Păcală de Galaţi a fost „proiectant” pe bani europeni

Păcală de Galaţi a fost „proiectant” pe bani europeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Municipalitatea îi va selecta foarte atent, de acum înainte, pe cei care se înscriu la licitaţii. Ba mai mult, promite primarul Marius Stan, cine îşi bate joc de proiect şi de lucrări va fi obligat să execute totul pe propria cheltuială: „O să vedeţi în mandatul nostru unul din aceşti câştigători frecvenţi ai licitaţiilor cum va face o lucrare cap-coadă, pe banii lui, după ce predă lucrarea şi nu respectă termenul de garanţie. Aviz amatorilor!”.
Proiectanţii au uitat!
Declaraţiile au venit în urma vizitelor făcute pe şantierele de pe Oţelarilor, Stadionului, Frunzei, Parcul Rizer şi Grădina Publică, unde proiectele frizează absurdul. Pe Oţelarilor, Stadionului şi Frunzei (străzi reabilitate pe bani europeni), proiectul a „omis” refugiile pentru staţiile de tramvai, urmând să fie făcute cereri suplimentare pentru realizarea lor.
O altă problemă descoperită: Parcul Rizer, care are şanse să fie gata la sfârşitul anului. Numai că, în mijlocul unei frumuseţi de parc, ar rămâne un morman de pământ neîngrijit pe care se va deschide un şantier pentru noul Muzeu de Arte Vizuale, desigur, atunci când Ministerul Dezvoltării va da bani! Proiectul muzeului, o construcţie interesantă, răpeşte din frumuseţea, din utilitatea parcului, iar şantierul va distruge tot ce s-a realizat pe bani grei!
Grădina Publică, altă problemă! Aici, spune primarul, se vor înlocui stâlpii de iluminat ornamentali în locul „kitsch-urilor din tablă sablată, de o urâţenie ieşite din comun”. Vestea bună este că proiectul ar putea fi terminat mai devreme decât luna mai 2013, chiar până la finele acestui an. „Numai că, atenţie!, s-a făcut proiectul, evident, tot pe bani europeni, dar s-a omis să se includă în proiect şi reamenajarea fântânii arteziene, care este elementul-cheie în toată Grădina Publică. Ar urma, după mintea celor care au făcut proiectul, ca după modernizarea grădinii, să deschidem un alt şantier de lucru, să stricăm iarăşi tot, să refacem fântâna. Oameni buni, asta e nebunie! Sunt lucruri făcute parcă de-alde Păcală”, a spus primarul. Şi paradoxurile nu se opresc aici: „străzi fără pat de piatră, trântit asfaltul direct pe pământ, vă daţi seama ce durabilitate poate să aibă o astfel de lucrare - până la prima ploaie, dar banii se încasează. Pe ce? Pe nimic! Am oprit câteva lucrări de genul acesta, am chemat diriginţii de şantier, proiectanţii, constructorii şi încercăm să remediem ceea ce se poate din această situaţie absolut incredibilă”, a declarat edilul.
Stop procedurilor de suplimentare a lucrărilor!
Marius Stan a decis să pună capăt practicilor de până acum: „Cel care participă la licitaţie, de regulă licitează cam 60-65 la sută din valoarea proiectului numai pentru a putea câştiga. De multe ori, aceştia îşi fac singuri proiectul şi ne trezim în situaţia în care ne minunăm de proiect. Am întâlnit situaţia pe teren, firmă care se plângea de proiect, dar proiectul era făcut tot de ea. Şi evident că aceştia vin cu lucrări suplimentare, întotdeauna, în plus de 19,99 la sută din valoarea lucrărilor. E o procedură cu care probabil că s-au obişnuit, dar de care vă garantez că se vor dezobişnui”.

Citit 2818 ori Ultima modificare Vineri, 10 August 2012 18:36

9 comentarii

 • postat de Bine Domnul Stan se pare că nu te lași păcălit de caracatița firmelor de construcții La Mișto SRL ! Bravo !!! Meserie !!!
  Duminică, 12 August 2012 13:27
  Bine Domnul Stan,se simte că ești meseriaș și ști cum să ataci problemele locale,ce țin de bun simț și o medie pregătire de specialitate. Bravo Stan !
  0
  0
  Raportează
 • postat de cir
  Duminică, 12 August 2012 11:55
  Diagnosticul pus de domnul Stan este corect, am participat la licitatii la Primarie si m-am lamurit cum sta treaba. Sa vedem daca noul primar va avea puterea necesara sa inlocuiasca functionarii actuali cu oamenicinstiti si bine pregatiti profesional, pentru ca are nevoie de colaboratori competenti.
  0
  0
  Raportează
 • postat de greta
  Sâmbătă, 11 August 2012 13:35
  "se vor înlocui stâlpii de iluminat ornamentali în locul „kitsch-urilor din tablă sablată, de o urâţenie ieşite din comun”.....sper ca nu la sfatul "marilor oameni de bun gust" care au amplasat palmierii in oras... apropo, se cere parerea unor arhitecti, designeri, care sa introduca aceste elemente intr-un tot unitar ROMANESC sau se merge iar dupa metoda ciumacenco :" am fost in vizita in china si am vazut acolo pasarele peste strazi " ???
  0
  0
  Raportează
 • postat de crayven
  Sâmbătă, 11 August 2012 10:47
  Vorbe goale de la un primar gol.
  "O sa vedeti voi ce am sa va fac !!!" Fii atent acuma ce le fac, da?
  Nu o sa le faca nimic, ca imediat vine de la partid si ii spune "Ciocu' mic ca NOI te-am adus aici"

  Odata ce iti vinzi onoarea esti patat pe viata.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Macovei Liviu
  Sâmbătă, 11 August 2012 09:09
  Foarte bine , si poate incepe si audientele cu cetatenii, pentru a rezolva si problemele acestora.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Macovei Liviu
  Sâmbătă, 11 August 2012 09:07
  Foarte bine , si poate incepe si audientele cu cetatenii, pentru a rezolva si problemele acestora.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Macovei Liviu
  Sâmbătă, 11 August 2012 08:54
  Foarte bine , si poate incepe si audientele cu cetatenii, pentru a rezolva si problemele acestora.
  0
  0
  Raportează
 • postat de me
  Sâmbătă, 11 August 2012 08:40
  curatati aparatul primariei de lipitori de afise la partide.

  angajati specialisti atestati profesional.

  verificati ca sunt persoane cu studii in metalurgie si se ocupa cu arhitectura orasului, si multe alte exemple.

  sa inchidem un capitol urat din istoria noastra, sa platim pe cei care lipesc afise si nu sa le dam posturi de manageri.

  vrem organigrama valorii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de SS
  Sâmbătă, 11 August 2012 08:13
  Ok Dl Primar...pari sa ai ceva sangsi cohones sa vedem ce se va-ntampla pe viitor..Sa vedem ce soarta vor avea ruinele din Galati pe care le stim cu totii. Spor la treaba.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.