Deputatul Mircea Toader acuză: CNP-uri false şi morţi pe listele suplimentare

Deputatul Mircea Toader acuză: CNP-uri false şi morţi pe listele suplimentare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul PDL Mircea Toader susţine că verificările pe care le face partidul cu privire la referendumul din 29 iulie au scos la iveală mai multe cazuri în care s-a încălcat legea sau sunt suspiciuni de fraudare.

De pildă, spune deputatul, deşi pe listele suplimentare nu au voie să fie înscrise persoanele care domiciliază în alte zone (cu excepţia preşedinţilor, membrilor şi paznicilor secţiilor de votare) PDL a descoperit 700 de persoane care au votat în alte secţii de vot decât cele în care ar fi trebuit să o facă. O altă problemă descoperită: sunt 444 de persoane care au votat pe listele suplimentare, deşi ele domiciliază în zonele respective şi, de drept, ar fi trebuit să se regăsească pe listele permanente! În acest caz, spune Toader, există posibilitatea ca aceste persoane să fi votat chiar de două ori!

Cazurile vor fi sesizate procurorilor

"S-au mai descoperit CNP-uri formate din mai mult de 13 cifre, dar nu putem spune cu certitudine că cei care au înscris aceste date au făcut-o cu rea voinţă sau din greşeală. Apoi, s-au mai descoperit CNP-uri care nu pot exista în realitate, că ştiţi că fiecare cifră reprezintă ceva: bărbat sau femeie, ziua, luna, anul naşterii... Am descoperit 368 de astfel de CNP-uri", a mai spus Mircea Toader. Deputatul adaugă că au descoperit un caz concret de persoană care a votat de două ori în aceeaşi comună, dar că sunt suspiciuni şi cu privire la persoane decedate sau aflate de ani de zile în străinătate şi care au apărut înscrise pe liste suplimentare! "Toate aceste aspecte le vom colecta şi se vom sesiza Procuratura,  existând suspiciunea că preşedinţii secţiilor de votare nu şi-au făcut datoria cum trebuie".

Citit 1079 ori Ultima modificare Vineri, 10 August 2012 22:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.