Stop pentru iniţiativele fostului guvern

Stop pentru iniţiativele fostului guvern
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noua guvernare întoarce din drum iniţiativele legislative ale fostului guvern. Potrivit deputatului PD-L Mihail Boldea (foto), marţi, 10 februarie, în şedinţa în plen, vor fi supuse dezbaterii Camerei Deputaţilor, printre multe acte normative, şi două iniţiative legislative privind Statistica şi, respectiv, Registrul Comerţului.

Boldea, vicelider al grupului PD-L din Cameră, ne-a declarat că ambele proiecte legislative vor fi retrimise la comisii, pentru că democrat-liberalii nu sunt de acord cu prevederile lor. Politicianul susţine că propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.26/1990 privind Registrul Comerţului şi a Legii Camerelor de Comerţ din România trebuie întoarsă din drum la comisii.

PD-L nu este de acord cu esenţa modificării legislative şi anume: trecerea Registrului Comerţului în subordinea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură. „Prin această modificare, Registrul Comerţului ar deveni o instituţie necontrolabilă. PD-L susţine ca această instituţie să rămână, în continuare, în subordinea Ministerului Justiţiei, adică a Guvernului, iar toate taxele încasate de Registru să se facă venit la buget”, ne-a declarat Mihail Boldea.

O altă iniţiativă care va fi întoarsă din drum este proiectul Legii organizării şi funcţionării statisticii oficiale în România. Mihail Boldea declară că prin această iniţiativă, fosta guvernare a încercat să-şi subordoneze Statistica. „Propunerea PD-L este de retrimitere la comisia de specialitate a acestui proiect şi solicitarea unui punct de vedere al Băncii Naţionale. PD-L consideră că preşedintele Institutului Naţional de Statistică nu trebuie să fie funcţionar public, ci numit politic, cu rang de secretar de stat. Mandatul lui trebuie să depindă de mandatul pe care îl are guvernul respectiv şi să plece odată cu el”, ne-a declarat deputatul.

Este limpede că noua majoritate va pune beţe în roate tuturor iniţiativelor nefinalizate de Guvernul Tăriceanu. Ca s-o spunem pe şleau, PSD şi PD-L sunt interesate de posturile de conducere de la statistică şi de banii pe care îi va aduce Registrul Comerţului la buget.

Citit 1163 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.