Nicolae Bacalbaşa a depus jurământul de preşedinte al CJ Galaţi

Nicolae Bacalbaşa a depus jurământul de preşedinte al CJ Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Preşedintele Bacalbaşa: „Am să fac tot ce depinde de mine ca oamenii să trăiască mai bine, mai demn şi mai drept” * Dr. Aurel Nechita: „Primul profesor universitar la medicină care ajunge preşedinte! Urmează şi ceilalţi!”


Noul preşedintele al Consiliului Judeţului, dr. Nicolae Dobrovici Bacalbaşa a fost validat miercuri de către Tribunalul Galaţi şi a depus jurământul. Biroul preşedintei Tribunalului, judecătoarea Carmen Sandu, a fost neîncăpător pentru membrii marcanţi ai USL care s-au înghesuit să fie prezenţi la eveniment. La stânga noului preşedinte au stat senatorul PSD Gheorghe Saghian, prefectul Emanoil Bocăneanu, şi preşedintele PC, Eugen Durbacă, la dreapta, liberala Tania Bogdan. Singurul democrat-liberal din sală a fost Ion Ştefan.

Judecătoarea Carmen Sandu a dat citire sentinţei civile prin care, în numele legii, Tribunalul a hotărât validarea în funcţia de preşedinte CJ a lui Nicolae Dobrovici Bacalbaşa, ales cu 152.996 de voturi. Emoţionată şi foarte discretă, dr. Roxana Bacalbaşa a fotografiat momentul în care soţul ei a depus jurământul: „Subsemnatul, Dobrovici Bacalbaşa Nicolae, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac cu bună credinţă tot ceea ce stă în puterea şi priceperea mea pentru binele locuitorilor judeţului Galaţi. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”. Felicitat şi aplaudat de colegi, dr. Bacalbaşa a ţinut să le mulţumească în primul rând locuitorilor judeţului Galaţi pentru încredere, dar şi colegilor din USL şi familiei: „Faptul că 40 de ani au avut încrederea să-mi confere vieţile lor în momente de cumpănă, probabil a contribuit la aceea că gălăţenii mi-au oferit interesele lor majore economice şi sociale pentru patru ani. Am să fac tot ce depinde de mine ca oamenii să trăiască mai bine, mai demn şi mai drept. Vreau să mulţumesc în mod particular familiei mele care a suportat o perioadă grea de campanie electorală în care am fost injuriat şi eu şi familia mea şi sper că justiţia română căreia m-am adresat pentru calomnie va face dreptate cu celeritate. Vreau să mulţumesc dlui Saghian şi dlui Durbacă care au fost, în afara poziţiei oficiale pe care au avut-o, oameni extrem de apropiaţi sufleteşte şi dlui prefect care, în afara poziţiei oficiale şi imparţiale pe care a avut-o şi trebuia să o aibă, a ştiut să păstreze echilibrul şi demnitatea unui judeţ într-un moment de cumpănă, când nu s-au furat masiv voturi. Dumnezeu să ne ajute pe toţi care suntem aşa-zisa clasă politică pentru ca speranţele oamenilor simpli puse în noi să se adeverească”, a spus Bacalbaşa. În stilul său inconfundabil, dr. Aurel Nechita a destins atmosfera cu o glumă: „Este primul profesor universitar la Medicină care ajunge preşedinte de CJ! Urmează şi ceilalţi!”.

 

Citit 4193 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Iunie 2012 14:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.