Misiuni şi termene: Planuri de intervenţie pentru orice situaţie de urgenţă

Misiuni şi termene: Planuri de intervenţie pentru orice situaţie de urgenţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Alpiniştii utilitari din Brăila au salvat trei case de pe strada Smârdan, unde nu s-a putut interveni cu utilajele din cauza garajelor


Companiile oraşului trebuie să elaboreze planuri de acţiune pentru orice tip de situaţie de urgenţă care se poate ivi, cu sarcini şi timp clar de intervenţie. După ce a stat până la două dimineaţa monitorizând intervenţiile de după furtuna teribilă de luni, primarul Marius Stan a ajuns la concluzia că stihiile ne-au prins puţin nepregătiţi.

Edilul a mulţumit tuturor celor care s-au implicat în salvarea maşinilor şi a caselor, şi în mod special primarului Brăilei, Aurel Simionescu, pentru alpiniştii cu drujbe trimişi în miez de noapte. „Un copac de pe strada Smârdan nr. 12 a ieşit din pământ jumătate, iar prăbuşirea lui afecta minim trei case. Utilajele nu aveau acces din cauza eternelor şi bine-cunoscutelor garaje. Erau şase, pe o suprafaţă de 30 mp, iar după înălţimea buruienilor cred că nu intra acolo nicio maşină, probabil doar butoaie cu murături. Alpiniştii au început o operaţiune extrem de curajoasă: să cosmetizeze copacii de la o înălţime apreciabilă şi din aproape în aproape au ajuns şi au tăiat tulpina copacului”, a spus Stan.

 

Citit 2227 ori Ultima modificare Vineri, 20 Iulie 2012 19:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.