Reacţii după referendum: USL tace, PDL comentează

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

  • Toader susţine că românii care au stat acasă sunt pro-Băsescu
Deşi am încercat să aflăm reacţii din partea liderilor locali ai principalelor partide locale componente ale USL (PNL, PSD şi PC) cu privire la referendumul abia încheiat, nu am reuşit. Singurul care a rămas "pe metereze" a fost preşedintele PDL Mircea Toader.

Declarându-se "oarecum scârbit de sistemul ăsta în care nu vedem decât o bătălie surdă fără intenţie curată a omului care votează", Mircea Toader şi-a exprimat temerea că majoritatea din Parlament ar putea decide „cine ştie ce tâmpenie”, chiar şi organizarea unui nou referendum, anulând dreptul Curţii Constituţionale de a se pronunţa asupra referendumului.

Toader a adăugat că referendumul a creat un precedent prin care orice preşedinte de ţară poate fi demis de majoritatea din Parlament, dacă aceasta nu îl agreează pe şeful statului. Liderul PDL a mai spus că, în campania electorală, USL va trebui să le explice românilor ce a făcut cât a fost la guvernare, precizând că până acum nu a făcut decât „haos, bătălie fără sens, fără efect şi bani cheltuiţi”.

Pe de altă parte, Toader este de părere că toţi cetăţenii care au stat acasă în ziua referendumului au făcut-o pentru că nu au fost de acord cu politica USL şi chiar au fost influenţaţi de decizia PDL. Potrivit lui Toader, din cei opt milioane de români care s-au prezentat la vot, un milion a votat pentru păstrarea în funcţie a lui Traian Băsescu, număr care se adaugă altor 11 milioane de români cu drept de vot care nu s-au prezentat la urne.

 

Citit 1717 ori Ultima modificare Luni, 30 Iulie 2012 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.