernizare, reparaţii şi întreţinere drumuri judeţene în valoare de aproape 41,5 milioane lei (din care peste 20 de milioane din fonduri externe nerambursabile), 9,5 milioane pentru reparaţii curente şi aproape 12 milioane pentru lucrări de investiţii.

Din fonduri nerambursabile au fost executate lucrări în valoare de opt milioane de lei la mai multe obiective (cei mai mulţi bani au ajuns la Spitalul Judeţean şi la Grădina Zoologică), în vreme ce din fonduri proprii au fost executate lucrări de investiţii de 28,4 milioane lei. Realizarea cheltuielilor în procent de 86,7 la sută s-a datorat nealocării subvenţiilor de la Ministerul Sănătăţii către bugetele locale pentru finanţarea altor investiţii în sănătate şi a subvenţiilor pentru finanţarea drepturilor acordate persoanelor cu handicap. Excedentul anual al bugetului local, rezultat la încheierea exerciţiului bugetar după efectuarea regularizărilor în limita sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, s-a utilizat pentru constituirea fondului de dezvoltare.

Citit 1664 ori Ultima modificare Vineri, 01 Iunie 2012 23:11

2 comentarii

 • postat de Felix
  Luni, 04 Iunie 2012 13:16
  Daca va veni turnatorul de Bacalbasa si consilierii care vor sa fie alesi (unu dintre ei se vrea cosilier, dupa ce a furat de la talcioc cit a putut -cu stiinta conducerii ADP- si anume Buturca Octav - UN NIMENI) va dati seama oameni buni cum se va duce de ripa judetul nostru.Nu aveti habar cit va fura acest viitor cartel USL si la judet si la primarie .Opritii acum cind nu este prea tirziu!!!Nu va-ti saturat de aceleasi mutre de PSD, PNL,PC si PDL???Au trecut 22 de ani de cind sunt la putere!!! ALEGETI INDEPENDENTI!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de tudor
  Duminică, 03 Iunie 2012 08:33
  Este foarte bine ca acestia au facut un bilant. Asa vor sti ce au de facut pe viitor si lucrurie vor merge mult mai bine.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.