CNSAS a decis: Primarul Bereştiului, fost colaborator cu Securitatea

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Potrivit CNSAS, primarul oraşului Bereşti, Octavian Dică, ales în 2008 de pe lista PC şi în prezent candidat USL pentru încă un mandat, a fost colaborator cu securitatea. Legea nu îi interzice să mai candideze; ar putea răspunde penal dacă justiţia constată că la depunerea candidaturilor (în 2008 şi 2012), Dică a declarat pe propria răspundere că nu a fost turnător.   

Potrivit site-ului oficial al CNSAS, decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care se constată "calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului Dică Octavian" a fost pronunţată în şedinţă publică la 20 ianuarie 2010 şi a avut termen de recurs 15 zile de la comunicare.

În dosar se precizează că Dică - nume de cod "Avramescu" - a semnat, în 1982, angajamentul cu Securitatea. La acea vreme angajat la Şantierul Naval, Dică a raportat diverse aspecte din viaţa colegilor de muncă: faptul că ascultă Vocea Americii, Europa Liberă, că spun bancuri la adresa regimului comunist, se îmbată şi chiar că soţia unuia din colegi este "de moravuri uşoare". Primarul Octavian Dică nu a putut fi contactat telefonic, în timp ce purtătorul de cuvânt al PSD, Claudiu Brânzan, a spus: "Am aflat cu surprindere de acest subiect".

Citit 4433 ori Ultima modificare Marți, 05 Iunie 2012 18:32

6 comentarii

 • postat de Stefan cel Mare
  Miercuri, 06 Iunie 2012 23:33
  Stupid articol! Probabil maine va fi acuzat un alt candidat USL. Am citit intamplator ziarul de azi si am simtit nevoia sa intervin. Ma intreb de ce oare sunt denigrate persoanele care chiar nu merita acest lucru. Oamenii muncitori, perseverenti, seriosi si onesti nu sunt apreciati de ,,dictatura portocalie``. Ei - portocalii/ verzii sau ce culoare vor mai etala- promoveaza incultii, impostorii, oportunistii...
  L-am cunoscut pe Dica O. in perioada liceului si ma indoiesc ca, baiatul educat, si cu foarte mult bun simt ar fi putut sa faca vre-un rau cuiva. Minciuni,si iar minciuni. Eu cred ca are succesul garantat 100%.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Razvan
  Miercuri, 06 Iunie 2012 20:39
  Aceasta este o provocare ca o ultima zvacnire inaintea mortii PDL, acest partid va ajunge ca PNT-cd. Talasman Nicolae, candidat din partea APP, respectiv al vechiului PDL, ca actual nu ii mai putem spune, a fost un foarte mare activist, unde sunt dosarele lui, pentru ca la fiecare sedinta de lucru venea cu primarita si cu seful CUASC dupa el??? Diversiuni din astea avem destule si nu ne este frica de ele. Localnicii aleg gospodarul si nu ii intereseaza prea mult partidul sau alte trucuri ale opozitiei locale, sunt egale cu zero comentariile voastre, nu voi alegeti in locul nostru.Asta este pe ultima suta de metri de existenta, ganditi-va bine ca Serviciile Secrete va manipuleaza si incearca sa va induca in eroare. Broaste in lac sunt destule dar nu are nici un efect cantecul lor... Toti sunteti o apa si un pamant(cei care va simtiti cu musca pe caciula), si ma asteptam sa fiti mai cu picioarele pe pamant, dar voi stati in apa urat mirositoare...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Danut L
  Miercuri, 06 Iunie 2012 19:22
  Madam M. Mandita, cine ti-a ordonat sa scrii acest articol?. Esti injectata cu atata prostie incat transformi ziarul Viata Libera in...hartie igienica. Multi asa-zisi jurnalisti sunt setati pe defaimarea candidatilor USL incat calca si pe cadavre. Rusine tie si celor care te manipuleaza! Uitati-va in jur si constatati cati oameni sufera de pe urma , cati tineri capabili pleaca din tara in cautarea unui loc de munca si a unui trai decent, cate persoane recurg la gesturi extreme...oare de ce?
  0
  0
  Raportează
 • postat de petrisor_09
  Miercuri, 06 Iunie 2012 16:46
  JOS CU USL-UL!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de liviu
  Miercuri, 06 Iunie 2012 13:51
  cam toti membrii USL au colaborat cu securitatea. Cel mai bun exemplu este si Bacalbasa care candideaza la CJ, de ce ar trebui votat acest bufon?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Catalin
  Miercuri, 06 Iunie 2012 12:56
  Da, desigur, ati aflat cu surprindere despre acest subiect...Ati fost surprinsi ca s-a aflat, nicidecum de preocuparile sale bolsevice, ca va stiti cu totii de la intalnirile pentru instructaje....Ce gluma buna! Unde-i Legea Lustratiei?????
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.