Primăria a comis-o din nou: Bălcescu a fost închisă pe neaşteptate

Primăria a comis-o din nou: Bălcescu a fost închisă pe neaşteptate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
 • Constructorul ştia, Poliţia Rutieră ştia, Primăria ştia, doar contribuabilii nu!

Pentru a treia oară în decurs de doar două săptămâni, încă o stradă a fost închisă, ieri, circulaţiei rutiere, fără ca administratorul străzilor, adică Primăria municipiului Galaţi, să le anunţe, public, acest lucru şi gălăţenilor. Antecedente: străzile Al.I.Cuza şi Aurel Vlaicu, ambele închise pe perioade nedeterminate (de la jumătate de zi, în cazul Cuza, până la câteva zile, în cazul Vlaicu), pentru asfaltări, măsuri neanunţate de Primărie, spre exasperarea şoferilor.
Ieri dimineaţă, şoferii care au avut proasta idee de a circula prin zonă au descoperit cum nu îşi pot continua drumul pe Nicolae Bălcescu, de la intersecţia cu Eroilor.

Strada rămâne închisă până la Sfântă Maria

„După cum ştiţi, am avut decizie de sistare a lucrărilor de asfaltare, până la verificarea tuturor branşamentelor de apă, căci erau probleme cu apa infiltrată, care în timp ar fi creat tasări. Anul trecut, pe Bălcescu, Vega a realizat lucrări pe ISPA, însă doar la canalizare, nu şi la apă, aşa a fost contractul. Acum am verificat şi reparat 20 de branşamente de apă, după care am cerut acordul pentru asfaltare. Am înştiinţat încă de săptămâna trecută atât Primăria, prin Serviciul de Reparaţii Străzi, cât şi Poliţia Rutieră”, spune patronul SC Vega, Cornel Istrate.
Informaţie confirmată şi de subinspectorul Aurelian Ropotan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere: "Constructorul, Vega, a propus soluţia tehnică de lucru, ceea ce presupune închiderea circulaţiei rutiere pe stradă, pe tronsonul cuprins între Eroilor şi Brigadierilor, până pe data de 15 august. Ulterior, Vega a trimis şi o adresă scrisă Poliţiei Rutiere, prin care a cerut aviz de închidere a străzii, aviz care a fost acordat”.
Din păcate, tocmai instituţia responsabilă să le comunice gălăţenilor închiderea străzilor, Primăria municipiului Galaţi, nu a putut formula un punct de vedere coerent, în ciuda solicitării noastre. Povestea străzii Bălcescu s-a oprit la Primărie la capitolul în care primarul Marius Stan a decis să nu se asfalteze artera până când pierderile de apă din subsol nu vor fi oprite. O măsură bună, minimalizată însă acum de "amnezia" administraţiei locale în privinţa anunţului că o stradă intens circulată din oraş va fi închisă timp de o jumătate de lună. Din păcate pentru noi şi din fericire pentru Primărie, nu este prima stradă care se închide pe nepusă masă; în mandatul trecut astfel de lucruri se întâmplau destul de des, aşa că şoferii sunt obişnuiţi. Nu şi mulţumiţi!

Citit 2087 ori Ultima modificare Luni, 30 Iulie 2012 17:56

5 comentarii

 • postat de Cunostinte vechi
  Marți, 31 Iulie 2012 10:20
  S-au reoarat bransamente de apa pe dracu! Vega avea un desfasurator de lucrari pe sase strazi, contractul la care a furat sute de mii de eurio fara jena. A invartit si a sucit planul ala de executie pana a pus strazile cum i-a convenit sau cum i-a convenit lui Somnorila (care vroia, de ex., Marii Uniri asfaltata pana in 1 dec anul trecut). Dupa ce a aparut tarasenia in presa, cu furaciunea de jumatate din suma contractului, au lungit-o cu Balcescu pana au dat la pace cu noul primar, sa nu le faca audit pe contract si sa le impute furaciunile dar mai ales deficientele (rampe lipsa, guri de canal naspa, borduri sparte, asfalt subtiat si capace de gaze astupate). Plus o nerealizare pe Clabucet, in IC Frimu, unde au omis sa reabiluteze si sa asfalteze vreo juma de strada. Cat a durat negocierea cu Stan, a trecut termenul de predare. 6 strazi trebuiau finalizate la 30 iunie. Si ca sa nu fie pusi in intarziere, sa nu li se mai dea banii, au trebuit sa gaseasca un motiv, asta cu bransamentele fiind cel mai la indemana (cine dracu stie ce-i sub nivelul solului, lumea nu vede nici ce-i la nivelul ochilor), mai ales ca aia de la Apa-Canal sunt "tangibili" cu atentii de nu se poate.
  Ca sa nu mai spun ca nici Istrate nu mai stie pe unde sa-si imparta oamenii la cate lucrari a luat: strazi in GL, drumuri prin TL, diguri prin BC, imbunatatiri funciare si strazi prin VS... Vraiste perpetuata pe baza de spaga grasa...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Catalin
  Marți, 31 Iulie 2012 09:47
  Vad ca aici ajung la conducere toti incapabilii sa faca ordine in hazanaua numita Primarie, unde colcaie majoritatea spagari si "nepoti", pe deasupra si incompetenti!
  Pentru ailalti care ati votat cu "restul": si pe cine ar fi trebuit sa votam, pe alde Mircea Nicu Toader sau Mihai Boldea ori tizii lor, care nu s-au distins cu nimic pentru acest oras? De ce nu candidati voi?
  0
  0
  Raportează
 • postat de sportiv
  Marți, 31 Iulie 2012 09:28
  BALCESCU IN ZIUA DE 29 SEARA ERA INTR-O BEZNA TOTALA, OAMNII NU AU MAI PUTUT VENI LA VOTARE LA LICEUL LVA DEORECE DUPA ORA 22 ERA O BEZNA DEPLINA, DOAR FARURILE DE LA MASINI MAI LUMINAU!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Probleme, Gogule?
  Marți, 31 Iulie 2012 08:41
  Cum indrazniti sa protestati la deciziile prea-iubitului conducator al poporului !?
  Tovarasi trebuie sa il pupam in fund pe Marius Stan ( doar ati votat cu el idiotilor ). Curaj tovarasi !
  Moarte imperialistilor ce vor sa mearga si ei cu masina pe drumurile publice !!
  0
  0
  Raportează
 • postat de jiji
  Marți, 31 Iulie 2012 08:33
  Bine ati venit in noul Galati!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.