Vezi ce pregătire au oamenii care conduc oraşul!
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

Vezi ce pregătire au oamenii care conduc oraşul!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Inginerii şi medicii conduc în clasamentul profesiilor din Consiliul Local * Vin din urmă, la concurenţă, economiştii şi juriştii * La capitolul funcţii, majoritatea sunt de conducere * Policalificare: un consilier absolvent a trei facultăţi – Nave, Comunicare şi Drept * 

Galaţiul este condus de un inginer metalurg, primarul Marius Stan, secondat de doi economişti, viceprimarii Florin Popa şi Radu Cosca, şi de un jurist, city-managerul Aurel Vlaicu. Cu cinci doctori în Consiliul Local, un ortoped, un cardiolog, un rezident la chirurgie, un internist (medicină nucleară) şi un medic în medicină sportivă ar trebui să fim un oraş puţin mai sănătos. Şase ingineri, patru economişti şi tot atâţia jurişti, doi administratori de societăţi comerciale, un fost arbitru internaţional, un consilier la Finanţe, un ofiţer în rezervă, un pensionar, un profesor şi un consultat în comunicare şi management întregesc legislativul local. În ceea ce priveşte funcţiile de răspundere, avem nu mai puţin de şapte directori, plini sau tehnici, în sectorul privat sau în cel bugetar. Dar haideţi să vedem cât de mult se potrivesc profesiile şi pregătirea aleşilor cu obiectul de activitate al celor cinci comisii de specialitate a Consiliului Local din care fac parte.

Comisia banilor
Cea mai importantă structură a Consiliului, Comisia nr. 1 de buget-finanţe, administrarea domeniului public şi privat al municipiului, este condusă de viceprimarul PSD Florin Popa, un economist. Secretar este tot un economist, Mihai Alin (PDL). Prezenţa lui Marian Alexandru (PP-DD) consilier la Direcţia Generală a Finanţelor Publice poate fi considerată un câştig. Se adaugă încă un economist, Radu Cosca (PC) un consilier juridic, Gina Palade (PC) şi doi medici liberali Raul Mihailov - rezident chirurgie şi Sorin Ungurianu – medic primar ortoped. Un pic de chirurgie financiară nu strică! În plus, sănătatea are nevoie de bani ca de aer, şi este important ca aleşii să nu „fractureze” bugetul în cheltuieli fără importanţă.  

Urbanism pentru un oraş-sorcovă
Pentru prima dată după mult timp, Comisia nr. 2 de urbanism, amenajarea teritoriului, lucrări publice ecologice şi protecţia mediului are preşedinte un profesionist: pe liberalul Săvel Rotaru, inginer constructor cu o experienţă uriaşă în spate. Secretar este Marian Avramescu (PP-DD), administrator de societate comercială, sau mai pe scurt, omul din spatele Restaurantului „Monarh”. Avem şi un cardiolog, pe Mihail Bucatanschi (PNL), mai ales că ne cam iau palpitaţiile din cauza felului în care arată oraşul! Echipa este completată de: arbitrul pensionar, Nicolae Rainea (PSD), cu pregătire de subinginer, Marius Humelnicu (PSD) – inginer diplomat, pensionarul Costel Văsoi (PC) şi inginerul Cătălin Cristache (PDL), şef RAR.

Servicii publice
Comisia nr. 3 pentru servicii publice, gospodărire comunală, comerţ şi privatizare este condusă de inginerul Eugen Găvan (PC), şef lucrări, şi îl are secretar pe economistul Cristian Dima (PNL). Un jurist – lider sindical peste şoferi, Hristache Bogatu (PSD), inginerul Cristian Sorin Enache (PSD) şi un administrator de societate comercială, Victor Malinovici (PP-DD), sunt cei care vor decide funcţionarea serviciilor publice din Galaţi.

Cultură cu de toate
Comisia nr. 4 a Consiliului Local este mai mult decât polivalentă. Se ocupă de activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, culte, cultură, tineret, asistenţă socială, sport şi agrement şi îl are preşedinte tot pe doctorul internist (medicină nucleară) Gheorghe Bugeag (PC) şi pe profesorul Zanfir Ilie (PSD), directorul Bibliotecii „V.A. Urechia” – secretar. Comisia este completată de inginerul Victor Dobrea (PDL), social-democrata Carmina Muşat, medic în medicină sportivă şi pe colonelul în rezervă Constantin Ene (PP-DD).

Juridice
Comisia nr. 5 juridică, de administraţie publică locală, drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, relaţii cu cetăţenii şi apărarea ordinii şi liniştii publice este condusă, ca şi în mandatul trecut, de liberalul Mihai Manoliu, de profesie avocat. El face echipă cu un alt consilier juridic, Desilia Cocu (PSD) şi cu Marian Cătălin Poalelungi (PP-DD), absolvent a trei facultăţi – Nave, Comunicare şi Drept, consultant în comunicare şi management.

Cu siguranţă e un câştig pentru toţi faptul că peste 80 la sută dintre aleşi au studii superioare, dar important este ca ei să-şi facă treaba.

Citit 6544 ori Ultima modificare Duminică, 01 Iulie 2012 23:48

15 comentarii

 • postat de Eu
  Luni, 02 Septembrie 2013 11:37
  86.124.207.***
  Cititi ( Rasfoiti) va rog "CODEX ALIMENTARIUS" .Cei care ne controleaza decid, noi rabdam. Sunt prea puternici pentru a le putea face ceva. Prostimea trebuie sa se supuna.Si din pacate la noi in tara cei mai mari prosti sunt in cele mai inalte functii.
  La cat de supusi suntem (firme de tigani ne ridica masinile in sistem japca; ni s-a furat petrolul national pe nimic; platim zeci de milioane de euro pe kilometru de autostrada inexistent) eu zic ca o ducem chiar bine …
  In timp ce toti Romanii beau bere, asculta manele si rad la emisiuni de divertisment, cei sus-pusi or sa-si duca planurile diabolice la bun sfarsit. De asta sunt sigur. Toti cunoscutii mei nu fac decat sa-si faca planuri pe termen scurt in loc sa gandeasca mai departe. Masini in lesing, case in rate si faine de firma , asta-i tot ce au nevoie o natie de ignoranti si needucati.
  Te intrebi probabil de ce , in ultimul timp s-au indesit meciurile de fotbal, emisiunile de divertisment si scandalurile din lumea mondena. In timp ce iti ocupi timpul, vizionand tot ce se da la televizor, ei vor face ca sa nu mai stii ce-i cu adevarat important. Au fost masonii la noi pe 15, 16 i 17 oct 2010 si nu stie nimeni.Codex Alimentarius s-a votat cu usile inchise, l-am scos din Monitorul Oficial, legea exista.
  Pentru ce sunt atatea generatii de studenti , masteranzi , doctoranzi in chimie alimentara ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Comment copy/paste la Ziua Dunarii
  Marți, 03 Iulie 2012 15:17
  De ce n-ati scris articolul asta in campania electorala, a? Ati omis in scriere ciuma rosie sub care e Galatiul de dupa '89 incoace, ca o umbrela otravita sub care nici buruienile nu cresc! "Criticati simandicosi "administratia", un cuvant ca un scuipat in ochi celor ce doar si-au expus burtile si mojicia administrativa atatia ani. Nu aveti forta cuvantului strigat in fata: Galatiul e de rahat, un oras urat, mizer, unde saracia lucie isi face loc printre bolizi, intr-un contrast deprimant. Nu va face nimeni nimic, nu va faceti iluzii. Doctorii din consiliul local habar n-au ce ala un pod peste Dunare (si pe astia i-ati periat penibil intr-un articol trecut - "fac chirurgii financiare"..). Pe langa doctori, restul sunt din garda veche , deci , tampit e ala care crede in vreo schimbare in oras.
  Criticati delicat, feciorelnic, cu privirea plecata, sa nu care cumva sa deranjati catusi de putin. Nu e vina voastra, stiu. Aveti copii de crescut.
  0
  0
  Raportează
 • postat de om din sectia de votate
  Marți, 03 Iulie 2012 13:00
  Domnule Primar...
  Face-ti ceva sa ni se platesca banii si noua celor care am muncit 24 de ore in sectiile de votare, ..Au trecut peste trei saptamani de atunci, iar de la primarie ni se tot raspunde ca sa incercam saptamanal sa vedem poate aflam ceva..este inadmisibil asa ceva!
  0
  0
  Raportează
 • postat de marinescu
  Marți, 03 Iulie 2012 08:38
  baaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiii,ce fete au astea bai,mai ales marius stan,manoliu,popa doamne ce caricaturi.Un Ciuma sau nu mai spun Telegan aratau mult mai bine,si sunt si pregatiti.Vai de mama noastra de prosti.
  1
  0
  Raportează
 • postat de alfar
  Luni, 02 Iulie 2012 23:24
  bai, stiuca, m-am saturat de poze aranjate. astia sint oamenii, asta e. fa tu un photoshop si miine pune-i cu un aer intelectual. acum nu stiu daca gasesti optiunea asta. aduna-i din nou si pune-i in asa fel din care sa reiasa ca ei gindesc la binele galatenilor. ha, ha, ha,
  0
  0
  Raportează
 • postat de alfar
  Luni, 02 Iulie 2012 23:12
  si pentru cei ce cred ca l-au apucat de DUMNEZEU de picior si lucreaza in sistemul de stat si PENSIONARII, ce sint cei mai manipulati si usor de dus de nas, au o virsta si drept de vot, le spun o veste proasta. ROMANIA demulti ani e pe descedent economic, tot multumita celor ce ne-au condus, mai ales perioada 1990-1995. banii pe care se fac platile de salarii bugetarii si pensii se platesc din banii din imprumuturi de la FMI. intelegeti ca ROMANIA nu mai are o economie care sa faca o diferenta in plus pentru plati bugetare. ROMANIA este si va fi datoare la nesfirsit. asta au vrut cei ce au gestionat economia romaneasca in anii 1990. parca suna a PSD....averi personale, nastase 7 case, etc....daca miine, prin absurd, FMI, nu ar da bani din fonduri internationale toti bugetarii, pensionarii si lucratori la privat , vrind nevrind ,vor intra in foame. ROMANIA nu aduce un plusvenit de unde sa-si plateasca sistemul bugetar si pensionarii ce cred ca daca au cotizat 30 de ani, banii lor sint acolo cu pui. nu fratilor sinteti si sintem la mina FMI ce ne dau bani , din economia mondiala, sa supravietuim ca natie si individ. si mai si incercati sa intelegeti cum poate USL-ul sa promita niste majorari de salarii bugetarii si pensii fara acordul FMI. pai, aia dau banii. daca vor, nu ponta sau d-l viitor presedinte antonescu. niste farisei si mincinosi ce stiu ca prin televiziuni aservite si mobilizari de pensionari si bugetari vor cistiga alegerile. asta e.
  0
  0
  Raportează
 • postat de stiuca
  Luni, 02 Iulie 2012 23:07
  Acest fotograf ar trebui sa fie dat afara pt .aceasta fotografie pe care a dat-o publicitatii, oamenii nu erau pregatiti , nu erau asezati corect ! SA LE FIE RUSINE CELOR CARE AUPERMIS PUBLICAREA ACESTEI FOTOGRAFII!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de alfar
  Luni, 02 Iulie 2012 19:28
  bai, galateni , sinteti niste mirlani . intotdeauna votati mirlanii. asa sa va ajute DUMNEZEU. galatiul e un oras condus si locuit in cea mai mare parte de oameni fara nici cea mai mica educatie. doar golanii, smecherii de partid, familii , consateni sau contarani. bai, pierdeti cu totii. stiti ce pierdeti? sansa de a lucra pe salarii europene, sansa de a trai european. va bucurati la o smecherie personala cara va ajuta. problema e ca nu vedeti ca de fapt in timp pierdeti. sansa de a a fi un om civilizat , intr-o lume civilizata. prostilor, pe doi lei la care va bucurati, altii se imbogatesc pe generatii de acum incolo. prosti dar multi. acum sa nu credeti ca o spun impotriva USL. toata lumea politica e aceeasi, pe interes, golanie si dispret fata de votanti. acum USL demonstreaza ca mirlanul romin cind ajunge la putere, la nevoie o fute si pe masa. asa orice partid a facut si va face. voi in timpul asta uitati-va la televizor si cautati locuri de munca pe salar minim pe economie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de un cetatean ingrijorat de prostii care locuiesc in Glati
  Luni, 02 Iulie 2012 18:56
  fiecare oras are primarul pe care-l merita,iar galatenii nu se dezmint,au un primar needucat,care pozeaza si se imbraca ca un cocalar .Vai de capul nostru de prosti ce suntem.Ne meritam soarta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion
  Luni, 02 Iulie 2012 13:21
  Marius Stan in pozitie de start (un picior inainte-unul inapoi) si descheiat la un nasture?! privind pste umar la colegul de la psd. Oare la ce se gandea.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Noi invatam nu guvernam
  Luni, 02 Iulie 2012 13:17
  Fotografie slaba (nu ma refer la geanta ci la asezarea personajelor si postura in care au fost surprinse ), redactor slab ptr care permite astfel de fotografie in pagina, articol slab pentru ca pune egalitate intre studii si competente.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ica
  Luni, 02 Iulie 2012 11:21
  ha..ha..ha..ce caraghios sta poseta aceeia langa steag..e de vina fotograful, domana nu avea de unde sa stie ca poza va cuprinde si acea zona, fotograful trebuia sa -i spuna sa-i mute poseta...
  0
  0
  Raportează
 • postat de popa
  Luni, 02 Iulie 2012 08:52
  Care dintre doamne si-a lasat poseta langa steag? Atentie la fotografiile care pot circula pe internet , inca un motiv de dispret asupra orasului de la Dunare catalogat in fel si chip. Noul consiliu sa tina cont de faptul ca suntem cu bunghiul pe ei si totul se taxeaza,chiar si o poza de grup.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Galatean
  Luni, 02 Iulie 2012 08:49
  Desi l-am ales pe marius stan, deja imi pare rau pt. ca orasul asta e mai murdar ca inainte !!!! Nu se misca un deget ! Ii doare-n pu-----la de confortul galatenilor !
  0
  0
  Raportează
 • postat de POPPEL
  Luni, 02 Iulie 2012 01:03
  Mai ne LESI,ca ne faci CHES pe PRES'.
  Halal Consiliu'' al Municipiului,hai ma ne lesi?.
  Mariusica ai dat-o-n bara.
  Ce-o sa mai ma RAD.
  Ca EU?,ma mai RAD,cateodata.
  Asa cateodata,nu mereu,mai ma RAD,si EU.
  Hai va PUP.POPPEL..
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.