Liderii USL au stat împreună, dar au plecat separat
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

Liderii USL au stat împreună, dar au plecat separat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După eşecul înregistrat vineri, la constituirea Consiliului Judeţului, prezenţa celor trei lideri ai Uniunii Social Liberale Galaţi sâmbătă, la şedinţa de constituire a Consiliului Local, părea să fie semnalul că în USL „treaba-i bună” şi că eventualele asperităţi s-au netezit. Duminică, însă, la şedinţa de constituire a Consiliului Judeţului – din a doua încercare – a participat ca invitat doar ministrul Administraţiei Victor Paul Dobre, liderul PNL Galaţi. Liderul PSD Galaţi, ministrul Comunicaţiilor Dan Nica a lipsit, fiind prezent, însă, mâna lui dreaptă, senatorul PSD Gheorghe Saghian.

Sâmbătă, ministrul Dobre a asistat la prima şedinţă a Consiliului Local Galaţi, „flancat” de cei doi colegi din USL –în dreapta Eugen Durbacă, liderul PC Galaţi, la stânga, ministrul Dan Nica. Preşedintelui PSD îi urma, în linie, senatorul Gheorghe Saghian. Dan Nica a părăsit primul şedinţa, imediat după discursul liberalului Dobre, ţinut după învestirea primarului Marius Stan. Liderul PSD era foarte grăbit şi a refuzat să facă declaraţii legate de şedinţa de duminică a Consiliului Judeţului, recomandând presei să-i întrebe „pe ceilalţi doi colegi din USL”. Mai generos cu declaraţiile, Victor Paul Dobre a dat asigurări optimiste că duminică Legislativul Judeţului se va constitui, ceea ce s-a şi întâmplat. Ministrul Dobre avea un motiv întemeiat să se grăbească – participarea la învestirea primarului liberal Daniel Ţuchel şi constituirea Consiliului Local Tecuci. De îndată ce au fost propuşi viceprimarii, liderul PC Eugen Durbacă a şi început să-şi felicite noii consilieri locali. Împreună cu viceprimarul ales Radu Cosca, Eugen Durbacă a părăsit grăbit şedinţa imediat după aflarea rezultatelor votului.

Duminică, la constituirea CJ, amânarea alegerii vicepreşedinţilor judeţului nu poate fi pusă decât pe seama faptului că încă nu s-au încheiat negocierile. Ieri, singurul care ne-a răspuns la telefon a fost ministrul Victor Paul Dobre. „Alegerea vicepreşedinţilor CJ a fost amânată de comun acord cu toţi liderii USL. Important era să constituim Consiliul Judeţului, pentru ca instituţia să poată funcţiona. În ceea ce priveşte vicepreşedinţii, sperăm să rezolvăm mai repede decât în 2008”.

Prelungirea acestei situaţii ar putea fi însă o dovadă că lucrurile în USL nu sunt tocmai în regulă şi că Uniunea nu are un viitor sigur la Galaţi.

Citit 2052 ori Ultima modificare Luni, 25 Iunie 2012 17:00

3 comentarii

 • postat de emi
  Miercuri, 27 Iunie 2012 14:10
  Ca la nivel national

  Pop Cristi
  Pop Cristi şi-a actualizat starea: "Scrisoare deschisă către primul ministru al României, în cazul nefericit de faţă, Victor Ponta Domnule prim ministru Victor Ponta, am ales acest tip de corespondenţă din simplul motiv că am o cădere nervoasă, urmărind scandalurile de săptămâna trecută a căror protagonist principal aţi fost dumneavoastră. Mărturisesc că îmi este foarte greu să înfrunt o nouă zi în care voi afla de un nou plagiat sau măcar să aud "eu tot merg la Bruxelles". Ştiu, pot părea superficială şi având o viziune săracă asupra meandrelor concrete ale acestei afirmaţii, dar aş vrea să ştiu dacă se poate, care este rădăcina, cauza acestei obsesii pe care pare-se, se bazează întreaga strategie de guvernare de când aţi binevoit să puneţi mâna pe ea, cu japca. Gura târgului spune că aţi fi dobândit-o negustoreşte, în schimbul unor sume de bani, da' astea-s evident, nişte răutăţi ale opoziţiei, care desigur vă răpesc 75% din timpul şedinţelor de guvern. Mi-ar fi greu spre imposibil să cred că şedinţele dumneavostră de guvern ar semăna cu o adunare de ţaţe cu bigudiuri în cap care discută ultima freză a lui Băsescu în public, deci trec peste. Ştiu că pe primul loc în preocupările guvernului Alteţei Voastre, e binele meu şi al poporului, doar că nu aveţi timp pentru el, atâta timp cât condamnatul Năstase e suferind pe un pat de spital. Îmi şi cer scuze anticipat dacă vreun seamăn al meu v-ar deranja cu vreo pretenţie ca de exemplu, loc de muncă, în aceste momente grele când Don Năstase duce dorul patului personal pentru că ştim cu toţii ce naşpa e să dormi în pat străin şi nu în cel din lemn de trandafir de acasă, mai ales când eşti depresiv şi ai gânduri negre. În încheiere, aş vrea să vă asigur că apreciez eforturile dumneavoastră şi a guvernului de a mă face de râs prin Europa, Africa, Asia şi America pentru că nimeni nu a reuşit să facă asta până acum, nici chiar Ceauşescu, care nici măcar nu era procuror ca Măria Voastră, ci un amărât de hoţ de buzunare cu 4 clase a cărui diplomă a fost echivalată mai târziu cu cea de pantofar cinstit, în sinergia faptelor. Trebuie să remarcăm totuşi că el a fost plimbat cu căruţa regală la Londra, cu Lincolnul la Washington şi cu cadânele în ţările arabe, în timp ce Ţâfnoşenia Voastră vă scremeţi pentru un loc la masa cu măsline a Consiliului Europei. Nădăjduiesc că nu v-am ocupat restul de 75% din şedinţa de guvern, dar sper că veţi lua în considerare faptul că nu vă pot lua în serios... nu de alta, dar am un băiat care a trecut prin frământările prin care treceţi dumneavostră, pe la frumoasa vârstă de 12 ani. Vă doresc creştere mare, cetăţeanca Angela Tocilă"
  0
  0
  Raportează
 • postat de copil tembel
  Marți, 26 Iunie 2012 11:41
  da, cum zice tovarashu mai sus
  0
  0
  Raportează
 • postat de FELIX
  Marți, 26 Iunie 2012 07:31
  MAI FRATILOR,MAI HIDOSI ,MAI HAHALERE CA ASTIA 4 DIN POZA,N-AM MAI VAZUT!!! ACELEASI MUTRE DE 22 DE ANI ,SI DORM LINISTITI PT.GALATENI,IAR IN SCHIMB PT.INTERESUL LOR SUNT TREZITI DE DIMINEATA CU NOAPTEA' CAP-- CE SA MAI FUR AZI???--HALAL ASA MOACE!!! NU VOR SA-SI PLIMBE NEPOTII SAU SA MI-O PLIMBE PRIN ORAS,CA DE ,ASTA FAC PT.NOI.......!!!!! NISTE OSUARISTI !!!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.