Primăria a comis-o din nou: Bălcescu a fost închisă pe neaşteptate

Primăria a comis-o din nou: Bălcescu a fost închisă pe neaşteptate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Constructorul ştia, Poliţia Rutieră ştia, Primăria ştia, doar contribuabilii nu!

Pentru a treia oară în decurs de doar două săptămâni, încă o stradă a fost închisă, ieri, circulaţiei rutiere, fără ca administratorul străzilor, adică Primăria municipiului Galaţi, să le anunţe, public, acest lucru şi gălăţenilor. Antecedente: străzile Al.I.Cuza şi Aurel Vlaicu, ambele închise pe perioade nedeterminate (de la jumătate de zi, în cazul Cuza, până la câteva zile, în cazul Vlaicu), pentru asfaltări, măsuri neanunţate de Primărie, spre exasperarea şoferilor.

Ieri dimineaţă, şoferii care au avut proasta idee de a circula prin zonă au descoperit cum nu îşi pot continua drumul pe Nicolae Bălcescu, de la intersecţia cu Eroilor.

Strada rămâne închisă până la Sfântă Maria

„După cum ştiţi, am avut decizie de sistare a lucrărilor de asfaltare, până la verificarea tuturor branşamentelor de apă, căci erau probleme cu apa infiltrată, care în timp ar fi creat tasări. Anul trecut, pe Bălcescu, Vega a realizat lucrări pe ISPA, însă doar la canalizare, nu şi la apă, aşa a fost contractul. Acum am verificat şi reparat 20 de branşamente de apă, după care am cerut acordul pentru asfaltare. Am înştiinţat încă de săptămâna trecută atât Primăria, prin Serviciul de Reparaţii Străzi, cât şi Poliţia Rutieră”, spune patronul SC Vega, Cornel Istrate.

Informaţie confirmată şi de subinspectorul Aurelian Ropotan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere: "Constructorul, Vega, a propus soluţia tehnică de lucru, ceea ce presupune închiderea circulaţiei rutiere pe stradă, pe tronsonul cuprins între Eroilor şi Brigadierilor, până pe data de 15 august. Ulterior, Vega a trimis şi o adresă scrisă Poliţiei Rutiere, prin care a cerut aviz de închidere a străzii, aviz care a fost acordat”.

Din păcate, tocmai instituţia responsabilă să le comunice gălăţenilor închiderea străzilor, Primăria municipiului Galaţi, nu a putut formula un punct de vedere coerent, în ciuda solicitării noastre. Povestea străzii Bălcescu s-a oprit la Primărie la capitolul în care primarul Marius Stan a decis să nu se asfalteze artera până când pierderile de apă din subsol nu vor fi oprite. O măsură bună, minimalizată însă acum de "amnezia" administraţiei locale în privinţa anunţului că o stradă intens circulată din oraş va fi închisă timp de o jumătate de lună. Din păcate pentru noi şi din fericire pentru Primărie, nu este prima stradă care se închide pe nepusă masă; în mandatul trecut astfel de lucruri se întâmplau destul de des, aşa că şoferii sunt obişnuiţi. Nu şi mulţumiţi!

Citit 2185 ori Ultima modificare Luni, 30 Iulie 2012 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.