CNSAS a decis: Primarul Bereştiului, fost colaborator cu Securitatea

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Potrivit CNSAS, primarul oraşului Bereşti, Octavian Dică, ales în 2008 de pe lista PC şi în prezent candidat USL pentru încă un mandat, a fost colaborator cu securitatea. Legea nu îi interzice să mai candideze; ar putea răspunde penal dacă justiţia constată că la depunerea candidaturilor (în 2008 şi 2012), Dică a declarat pe propria răspundere că nu a fost turnător.   

Potrivit site-ului oficial al CNSAS, decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care se constată "calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului Dică Octavian" a fost pronunţată în şedinţă publică la 20 ianuarie 2010 şi a avut termen de recurs 15 zile de la comunicare.

În dosar se precizează că Dică - nume de cod "Avramescu" - a semnat, în 1982, angajamentul cu Securitatea. La acea vreme angajat la Şantierul Naval, Dică a raportat diverse aspecte din viaţa colegilor de muncă: faptul că ascultă Vocea Americii, Europa Liberă, că spun bancuri la adresa regimului comunist, se îmbată şi chiar că soţia unuia din colegi este "de moravuri uşoare". Primarul Octavian Dică nu a putut fi contactat telefonic, în timp ce purtătorul de cuvânt al PSD, Claudiu Brânzan, a spus: "Am aflat cu surprindere de acest subiect".

Citit 4619 ori Ultima modificare Marți, 05 Iunie 2012 18:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.