Şeful Ecosal, luat de urechi pentru containerele vandalizate

Şeful Ecosal, luat de urechi pentru containerele vandalizate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Directorul Serviciului Public Ecosal, Ion Ionescu, a fost ţinta întrebărilor şi a unor săgeţi ironice din partea consilierilor locali pentru zecile de containere care cad pradă incendiilor în lupta inegală cu nesimţirea şi gunoaiele.
Aleşii locali au votat un proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului a 28 containere tip igloo aflate în administrarea Ecosal. Întrebat care este motivul acestui transfer, Ion Ionescu a explicat, cam cu jumătate de gură, că respectivele containere „plantate” în teren au fost incendiate şi trebuie retrocedate Primăriei pentru casare. Consilierul local PC Gheorghe Bugeag a fost curios să afle dacă, în caz că se mai dă foc la alte containere, la fel vor fi mutate în ograda municipalităţii. „Nu, nu le mai dăm înapoi la Primărie. Vreau să ştiţi, ca fapt divers că s-a mai dat foc la încă 35 de containere”, a răspuns Ion Ionescu, ocolind cu grijă întrebarea insistentă cine răspunde pentru povestea asta. La modul ironic, dr. Bugeag a aflat că nu trebuie să fie îngrijorat, pentru că abia s-au cumpărat 3.000 de containere, pe o licitaţie organizată în mandatul trecut, deci avem de unde să înlocuim containere distruse. „Probabil că cei din mandatul trecut au ştiut că avem oameni certaţi cu legea şi că or să le dea foc, şi să avem o rezervă!”, a intrat în joc preşedintele de şedinţă, Mihai Manoliu. Dar democrat-liberalul Victor Dobrea n-a „gustat” umorul negru al distrugerii unor bunuri de interes public. „Primăria a dat în administrare o grămadă de bunuri. Eu trebuie să înţeleg acum că ce care le administrează nu au nicio răspundere?! Nu vreau să facem din asta un precedent, drept pentru care eu nu o să votez!”, a declarat Dobrea şi a procedat în consecinţă. Cert este că cele 3.000 de containere noi sunt tot din plastic, prevăzute cu capac, în vederea colectării deşeurilor menajere, valoarea lor estimată fiind de 2.518.650 de lei, fără TVA. Cele 63 de containere distruse, cu o valoare de inventar de 6356,95 lei/bucata, fac parte dintr-un număr total de 660 de containere tip igloo incluse în fluxul de colectare selectivă.

Citit 2845 ori Ultima modificare Miercuri, 15 August 2012 18:06

10 comentarii

 • postat de ion
  Joi, 27 Septembrie 2012 14:24
  baaaaa. 63 de miioane un container de plastic????? alooooooo ,,Cele 63 de containere distruse, cu o valoare de inventar de 6356,95 lei/bucata''. asta este furtt !!!!!
  HUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO.
  Ia cereti domle ziarist un pret per container la firma galateana care face barci, firma de la trecere bac (nu stiu cum se cheama). Este imposibil sa coste 63 milioane, mai ales ca se cumpara 660 de bucati. HOOOOTILOOOOORRRR!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de alecsutza
  Duminică, 19 August 2012 07:37
  Democrat liberalul e un mare bov. Ce ar putea sa faca Ecosalul daca niste tampiti (mai mari decat consilierul, totusi...) dau foc containerelor? De ce nu intreaba inteligentul asta unde naiba e politia, de exemplu? Si apoi, foarte inteligent ca si seful Toader de altfel, NU a votat, ca doar de aia a fost trimis acolo (adica VOTAT de unii galateni, ca sa inteleaga si el) - sa stea si sa nu faca nimic.. .
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cristian
  Joi, 16 August 2012 13:54
  Problema este ca odata cu aceste pubele ECO au aparut si posibilitatea de a vinde plastic la centrele de colectare. Acelea ar trebui desfiintate, sau cel putin sa lucreze in stransa legatura cu politia, sa nu permita aducerea a orice feluri de deseuri. Din combinat se fura enorm de catre tiganii si oamenii din localitatile invecinate, si sunt foarte multe centre de colectare in jurul combinatului. Simpla coincidenta? Ma cam indoiesc.
  De cand aceste centre cumpara plastic, au inceput sa misune coloratii cu ditamai sacii plinci cu peturi, peturi luate de prin tomberoanele si pubele din oras!
  0
  0
  Raportează
 • postat de grilli
  Joi, 16 August 2012 13:26
  nu in micro 19 ci in 20
  0
  0
  Raportează
 • postat de grilli
  Joi, 16 August 2012 13:24
  pardon,in micro 20
  0
  0
  Raportează
 • postat de grilli
  Joi, 16 August 2012 13:16
  am fost in tara si le-am vazut,un dezastru si o motivatie in plus de a fi mai murdar acest oras.Uitati-va de exemplu in micro 19 langa blocul E 1,acolo e un focar de infectie datorita acelor betivi ce pur si simplu sfideaza populatie cat si civilizatia ,nu se poate sa existe ceva mai urat intr-un oras european,duceti-va ,vede-ti si o sa realiza-ti pe ce lume traim.Nu zic ca in alte orase sau locuri e bine si curat dar acolo e un macel.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gabi
  Joi, 16 August 2012 11:16
  E asa de simplu ... Va dau o solutie la indemana ca sa nu mai poata fi mutate / rasturnate pubelele ecologice: sa se toarne o bordura de beton lata de cativa cm si inalta de vreo 50 cm in jurul pubelei. Astfel nu se va mai permite fizic rasurnarea pubelei si manevrarea acesteia se va face exclusiv prin ridicare... exact cum se intampla cand este ridicat deseul ! Costurile ar fi mici si se pot recupera rapid prin insasi valoare deseurilor ce nu mai ajung pe mana hotilor. Nici gunoaiele nu vor mai fi imprastiate si totul ar fi mult mai civilizat...
  N-ar fi rau ca aceasta idee sa ajunga si la urechile celor in drept sa ia masuri, zic eu...
  0
  0
  Raportează
 • postat de noul
  Joi, 16 August 2012 10:42
  inteleg ca esti extenuata dupa ce scrii la rubrica TV MANIA, dar sa "informezi" galatenii despre ce s-a discutat la sedinta CL de joia trecuta, nu prea pricep.
  0
  0
  Raportează
 • postat de vasile_marin
  Joi, 16 August 2012 09:23
  Voi vreti sa ne civilizam in Galatiul asta de la granita Europei? Nu se va schimba nimic niciodata!
  De ce cand se lasa seara, politia dispare de pe strazile orasului?
  De ce sunt lasati - brazilienii - sa se plimbe cu caruta in oras pline cu peturi?
  De ce de la un an la altul este mai multa mizerie in oras?
  De ce, multe intrebari cu de ce....
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alecu
  Joi, 16 August 2012 08:01
  Nimeni nu intelege ca aceste containere au fost amplasate degeaba.Singura destinatie a acestor containere este ajutorarea indivizilor ce le golesc zi de zi si mizeria existenta in jurul lor datorata rasturnarii ,pentru a fi golite.Pacat ca oamenii au inteles si chiar pun gunoiul triat in aceste containere.Peste noapte apar bronzatii si le descarca.Este si acesta un mijloc de ajutorare pentru acesti indivizi.In schimb nu intelegem de ce trebuie sa suportam mizeria din jurul lor?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.