Marius Stan şi-a primit certificatul de primar
Foto: Foto: Sorin Pană

Marius Stan şi-a primit certificatul de primar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marius Stan şi-a primit luni certificatul doveditor al alegerii în funcţia de primar al Galaţiului din mâna preşedintei Biroului Electoral Municipal, judecătoarea Rodica Arhip. Noii consilieri locali (cu excepţia democrat-liberalilor Marius Necula şi Mihai Alin, care au lipsit) au intrat şi ei în posesia documentelor care le atestă mandatul. La evenimentul solemn, găzduit de Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, a fost prezent Înalt Prea Sfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Marius Stan a subliniat că a ţinut foarte mult ca alături de judecătoarea Arhip să se afle arhiereul locului pentru ca prin prezenţa lor să sugereze că „întreaga noastră activitate - a mea personală şi a Consiliului Local - se va desfăşura sub auspiciile respectării legii şi credinţei în Dumnezeu”. Dorindu-şi un Galaţi prosper şi frumos, ÎPS Casian le-a urat aleşilor „Să fie într-un ceas binecuvântat de Dumnezeu!”, parafrazând apoi formula rostită la alegerea papei: „Avem un consiliu municipal legitim! Avem primar! Felicitări!”.

Sâmbătă se constituie noul Consiliu Local

Primarul Marius Stan îşi va intra în pâine peste câteva zile. Sâmbătă, noul edil şi consilierii locali vor depune jurământul, se va constitui noul Legislativ şi ar putea fi aleşi viceprimarii şi city managerul. „Primul lucru pe care vreau să-l fac este un audit. E normal şi firesc ca înainte de a ne aventura să spunem că vom face un lucru sau altul, să vedem exact pe ce ne bazăm, să evaluăm resursele umane, resursele materiale pe care le are Primăria. După acest moment, vor urma schimbări în tot ceea ce înseamnă servicii ale Primăriei. Va fi o organigramă nouă, vor fi concursuri pe posturi, pentru că aceia care vor rămâne trebuie să fie evaluaţi cum se cuvine. Sunt conştient de faptul că aşteptările gălăţenilor sunt imense, speranţele lor sunt pe măsură, de aceea sunt responsabil de sarcina pe care o am împreună cu echipa. Vreau să fac încă o dată apel şi la cei care mi-au fost adversari să vină alături de noi pentru că dincolo de ambiţii personale trebuie să avem una, cea mai importantă: ambiţia de a scoate oraşul din starea în care este, de a face într-adevăr un oraş care să ne placă tuturor. Experienţa oricărui om care a lucrat în administraţie, care are ceva de spus este binevenită şi nu am nici un fel de rezerve, indiferent de culoarea politică a unui expert pe un domeniu sau altul", a spus Marius Stan.

Acesta a ţinut să mulţumească zecilor de mii de gălăţeni care, prin voturile lor, au dat "un vot pentru un Galaţi pe care toată lumea şi-l doreşte, un Galaţi nou, un altul decât a fost până acum". Marius Stan a ţinut să adauge că pe 28 iunie Galaţiul va deveni membru al comunităţilor de la Dunăre, iar pasul următor va fi de integrare în proiectul european de strategie a Dunării.

Citit 3091 ori Ultima modificare Luni, 18 Iunie 2012 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.