Încep lucrările la şoseaua de centură a Tecuciului

Încep lucrările la şoseaua de centură a Tecuciului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La aproape o lună de zile de la deschiderea şantierului de la centura Tecuciului vor începe efectiv şi lucrările. Până acum, două firme specializate în măsurători au trasat viitorul drum de centură, urmând ca de luni să înceapă efectiv lucrările de forare. Potrivit constructorului – SC Atlas SA Galaţi – sunt ceva probleme cu exproprierile în interes public, dar că acestea nu vor afecta lucrările.

Acestea vor începe din mai multe puncte, două dintre ele fiind stabilite la cele două capete – DN 24 şi DN 25 – acolo unde vor fi realizate şi două pasarele pentru traversarea căii ferate. Pe lângă faptul că oraşul va scăpa de traficul greu care trece în acest moment prin centrul oraşului, zdruncinând casele istorice, lucrarea la drumul de centură va crea şi ceva locuri noi de muncă. Potrivit lui Lucian Gradea, şeful serviciului Administrarea Domeniului Public şi Privat din Tecuci, Atlas va angaja aproximativ 100 de muncitori pe care-i va folosi la partea de execuţie a drumului de centură. Atlas se pregăteşte să aducă la Tecuci două staţii de preparare a asfaltului şi una pentru betoane.

Întârziate mult din cauza CNANDR, care a pus la dispoziţia muncipalităţii amplasamentul cu aproape şase luni după câştigarea finanţării, lucrările trebuie să fie finalizate în luna decembrie a anului viitor. Drumul va avea aproape şapte kilometri, va fi dispus pe două benzi de circulaţie şi va costa peste 11 milioane de euro.

Citit 2480 ori Ultima modificare Duminică, 01 Iulie 2012 15:25

3 comentarii

 • postat de x
  Marți, 03 Iulie 2012 09:09
  @Stefan:
  Multumesc.
  Important e ca daca ai drum ce nu necesita oprire in Tecuci, sa nu intri DELOC in localitate.
  Succes in terminarea rapida si de buna calitate a caii rutiere (chiar daca nici eu nu cred in aceasta urare!).
  0
  0
  Raportează
 • postat de Stefan
  Luni, 02 Iulie 2012 18:31
  Daca e drum de centura nu te va afecta cand traversezi localitatea. Traseul incepe de la bariera de cale ferata de pe partea dreapta dinaintea de aintra in Tecuci dispre Cosmesti. Acolo va fi primul pasaj de traversare a caii ferate si va continua pe langa cimitirul din cartierul Balcescu. Apoi ca urma al 2-lea pasaj peste calea ferata Tecuci Faurei ca in final printr-un pasaj de supratraversare a caii ferate Tecuci -Galati sa se uneasca cu drumul spre Galati.
  0
  0
  Raportează
 • postat de x
  Luni, 02 Iulie 2012 12:40
  Va rog sa puneti si o harta (un desen) cu pozitia viitoarei centuri, in raport cu municipiul Tecuci.
  Pina la terminare, ne va deranja cind traversam localitatea?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.