Paradoxuri mioritice: Hochei de performanţă cu miros de burgeri!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Paradoxuri mioritice: Hochei de performanţă cu miros de burgeri!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi Galaţiul are un patinoar dotat cu instalaţii moderne de răcire, din cauza problemelor financiare acesta nu poate fi folosit pe timp de vară * În aceste condiţii, juniorii echipei de hochei CSM Dunărea au ales să facă antrenamente pe micuţul patinoar dintre magazinele de la Promenada Mall Brăila


Galaţiul a fost recunoscut dintotdeauna ca un oraş care are o echipă foarte bună de hochei pe gheaţă. Cândva, Patinoarul din Galaţi era printre puţinele din ţară acoperite şi care funcţionau şi pe timp de vară, dar acum a ajuns printre puţinele care nu au gheaţă în timpul verii. Asta în ciuda faptului că prin 2005 au fost achiziţionate utilaje moderne pentru menţinerea gheţii.

În aceste condiţii, întreg lotul de juniori, dar şi o bună parte dintre seniorii echipei au găsit o soluţie inedită: antrenamentele la mall, la Brăila! Au bătut palma cu administratorii micuţului patinoar de agrement din Promenada Mall pentru nişte tarife mai mici, şi, uite aşa, se urcă juniorii în microbuz în fiecare luni, miercuri şi vineri dimineaţa, şi preţ de două ore se simt şi ei, cum se spune, "ca peştele în apă", pentru că s-au săturat de antrenamente "pe uscat"! "Încercăm să facem performanţă, deşi realizările tactice sunt cam la 70 la sută din ce-ar trebui. Aici nu putem să tragem la poartă şi trebuie să avem mare grijă cu mantinela pentru că nu-i concepută pentru hochei. Nici gheaţa nu este întotdeauna perfect dreaptă pentru că nu au maşină de nivelat, dar până la urmă important este că nu facem antrenamentul pe ciment", spune antrenorul juniorilor, Cristi Munteanu. Copiii sunt mulţumiţi şi ei că petrec câteva ore de antrenamente la răcoare, mai ales atunci când afară sunt peste 35 de grade Celsius. "Nu-i chiar ca la patinoarul nostru, dar încercăm să facem şi noi performanţă. Totul este să vrei, iar noi avem ambiţia să ajungem chiar la cluburi vestite de hochei din lume", spune Remus, unul dintre sportivi.

Iarna nu-i ca vara

L-am întrebat pe antrenorul tinerilor hocheişti de ce nu poate face antrenamente la Galaţi. "Acolo nu mai este o bază sportivă, acolo sunt mai multe servicii ale Primăriei", explică Cristi Munteanu.

Părerea celor care administrează în acest moment Patinoarul este însă una diferită. "Primăria susţine clubul din fonduri proprii pe timpul iernii. Altfel spus, ne dă nouă bani ca să putem ţine în funcţiune aparatele. Nu s-a pus niciodată problema ca Patinoarul să funcţioneze şi pe timp de vară. Au rămas chiar cu datorii la noi din iarna trecută", explică Constanţa Constantin, director spaţii agrement din cadrul SC Gospodărire Urbană.

Citit 2493 ori Ultima modificare Vineri, 03 August 2012 23:18

9 comentarii

 • postat de MIRCEA
  Luni, 06 August 2012 17:35
  Patinoarul trebui readus in administrarea Clubului Dunarea Galati , care este clubul Primariei Galati !
  Daca ADP-ul este SRL si a primit patinoarul si eu detin un SRL si vreau sa primesc CIMITIRUL !!! E corect ???
  Copii care vor sa faca sport sunt dati la o parte pentru profit !!! Atunci nu va mai plangeti ca avem infractionalitate marita si interlopi in consiliul judetean !!! Semanati ce culegeti !
  RUSINE AUTORITATILOR LOCALE
  0
  0
  Raportează
 • postat de Stana Izbasa
  Duminică, 05 August 2012 23:06
  Un articol care ar fi trebuit sa fie despre sport a ajuns la politica-administratie. Chiar nu ne intereseaza parerea unei Constanta. Dansa sa-si vada de angajatii sai, care nu au nicio legatura cu sportul. Faptul ca o baza sportiva e transformata intr-un sediu muribund al ADP-ului si al altora asemenea lor e doar un fapt nefericit ce nu are nimic de-a face cu performanta celor carora li se canta imnul national cand urca pe podium.
  E deficil insa pentru dvs. sa atacati puterea, mai ales cand aceasta e instalata comod de vreo 20 de ani la Galati. De aceea nici nu se face nimic in acest oras, totul e politic si personalizat aici, si sportul, dar si presa. "Primaria sustine clubul din fonduri proprii"!!! E normal domnilor sa fie asa! Insa e dezastruos ca mai mult de atat nu stiti sa spuneti si sa faceti. Atunci cand s-a investit in acest patinoar care a fost scopul? As crede ca doar spalarea unor bani, caci mai mult de atat nu sunteti capabili sa faceti, stimabila Constanta. Copiii acestia va deranjeaza somnul si pe timp de vara si tare i-ati mai trimite alaturi de oamenii dvs. la plivit de panselute.
  Pe dl Bogdan Nistor as indrazni sa-l intreb care a fost rostul acestui articol? Performanta cu miros de burgeri poate faceti dvs. in gazetarie. Copiii acestia insa se trezesc cu noaptea in cap pentru a face antrenament pe gheata in timpul cand Promenada Mall Braila inca doarme si cand alte echipe de varsta lor mai viseaza, pentru ca, stimate domnule Nistor, ati uitat sa mentionati ca nimeni din Romania nu se antreneaza in iulie pe gheata, dar nici nu v-a interesat acest fapt. Va doresc pofta buna la burgeri, pentru ca doar pe acestia ii remarcati, nu programul de antrenament sau rezultatele acestor copii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de nelu balaneanu
  Duminică, 05 August 2012 19:10
  Dna director Constanta Constantin ar trebui sa spuna ca societatea care o conduce este un SRL care fara o licitatie in prealabil s-a lipit de tot ce inseamna domeniu public in orasul Galati?! Mai mult domniile lor desi au in subordine domenii diferite, ei administreaza in acelasi mod si anume totul ca in CIMITIRUL ETERNITATEA sau ca la TALCIOC. Sa spuna dna Constantin ce competente are societatea pe care o conduce in activitatea sportiva sau in activitati de recreere si divertisment? Sa spuna dna director care sunt proiectele si iinitiativele Adp-ului in ultimii ani?
  O ultima intrebare si poate ce-a mai importanta este : de ce Adp-ul trebuie sa administreze patinoarul, stadionul Dunarea, sala sporturilor, baia comunala?!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vasile
  Duminică, 05 August 2012 17:56
  Asa e cand e de furat si nu a dat bani munciti pe lac si celelalte .Ar trebui confiscate aceste proprietati care si-au schimbat odata cu patronul si destinatia utilitatii .Aceste proprietati trebuie prin contract sa oblige patronii sa le pastreze destinatia lor initiala ,mai ales ca le-au cumparat mai pe nimic
  0
  0
  Raportează
 • postat de Florin
  Duminică, 05 August 2012 10:14
  S-a mai discutat acest subiect. Şi ce dacă? "Primarul" Nicolae şi ciracii săi erau recunoscuţi pentru totala inapetenţă, pentru repulsia la mişcarea sportivă . Dovezi sunt multe, pornind de la la Sala sporturilor, Stadionul "Dunărea", "Portul roşu", bazinul de înot, terenurile de la Voinţa, Metalosport, Plajă sau altele.Patinoarul este relevant pentru impertinenţa, meschinăria şi nepriceperea administraţiei locale şi a partidelor politice perindate la conducerea urbei. Agresarea lui a început când Pâslaru a mutat aici Adnimnistraţia domeniului public. A continuat în tot mandatul Nicolae, un primar pe cât de nepriceput, pe atât de fudul şi încăpăţânat. ADP-ul a mutat în clădire tot soiul de servicii şi a neglijat scopul pentru care Patinoarul a fost construit. Sub conducerea unui director ADP incapabil s-a instaurat delăsarea, mizeria, şmecheria. Iar acum, îşi dă cu părerea madam Constantin despre sport şi management. Te apucă greaţa. Patinoarul trebuie să redevină un centru sportiv de referinţă pentru Galaţi. Este necesară organizarea unui concurs transparent, adevărat, pentru un manager care să-l readucă la destinaţia iniţială, pentru hokey, pentru patinaj, pentru felurite manifestări cultural-sportive. Cât priveşte rentabilitatea financiară nu-i nicio problemă. Patinoarul poate deveni extrem de profitabil financiar. Administrat corect şi cu ceva investiţii se va se putea autofinanţa, în totalitate, într-un timp rezonabil. Pot oferii câteva sugestii celor interesaţi. Cât despre micii patinatori şi antrenorii lor, numai cuvinte de laudă. Doar că, dincolo de laude au nevoie şi de sprijin concret. Vom vedea dacă primarul Stan Marius este capabil să rezolve situaţia sau va deveni un dumitru nicolae II.
  Domnule Bogdan Nistor, faceţi vă rog, o investigaţie jurnalistică serioasă despre situaţia complexului turistic de la Vânători! Lacul Vânători.
  0
  0
  Raportează
 • postat de oana
  Sâmbătă, 04 August 2012 13:19
  buna ziua vorbesc in calitate o sora unui copil -as face niste controale la primarie...la SC gospodarie urbana si demisi toti din functie....toti fura ..toti nu mai stiu de unde sa ia...dar nu se gandesc ca niste copii care isi doresc sa faca performanta se trezesc la ora 7 in timpul vacantei pentru a ajunde la Braila ,doar ptr simplu motiv ca SC GOSPODARIE URBANA nu au fosnduri sa tina vara patinoarul deschis ptr antrenamentele celor mici si nu numai.Rusine sa le fie .NU poti sa tii niste copii in soarele de foc la ora 12...afara pe teren doar ca nu are Primaria Galati bani.DAr daca ajungi la Patinoar de jur imprejur numai masini de ultima generatie mai noi, si mai zic ca nu au bani...Niciodata nu o sa ai bani atata timp cat iti vezi numai de buzunarul tau si INTERESELE tale.ASTA E GALATI.!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de caddy
  Sâmbătă, 04 August 2012 11:00
  foarte pacat ce se intampla, insa eu sunt sigur ca s-ar rezolva cumva situatia daca i s-ar aduce la cunostiinta domnului primar Stan
  0
  0
  Raportează
 • postat de dan
  Sâmbătă, 04 August 2012 07:57
  Domnule STAN sunteti om de sport face-ti ceva pt viitorul acestor mici hocheisti.pina in 1989 cel tarziu la data de 23 august patinoarul din GALATI avea GHEATA.acum de ce nu se mai poate?
  0
  0
  Raportează
 • postat de EMIL
  Sâmbătă, 04 August 2012 00:26
  Ca la "ROMANI" ,....nu-mi intra si mie ceva in buzunar?,......nu facem treaba!....PACAT DE COPII ASTIA!!!.......RELICVELE ASTEA CARE NE CONDUC AR TREBUI SA SE GANDEASCA CA NU TRAIESC CAT CIOARA,SA SE UITE SI LA CEEA CE VINE DIN SPATE!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.