Dimitrie Cantemir - Cartierul liber de campanie!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Dimitrie Cantemir - Cartierul liber de campanie!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Controversatul cartier de dincolo de râul Siret este locul în care campania electorală nici nu a început, nici nu se derulează, dar se va încheia pe 8 iunie!  

Cine ajunge în Cartierul Dimitrie Cantemir, poate spune fără nicio tăgadă că se află într-o altă ţară! Să nu credeţi că găseşte cine ştie ce construcţii sofisticate sau condiţii nemaipomenite de trai, nu. Ciudăţenia este că nu există niciun afiş electoral. Cele aproape 250 de familii care locuiesc în blocurile de aici nu au fost sufocate cu afişe, bannere sau panouri electorale de pe care să zâmbească frumos candidaţii care se bat pentru fotolii în conducerea locală sau judeţeană, aşa cum se întâmplă dincoace de podul peste Siret. "Probabil că nu-i interesează votul nostru. Nici nu ştiu dacă mă duc la vot", ne spune o tânără care se urcă grăbită într-un autobuz care face legătura cu oraşul Galaţi. Aceasta este extrem de nemulţumită şi de faptul că autorităţile locale nu au reuşit să rezolve nici în acest an problema înfiinţării unei secţii de votare în Cartierul Cantemir. "Ne-au rezolvat problema buletinelor de identitate, ar fi trebuit să ne facă şi o secţie de votare aici", mai spune tânăra. În atare condiţii, cine vrea să-şi exercite dreptul constituţional de a pune ştampila pe candidaţi trebuie să meargă la secţiile de votare de la Şcoala 3 din Galaţi.

Un candidat interesat!

De la începutul campaniei electorale, oamenii spun că pe la ei nu a trecut decât un singur candidat: Marius Stan. Acesta s-a interesat despre soarta lor, i-a întrebat ce probleme au şi a promis că va încerca să le rezolve. A aflat astfel despre una dintre cele mai mari dificultăţi cu care se confruntă aceşti oameni: majorarea chiriei. "N-avem o şcoală, o grădiniţă, n-avem o biserică adevărată, poliţiştii patrulează din când în când, ce mai, suntem lăsaţi uitării. În plus, a crescut şi chiria exagerat de mult", spune Marian, un bărbat care-şi fumează liniştit ţigara la balconul unuia dintre blocuri. De fapt, cartierul întreg pare unul extrem de tăcut. Doar două-trei persoane urcă în maxi-taxi sau în autobuz, la fel două-trei coboară şi se îndreaptă grăbite spre casă. Câţiva copii se joacă într-o grădiniţă, la umbra unui copac, ceva mai încolo câţiva câini stau şi ei tolăniţi la umbră. În rest, mult soare şi puţini oameni! La plecare am văzut şi un mic afiş electoral - format A4 - lipit pe spatele adăpostului de ploaie din staţia de autobuz. Am putea spune, glumind evident, că şi singurul afiş electoral din Cartierul Siret este lipit ilegal!

Citit 2941 ori Ultima modificare Marți, 05 Iunie 2012 18:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.